چشم بازار فولاد به اقتصاد چین

تازه‌ترین برآوردها حکایت از آن دارند که میزان تقاضای جهانی فولاد تا پایان دهه جاری روندی صعودی خواهد داشت به طوری که در سال ۲۰۳۰ از مرز ۲ میلیارد تن عبور خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، بازار جهانی فولاد در چند سال گذشته تحت تاثیر عوامل بنیادی (عرضه و تقاضا) و ریسک‌های ژئوپلیتیک شاهد نوسان چشمگیر قیمت بوده است. بررسی آمارها از سال ۲۰۲۰ تاکنون نشان می‌دهد؛ بالاترین قیمت ثبت‌شده برای فولاد مربوط به سپتامبر ۲۰۲۱ بوده است. از آن زمان، فولاد در روند نوسانی قیمت گرفتار شده و در مجموع نزولی بوده است.

در ادامه این گزارش، به طور اجمالی به بررسی روند تولید و تقاضای جهانی فولاد و قیمت آن در سال‌های اخیر و چشم‌انداز کوتاه‌مدت این کامودیتی استراتژیک می‌پردازیم.

تولید

آمارهای انجمن جهانی فولاد نشان می‌دهد، در دهه‌های اخیر میزان تولید جهانی فولاد روندی صعودی داشته و از ۱۸۹ میلیون تن در سال ۱۹۵۰ به ۱۸۹۲ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ رسیده است. بزرگترین تولیدکننده فولاد خام جهان در سال ۲۰۲۳ کشور چین با بیش از یک هزار میلیون تن بوده است. هند، ژاپن، آمریکا و روسیه در رتبه‌های بعدی جای گرفتند. ایران نیز با تولید ۳۱ میلیون تن فولاد خام، رتبه ۱۰ جهان را کسب کرد.

۵۰ شرکت برتر تولیدکننده فولاد جهان عمدتا در این کشورها فعالیت می‌کنند. در سال ۲۰۲۳ بزرگترین شرکت تولیدکننده فولاد جهان، شرکت چینی «گروه بائوو» با بیش از ۱۳۰ میلیون تن حجم تولید بوده است. در این سال، شرکت فولاد مبارکه با تولید ۱۰.۳۳ میلیون تن فولاد خام رتبه ۴۲ این فهرست را از آن خود کرد و در میان بزرگان جای گرفت.

در سال گذشته میزان تولید فولاد خام جهان با ۲ میلیون تن افزایش نسبت به سال ۲۰۲۲ به سطح ۱۸۹۲ میلیون تن رسید.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید