دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی ایران با تشریح مذاکرات وزارت نفت و پتروشیمیها برای اصلاح قیمت خوراک متان و اتان، تاکید کرد: با توجه به دستور رییس جمهور، سازمان برنامه و بودجه با هدف حمایت از صنعت پتروشیمی و بازار سرمایه پیگیر رقابت پذیری نرخ خوراک پتروشیمی ها است.
دکتر احمد مهدوی دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی ایران، در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه ، درباره آخرین وضعیت گفتگوها با وزارت نفت برای تعیین قیمت خوراک گازی صنایع پتروشیمی، گفت: فعالان صنایع پتروشیمی در گفتگو با وزارت نفت هیچ گاه نه دنبال رانت بودند و نه تخفیفهای نجومی از دولت مطالبه میکنند.
وی در ادامه افزود: در بخش تعیین قیمت خوراک متان انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران معتقد است نباید هابهای اروپایی و کشورهای غیر رقیب را در این فرمول دخالت میدادند زیرا در روح قانون رقابت پذیری و جذب سرمایه مطرح است.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی ایران با اعلام اینکه بررسیها نشان میدهد که هاب آمریکا و کانادا برای تعیین قیمت متان قابل قبول هستند چرا که این کشورها در حوزه تولید و صادرات گاز به عنوان رقیب محسوب میشوند، تصریح کرد: اما هاب هلند و انگلیس که تولید کننده واقعی گاز نیستند و واردکننده گاز از روسیه بوده، نباید معیار قیمت گذاری و تعیین فرمول فروش خوراک متان به صنایع پتروشیمی باشند.
وی افزود: درخصوص گاز اتان هم در حال حاضر قیمت به 260 دلار به ازای هر تن رسیده و این درحالی است که اتان در آمریکا با قیمت حدود 185 دلار به فروش میرسد.
این مقام مسئول با بیان اینکه چطور در فرمول گاز طبیعی هابهای کشورهای خارجی لحاظ شده اند ولی در فرمول اتان این موضوع کاملا کنار گذاشته شده است، یادآور شد: این درحالی است که منشا قانونی قیمت گذاری هر دو خوراک یک قانون است.
مهدوی با اعلام اینکه در توسعه صنعت پتروشمی بحث خوراک، حرف اول را میزند و ما توقع داریم قانون در این رابطه اجرا شود، یادآور شد: فعالان صنایع پتروشیمی نه دنبال رانت بوده و نه تخفیفهای نجومی از دولت مطالبه میکنند.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی ایران با یادآوری اینکه در حال حاضر گاز متان حدود 10 سنت در متر مکعب از سوی وزارت نفت به پتروشیمیها عرضه میشود، تبیین کرد: این درحالی است که گازی که از ترکمنستان به جمهوری آذربایجان سوآپ میشود حدود 8.5 سنت به ازای هر مترمکعب است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین انتظار میرود دولت و وزارت نفت طوری با صنعت پتروشیمی برخورد کند که فعالیتهای تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی و پلیمری در کشور قابل رقابت با کشورهای رقیب همچون قطر و عربستان باشد.
نظرات