بازار آتی بر مدار اصلاح نزول

دنیای اقتصاد: حجم معاملات در بازار آتی سکه طی دو روز ابتدایی هفته (تا لحظه تهیه این گزارش) به 19 هزار و 346 معامله رسید. این میزان از حجم معاملات در حالی به ثبت رسیده که از ابتدای معاملات روز شنبه، بازار در تلاش بوده است تا بخشی از روند کاهشی را که از دو هفته قبل آغاز شده جبران کند. در این میان سررسید آبان به‌عنوان نماد مبدا و تاثیر‌گذار در معاملات آتی سکه (به‌عنوان دورترین سررسید) که 80 درصد معاملات روی آن صورت می‌پذیرد، تنها 25 درصد از کاهش 100 هزار تومانی دو هفته قبل را جبران کرده است و به نظر می‌رسد با توجه به هفته آخر معاملات در بورس و بازار سنتی و کاهش‌های اخیر، قیمت‌ها در‌صدد جبران بیشتری هستند.

این در حالی است که انتظار افزایش نرخ بهره در میان فعالان بازار جهانی، منجر به این شد که فعالان این بازار قبل از افزایش نرخ بهره شروع به کاهش قیمت طلا کنند. در این راستا پیش‌بینی‌ها در رابطه با اشتغال‌زایی از رشد این شاخص و کاهش بیکاری خبر می‌داد و باعث شد به نوعی قیمت طلا را پیش‌خور کنند. در این میان معاملات آتی به گونه‌ای مستقل از بازار طلا در دو هفته گذشته عمل کرده و روند کاهشی‌اش را قبل از کاهش طلای جهانی شروع کرده است. در این راستا طی هفته گذشته معاملات آتی به‌دلیل باز شدن سررسید دی ماه به نوعی با کوچ معامله‌گران از نماد آبان به دی باعث کاهش قیمت در نماد آبان ماه باشد؛ مضاف بر اینکه طلا در بازار جهانی هم با کاهش روبه‌رو‌ شد. از این سو هم سیاست‌های دولت نشان می‌دهد که فعلا علاقه‌ای به افزایش قیمت دلار ندارد.بنابراین این چند عامل دست به دست هم داد تا آخرین ماه سال 95 قیمت‌ها روند نزولی داشته باشد؛ اما این کاهش روند دلار و سکه در بازار دلیلی بر ثبات اقتصادی نیست، همچنان توانایی مصرف‌کننده کم است و این عوامل و حتی پایین نگه داشتن تصنعی نرخ دلار نمی‌تواند جو ناامنی را از اقتصاد بردارد.

بنابراین فارغ از نتیجه انتخابات، پس از آن مجددا قیمت دلار با افزایش روبه‌رو‌ خواهد شد و حداقل به سطوح قبلی‌‌اش بازمی‌گردد و قیمت‌ها مجددا روند صعودی به خود خواهند گرفت. افزایش حجم معاملات در بازار آتی سکه به دلیل جابه‌جایی قیمت در این بازار بوده است، ‌چنانچه وقتی قیمت با افزایش روبه‌رو‌ می‌شود حجم هم روندی صعودی به خود می‌گیرد؛ اما طبیعتا در روندهای نزولی قیمت بیشتر جابه‌جا‌ می‌شود و در روندهای صعودی وقتی قیمت جابه‌جا‌ می‌شود، حجم بیشتر افزایش پیدا می‌کند. بورس‌های آمریکا انتظاری بیشتر از ایجاد 235 هزار شغل برای افزایش نرخ بهره داشته‌اند، در واقع ایجاد اشتغال رشد داشته ولی شگفت آور نبوده یا به اندازه‌ای نبوده که موجب افزایش نرخ بهره شود، بنابراین بازار طلا با افزایش روبه‌رو‌ شده است. به این دلیل که رئیس بانک مرکزی آمریکا در جلسه گذشته اعلام کرد سمیناری که در شیکاگو بوده، افزایش نرخ بهره را منوط به ایجاد اشتغال در ماه فوریه کرده است.

در سه هفته ابتدایی اسفند به این دلیل که بیشتر موقعیت‌ها در این ماه صورت می‌پذیرد و از سویی هفته آخر اسفند می‌تواند 25 تا 35 درصد کاهش قیمتی که پیدا کرده را به دلیل بستن و تسویه موقعیت‌ها برگرداند، بنابراین اصلاح قیمتی در نمادهای آتی را هم به‌طور منطقی می‌توان انتظار داشت، اما این موضوع فقط یک روند اصلاحی می‌تواند باشد و در نهایت به فاکتورهای تاثیرگذار منوط می‌شود که آیا در سال جدید هم نوسان‌ها طبق روند گذشته است یا روند تازه‌ای را در پیش می‌گیرد. با این تفاسیر هفته آخر اسفند در بازار آتی هفته تسویه‌ها است، چون در ماه اسفند روند، نزولی بوده است و به نظر می‌رسد خریدها برای تسویه موقعیت‌های فروش ابتدای اسفند، بازار را با صعود مواجه کند. در این میان به گزارش بلومبرگ و طبق خبری که روز جمعه مخابره شد احتمال تغییر سیاست‌های بانک مرکزی اروپا وجود دارد و در این رابطه بانک مرکزی اروپا آماده تغییر سیاست‌های اقتصادی است. این تغییر سیاست‌های اقتصادی هم به این شکل خواهد بود که از سیاست انبساطی که در حال حاضر در جهت تضعیف ارزش یورو در پیش گرفته به سمت سیاست انقباضی خواهد رفت؛ به این معنا که زمانی که ارزش یورو را برای بازسازی اقتصاد پایین آورده بودند و اوراق قرضه را خریداری می‌کردند، اعلام کردند که آمادگی دارند این کار را متوقف کنند و سیاست‌های انبساطی را به سمت انقباضی حرکت دهند، بنابراین بانک مرکزی اروپا اعلام کرد که توقف خرید اوراق قرضه را می‌تواند اجرا کند، این موضوع باعث افزایش یورو در ساعت‌های پایانی معاملات روز جمعه شد و همین موضوع به کاهش ارزش دلار در بازار جهانی کمک کرد و متعاقب این موضوع طلا افزایش چند دلاری را پشت سرگذاشت. تاثیرات ناامنی و نبود اطمینان حاکم بر اقتصاد جهان و ریسک وارده به بازار مالی بیشتر از افزایش نرخ بهره تاثیر دارد، در واقع جو بی‌اطمینانی که سرمایه داران در بازار جهانی دارند درصد تاثیر بیشتری نسبت به افزایش نرخ بهره در بازار جهانی دارد. به نظر می‌رسد بازار جهانی در این میان انتظار این را می‌کشد که پس از افزایش نرخ بهره، قیمت طلا مجددا به بالاترین سطوح خود بازگردد، اما انتظار معقولانه در این برهه زمانی این است که فعلا «اصلاح کاهشی» در طلا رخ دهد، به این معنا که نزول دو هفته گذشته به میزان 50 درصد اصلاح شود، بنابراین به نظر می‌رسد تقاضا برای خرید طلا افزایش پیدا کند، ولی بهتر است که خرید‌های عمقی در این شرایط صورت گیرد، به این معنا که در کاهش‌های هیجانی که قیمت طلا در بازار جهانی طلا دارد، فرصت‌های خرید را به خریداران می‌دهد؛ سیاستی که از قبل به نام (خرید در عمق)Bye in deep مشهور بود.

 

پایان روند کاهشی نماد آبان

قیمت در نماد آبان ماه به انتهای کانال نزولی رسیده و این روند پایان یافته، اما پیرو اصلاح قیمتی که در بازار طلا رخ داده است، انتظار می‌رود قیمت در این نماد هم با اصلاح روبه‌رو‌ شود که احتمال می‌رود کاهشی که از قیمت یک میلیون و 398 هزارتومان شروع شده، 50 درصد اصلاح شود. بازار معاملات آتی طی روند نزولی که از دو هفته گذشته داشته و در واقع این روند از دهم شروع شده است، به دلیل کاهش قیمت و تغییر نوسان قیمت، اکنون افزایش حجم معاملات در این بازار پیش بینی می‌شود، البته این افزایش حجم مقداری با تعدیل روبه‌رو‌ شده، ‌اشخاصی که در روند نزولی فروشنده بوده‌اند، سعی دارند با اتخاذ موقعیت خرید، موقعیت قبلی خود را تسویه و به نوعی اقدام به بستن آن موقعیت کنند، بنابراین همین موضوع می‌تواند باعث افزایش قیمت در بازار آتی و حدود 25 درصد از کف شود. اگر قیمت بتواند سطوح بالاتر را در نماد آبان تجربه کند مجددا به دلیل اینکه فروشنده‌ها از سود معامله فروششان اقدام به اتخاذ موقعیت جدید در روند نزولی کرده بودند با این افزایش قیمت مجبور می‌شوند موقعیت‌های فروششان را با اتخاذ موقعیت خرید تسویه کنند و این موضوع باعث بازگشت مجدد قیمت به سطوح بالا می‌شود، انتظار می‌رود حجم معاملات اگر کاهشی نباشد، حداقل در همین سطح حفظ شود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید