دنیای اقتصاد - محمد نعمتزاده : هفته گذشته برای بازار سرمایه متفاوت از هفتههای قبل بود و در اکثر روزهای معاملات شاهد خروج پول از بازار سهام، صندوقهای سهامی و خروج پول از صندوقهای طلا و قدرت گرفتن ورود پول به صندوقهای درآمد ثابت بودیم. در همین راستا، کارشناسان بازار سرمایه بهعلت جریان نقدینگی در صندوقهای سرمایهگذاری پرداخته و هفته سوم دیماه را متعادل پیشبینی میکنند.
فرزاد شاهحیدری، کارشناس بازار سرمایه به ارزیابی بازار سرمایه، روند معاملات، اخبار و جریان پول در هفته گذشته پرداخت و گفت: معاملات هفته گذشته پرنوسان دنبال شد و شاخص کل کاهش 2درصد و شاخص هموزن نیز کاهشی در حدود 0.15درصد در هفته را تجربه کرد.
میانگین ارزش معاملات در هفته گذشته حدود 13هزار و 800میلیارد تومان به ثبت رسید و بیشترین ارزش معاملات متعلق به روز شنبه با 16هزار و 700 و کمترین ارزش معاملات متعلق به روز چهارشنبه با 11هزار و 500میلیارد تومان شد.
شاخص هموزن در اولین روز معاملاتی هفته برخلاف شاخص کل بورس که روند اصلاحی طی کرده بود، بازدهی مثبتی داشت، اما افزایش عرضهها در ادامه بازار هفته، این شاخص نیز یک اصلاح را تجربه کرد.
وی افزود: همچنین صندوقهای اهرمی در دومین هفتهی اولین ماه زمستان بهطور میانگین کاهش 6درصدی در قیمت را تجربه کردند و صندوقهای سهامی بزرگ بازار سرمایه نیز در مدت زمان مذکور بهطور میانگین افت یکدرصدی را به ثبت رساندند.
کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در اولین روزهای معاملاتی هفته یعنی شنبه، یکشنبه و دوشنبه بازار همراه با اصلاح به پایان رسید، پرنوسانترین و صعودیترین روز هفته متعلق به سهشنبه شد که در نیمه بازار با خبر بررسی مجددFATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام موج تقاضای بسیاری خوبی در بازار ایجاد شد و برخی اخبار در این روز منجر به افزایش عرضه در بازار شد.
وی در ادامه گفت: در آخرین روز معاملاتی هفته نیز، بازار با عرضه و یک افت روز خود را شروع کرد؛ اما در ادامه تقاضای خوبی در گروه بانکی، فرآوردههای نفتی و خودرو ایجاد شد.
شاهحیدری نظر خود را درباره عرضههای اولیه اینگونه بیان کرد و گفت: یکی از راههای تامین مالی برای بنگاهها، شرکتها و طرحهای توسعهای استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه است، عرضههای اولیه شرکتها نیز در بازار سرمایه، علاوه بر کمک به بهبود وضعیت صنایع در بلندمدت به عمق پیدا کردن بورس و توسعه آن منجر خواهد شد و در هر دو جنبه یک نوع نکته مثبت تلقی میشود.
کارشناس بازار سرمایه به پیشبینی هفته پیشرو پرداخت و گفت: با توجه به روند اصلاحی در هفته گذشته پس از یک موج صعودی قدرتمند در هفتههای گذشته، به نظر میرسد در هفته پیشرو بازار سرمایه یک فضای متعادل و با نوسانات مثبتی تجربه کند؛ اما سرمایهگذاری، معامله و خرید و فروش در این هفته نیازمند دقت و بررسی بیشتری خواهد داشت.
نقشهخوانی صنایع در سومین هفته دیماه
سعید حاجحیدری، کارشناس بازار سرمایه به ارزیابی روند فعلی و چشمانداز بازار سرمایه پرداخت و گفت: با توجه به 6هفته صعودی و قدرتمند بورس، در هفته گذشته حجم و روند معاملات نسبت به گذشته تغییر داشت و منجر به سه روز اصلاحی آرام در ابتدای هفته شد. بازار در انتظار ورود پول به سهمهای کوچک و خروج از نمادهای بزرگ را داشت که این اتفاق در هفته گذشته، تقریبا رخ نداد و علت آن را میتوان در اخباری که در سه روز اول هفته گذشته به فشار فروش در بازار منجر شد، جستوجو کرد.
اما از سهشنبه به بعد، احتمال بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، تامین شدن منابع برای عرضه شدن برخی شرکتها و احتمال مذاکره مستقیم با ایالات متحده آمریکا، به تزریق جو مثبت در بازار کمک کرد.
وی افزود: حذف ارز ترجیحی دارو نیز به معاملات این صنعت بهبود بخشید، قیمتگذاری مجدد برخی از داروها بهدلیل حاشیه سود پایین نیز از اخبار مهم این صنعت بود.
این عوامل در کنار هم باعث شد که هفته گذشته به دو نیمه متفاوت تبدیل شود، در سه روز ابتدایی، بازار بهطور تقریبی صف فروش بود و در دو روز انتهایی، نمادها مثبت معامله میشدند.
با توجه به P/E گذشتهنگر بازار که به 7.8واحد رسیده است، یک مقدار هیجان خرید در بازار هفته گذشته کاهش پیدا کرد که اخبار مذکور در کنار تکذیبیه گروه خودرویی درباره کفایت داراییها برای افزایش سرمایه، روند معاملات هفته گذشته را تغییر داد. در صورت عدم انتشار اخبار منفی، انتظار میرود هفته پیش رو با معاملات مثبتی آغاز شود و شاخص کل و هموزن رشد داشته باشند، به نظر میرسد در هفته پیش رو نیز، صنعت دارو پرتقاضا باشد.
وی در ادامه به پیشبینی بورس در هفته پیش رو پرداخت و گفت: با توجه به رشد نرخ ارز از سامانه نیما به بازار ارز توافقی، حذف ارز ترجیحی دارو، بازگشایی نمادهای پتروشیمی با توجه رشد محصولات پتروشیمی در بورس کالا، میتواند منجر به ثبت سقف جدید در بازار شود و به نظر میرسد که در انتهای هفته بازار تحت تاثیر مذاکرات ایران و اروپا، روند معاملات مثبتی اما با هیجان کمتری را تجربه کند.
کارشناس بازار سرمایه به علت خروج پول از صندوقهای طلا در هفته گذشته پرداخت: مسیر خروج پول طلا را میتوان در سفر وزیر امور خارجه عمان به ایران و بسته شدن درگاه آنلاین صرافیهای رمزارز را میتوان جستوجو کرد؛ چراکه رفتار خروج پول از صندوقهای طلا کمی با هیجان همراه بود و عوامل اقتصاد کلان نمیتوانند علت این موضوع را توضیح دهند، باید برای پیدا کردن پاسخ این مساله رفتار سرمایهگذاران در بازار طلا را مورد بررسی قرار داد.
حاجحیدری بهدلیل عدم توجه بازار ارز به احتمال بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام پرداخت و گفت: به علت اینکه در گذشته بحث بررسی FATF در میان رسانهها مطرح شده بود، اکنون بازار ارز منتظر نتیجه نهایی و قطعی این بررسی است و پس از آن میتوان انتظار تغییر رفتار در بازار ارز را داشت؛ اما در گروه بانکی بازار سرمایه نسبت به این خبر واکنش نشان داد؛ اما رفتار معاملهگران در بازار ارز متفاوت از رفتار سرمایهگذاران در بازار سهام است. زمانی که یک اقدام قطعی درباره FATF انجام شود و نتیجه آن شفاف باشد، میتوان دید انتظار تغییر روند در بازار ارز را داشت.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات