دنیای اقتصاد -نسیم نوحهخوان : بازار داخلی محصولات پتروشیمی در دومین هفته معاملاتی اردیبهشتماه تحتتاثیر بازار جهانی قرار گرفت و روند آن نزولی شد. با وجود این، قیمت پایه ۶۰درصد از پلیمرها و ۶۵درصد از محصولات شیمیایی با اهرم دلار توافقی افزایشی اعلام شد و بازارها چشمانتظار تصمیمهای دونالد ترامپ طی روزهای آتی هستند.
قیمت پایه محصولات پتروشیمی در هفته دوم معاملاتی اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در حالی اعلام شد که قیمتهای پایه از ابتدای اردیبهشتماه سال ۱۴۰۳ مسیر صعودی را در پیش گرفتهاند. نرخ دلار مبادلهای برای چهل و ششمین هفته متوالی با رشد همراه بود و حدود ۰.۴درصد افزایش را به ثبت رساند. به عبارت بهتر دلار مبادلهای از ۶۹هزار و ۹۳تومان در روز ۳۱فروردینماه سالجاری به ۶۹هزار و ۴۱۰تومان در روز ۷اردیبهشتماه رسید و از اینرو موجب افزایش ۶۲درصد از قیمت پایه محصولات پتروشیمی شد. قیمتهای جهانی در کانال نزولی و ثبات قرار دارند و دلار توافقی موجب افزایش قیمتهای پایه محصولات پتروشیمی در بازار داخلی شده است. قیمت پایه ۶۲درصد از محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافت که تغییر قیمت این کالاها به میزان رشد دلار بود.
بررسی قیمت پایه محصولات پلیمری اعلامشده در هفته دوم معاملاتی اردیبهشتماه نشان میدهد که ۶۰درصد از این گروه با رشد قیمت همراه بودند و در این بین قیمت پلیاتیلن ترفتالات بطری BG۷۸۱ با ۲.۴درصد رشد معادل یکهزار و ۵۲۹تومان به ۶۴هزار و ۵۲۵تومان رسید. همچنین پلیاتیلن ترفتالات بطریBG۸۲۵ با ۲.۳درصد رشد قیمت پایه در رده دوم این گروه قرار گرفت. ۶۰درصد از گروه محصولات پلیمری با افزایش قیمت همراه بودند و رشد قیمتها تحتتاثیر رشد ۰.۴درصدی نرخ دلار توافقی اتفاق افتاده است، این در حالی است که کمتر از نیمی از محصولات با کاهش قیمت پایه همراه بودند و این موضوع تحتتاثیر بازار جهانی رقم خورده است.
PVC-E۶۸۳۴ بهعنوان آخرین گروه کالایی کاهشی به ثبت رسید. در گروه کالایی شیمیاییها نیز ۶۵درصد گروهها با افزایش قیمت همراه بودند. دیاتیلن گلایکول در هفته دوم اردیبهشتماه امسال با ۴.۵درصد رشد در رده نخست محصولات شیمیایی قرار گرفته است. در روز هفتم اردیبهشتماه قیمت پایه این محصول ۳۱هزار و ۱۵۶تومان به ازای هر کیلوگرم اعلام شد. ایزوبوتانول نیز در رتبه دوم افزایشیهای گروه شیمیاییها قرار گرفت. در این گروه دواتیل هگزانول در رده نخست کاهشیها قرار دارد و از اینرو با ۱۹درصد افت در صدر کاهشیها قرار گرفت. افزایش قیمت پایه محصولات شیمیایی نیز تحتتاثیر تغییرات نرخ دلار مبنا برای تعیین قیمتهای پایه رقم خورده و این در حالی است که قیمتهای پایه در بازار جهانی تحتتاثیر وضعیت نوسانات شاخص برنت در کانال نزولی قرار گرفتهاند. از اینرو قیمتهای پایه داخلی که در هفته دوم معاملاتی اردیبهشتماه کاهشی اعلام شدند، تحتتاثیر قیمت جهانی این محصولات بودند.
بررسی تالار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی بورسکالای ایران در بازه زمانی ۳۰فروردین تا ۴اردیبهشت امسال نشان میدهد، این بازار میزبان ۱۱۴هزار و ۶۲۹تن انواع محصول پلیمری بود که با تقاضای ۱۴۷هزار و ۳۷۷تنی مواجه شد و در پایان هفته مورد بررسی ۹۱هزار و ۱۹۶تن از این محصول مورد معامله قرار گرفت.
مقایسه بازار فرآوردههای نفتی طی دوهفته متوالی نشان میدهد که حجم عرضه و معاملات محصولات پلیمری به ترتیب ۱.۶درصد و ۴درصد کاهش داشته است؛ این در حالی است که قیمت پایه این نوع محصولات تحتتاثیر رشد نرخ دلار توافقی با افزایش همراه بود. همچنین بررسی رینگ محصولات شیمیایی در بازه زمانی ۳۰فروردین تا چهارم اردیبهشتماه نشان میدهد، ۶۹هزار و ۷۲تن از این محصولات در بازار فیزیکی بورسکالای ایران عرضه شد که با استقبال ۳۵هزار و ۵۷۲تنی روبهرو شد و در نهایت ۲۹هزار و ۵۳۴تن محصول شیمیایی به فروش رسید. مقایسه بازار فیزیکی دوهفته پایانی فروردین ۱۴۰۴ نشان میدهد که حجم عرضه و معاملات محصولات شیمیایی نیز به ترتیب با کاهش ۱۳درصدی و ۵۰درصدی همراه بود. میانگین قیمت پایه این نوع محصولات نیز طی بازه زمانی مورد بررسی همراستا با افزایش نرخ ارز توافقی صعودی بوده است.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات