بورس در مسیر صعود

محمد نعمت‌زاده : بازار سرمایه در روز سه‌شنبه رشد ۱۳‌هزار‌واحدی در شاخص‌کل و ۷‌هزار واحدی در شاخص هموزن را به‌ثبت رساند. به‌نظر کارشناسان، بازار سرمایه تا زمان به نتیجه رسیدن مذاکرات، در مدار صعود قرار خواهدداشت.

شروین ورجاوند، کارشناس بازار سرمایه به وضعیت بازار سهام و چشم‌‌‌‌‌انداز آن در سایه تداوم مذاکرات میان ایران و آمریکا پرداخت و گفت: لغو مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا که قرار بود در عمان برگزار شود و همچنین اعلام خبر کاهش ضریب اعتباری صندوق‌های اهرمی که از روز شنبه اجرایی شد، باعث شد که بازار سهام هفته گذشته با فشار فروش قابل‌توجهی مواجه شد. این وضعیت، به دلیل ترس از عدم‌ادامه مذاکرات، منجر به شکل‌گیری گارد نزولی نسبتا شدیدی در دو روز ابتدایی هفته شد، با این‌حال از روز دوشنبه بازار مجددا به تعادل رسید‌و این روند تعادلی نیز ادامه داشته‌است. به‌نظر می‌رسد در صورت تداوم این شرایط، روز چهارشنبه(امروز) نیز بازار با همین وضعیت روبه‌رو خواهد بود.

مهم‌ترین مساله‌ای که لازم است دنبال شود، تاریخ دقیق مذاکرات ایران و آمریکا است. تا زمانی‌که این تاریخ مبهم باشد، بازار همچنان واکنش‌های دوطرفه و ناپایدار نسبت به اخبار خواهدداشت. به اعتقاد برخی تحلیلگران، در صورتی‌که تاریخ مذاکرات مشخص و بلاتکلیفی در این زمینه رفع شود، مذاکرات در هر تاریخی که باشد، بازار واکنشی مثبت تا روز بر‌‌گزاری مذاکرات از خود نشان خواهد داد. البته نتیجه مذاکرات خود موضوعی جداگانه برای بررسی است و واکنش بازار به آن بسته به نوع خبر منتشرشده متفاوت خواهد بود. ورجاوند به وضعیت شاخص‌ها پرداخت و گفت: شاخص‌کل بورس حدود دو هفته است که در حال رنج‌‌‌‌‌زدن و نوسان در یک محدوده خاص است. محدوده مقاومتی شاخص در سطح ۳‌میلیون و ۱۸۰‌هزار واحد قرارگرفته و حمایت آن نیز در حوالی ۳‌میلیون و ۸۴‌هزار واحد شکل‌گرفته‌است و در صورتی‌که شاخص موفق به عبور از مقاومت مذکور شود، می‌توان انتظار شکل‌گیری یک روند صعودی قدرتمند را داشت. 

در مقابل، اگر حمایت ۳‌میلیون و ۸۴‌هزار واحد از دست برود، امکان اصلاح قیمتی شاخص تا سطح ۳‌میلیون واحد نیز مطرح است. در هفته گذشته، شاخص‌کل وارد یک فاز‌اصلاح زمانی شد که یک روند طبیعی و حتی مطلوب برای بازار محسوب می‌شود. وی افزود: در سوی دیگر، شاخص هموزن عملکرد به‌مراتب بهتری داشته و همان‌طور که انتظار می‌رفت، این شاخص موفق شد مقاومت ۹۱۹‌هزار‌واحدی خود را به سمت بالا بشکند و تثبیت کند. 

این اتفاق می‌تواند نویددهنده اهداف بالاتری از جمله سطح یک‌میلیون واحد در میان‌مدت باشد. محدوده ۹۱۹‌هزار واحد نیز که پیش از این به‌عنوان مقاومت عمل می‌کرد، اکنون می‌تواند به‌عنوان سطح حمایتی شاخص درنظر گرفته شود. کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: درخصوص کاهش ضریب اهرمی‌‌‌‌‌ها، به‌نظر می‌رسد فشار فروش ناشی از این تصمیم عمدتا در روزهای شنبه، یکشنبه و به‌ویژه دوشنبه تخلیه شده‌است. با توجه به حباب منفی‌‌‌‌‌ای که این صندوق‌ها در حال‌حاضر دارند، می‌توان انتظار داشت که در پایان هفته‌جاری و هفته آینده، پتانسیل رشد در آنها مجددا نمایان شود.

بهرنگ شادرو، کارشناس بازار سرمایه به ارزیابی وضعیت بازار سهام و چشم‌‌‌‌‌انداز شاخص‌ها پرداخت و اعلام کرد: وضعیت شاخص‌کل، نشان می‌دهد؛ از منظر نموداری، این شاخص در حال‌حاضر یک الگوی پرچم صعودی(Flag) را تشکیل داده‌است. بازوی اول این حرکت صعودی، مسیری است که شاخص از آبان ۱۴۰۳ تا دی‌‌‌‌‌ماه ۱۴۰۳ طی کرد؛ رشدی از سطح یک‌میلیون و ۹۷۰‌هزار واحد تا حدود دو‌میلیون و ۹۵۰‌هزار واحد. پس از آن، شاخص وارد یک فاز‌اصلاحی شد و در اوایل فروردین‌‌‌‌‌ماه، بازوی دوم صعودی آغاز شد. این وضعیت، یک الگوی کلاسیک صعودی را نشان می‌دهد که می‌تواند در میان‌مدت، شاخص را به سمت تارگت نهایی این الگو سوق دهد. به‌نظر می‌رسد هدف دوم و نهایی این الگو، محدوده‌‌‌‌‌ای بین سه‌میلیون و ۵۰۰‌هزار تا سه‌میلیون و ۶۰۰‌هزار واحد باشد که هم‌‌‌‌‌زمان سقف کانال صعودی شاخص‌کل نیز در همان حوالی قرار دارد.

وی افزود: درخصوص شاخص هموزن نیز تحلیل تکنیکال حاکی از آن است که این شاخص از سال‌۱۳۹۷ تاکنون در یک کانال صعودی بلندمدت قرار دارد. اخیرا، شاخص هموزن موفق به عبور از سقف تاریخی خود در سطح ۹۲۰‌هزار واحد شده‌  و پس از عبور از این سطح، شدت حرکت صعودی آن نیز افزایش‌ یافته‌است. سقف کانال صعودی این شاخص در محدوده‌‌‌‌‌ای بین یک‌میلیون تا یک‌میلیون و ۱۰۰‌هزار واحد قرار دارد که بسته به‌سرعت حرکت قیمت، ممکن است کمی جابه‌جا شود. در حال‌حاضر، شاخص هموزن در محدوده ۹۵۰‌هزار واحد قرار دارد.

کارشناس بازار سرمایه در مورد چشم‌‌‌‌‌انداز بازارها تا زمان مذاکرات اظهار کرد: باید گفت بازارها به‌طور معمول پیش‌‌‌‌‌خور‌‌‌‌‌کننده اخبار هستند؛ به این معنا که منتظر نمی‌مانند تا نتیجه مذاکرات مشخص شود و سپس واکنش نشان دهند. به محض اینکه اخبار در حال تزریق به بازار باشد، چه مثبت، چه منفی، بازار واکنش خود را نشان می‌دهد. این واکنش می‌تواند گاهی به حدی باشد که در زمان نهایی‌‌‌‌‌شدن مذاکرات، بازار عملا واکنش خاصی نشان ندهد؛ چراکه اثرات آن خبر پیش‌‌‌‌‌تر در بازار منعکس شده‌است، بنابراین باید هم‌راستا با جریان اخبار و تحولات سیاسی حرکت کرد. بازار سرمایه در حال‌حاضر به‌‌‌‌‌مرور تحت‌تاثیر این اخبار قرار می‌گیرد و در مسیر جبران عقب‌‌‌‌‌ماندگی خود نسبت به بازارهای موازی قرار می‌گیرد. با ادامه این روند، می‌توان امیدوار بود که بازار به سطوح ارزندگی واقعی خود نزدیک شود.

 سید‌فرهنگ حسینی کارشناس بازار سرمایه نیز به ارزیابی وضعیت بازار سهام پرداخت و گفت: بورس تهران به‌شدت تحت‌تاثیر اخبار مذاکرات و نوسانات دلار قرارگرفته و بین دارایی‌های مختلف از جمله سهام و طلا و بین گروه‌های مختلف بازار سرمایه مرتبا در حال نوسان است. 

پس از انتشار اخباری درخصوص بر‌‌گزاری نشست بعدی مذاکرات در هفته آتی،‌بار دیگر شاهد اقبال نقدینگی به بازار سرمایه هستیم. ارزش معاملات نیز وضعیت مناسبی قرار دارد و معاملات خرد در محدوده ۱۰ تا ۲۰‌همت تثبیت شده و روند ورود پول حقیقی به بازار تقویت شده‌است. 

همچنین پس از یک ماه رشد در گروه‌های بزرگ، شاهد چرخش بازار به سمت گروه‌های کوچک هستیم، به‌نحوی‌که پول علاوه‌بر خروج سنگین از صندوق طلا، از گروه‌های فلزی، پالایشی و بانک خروج‌کرده و به سمت گروه‌های خودرویی، حمل‌ونقل و فراکابی‌‌‌‌‌ها چرخش داشته‌است. عمده خریدها و رشد بازار در گروه‌های مرتبط با توافق است و در نتیجه وزن و اهمیت مذاکرات در رونق فعلی بورس قابل‌توجه است. همچنین بررسی حباب صندوق‌های اهرمی نشان می‌دهد پس از اصلاح و کاهش تا نزدیک به حدود منفی ۸ تا ۱۰‌درصد، شاهد رشد به سطح ناو هستیم. در شرایطی کهP/E بازار در سطح منطقی است و گزارش‌های عملکرد مالی سال‌۱۴۰۳ شرکت‌ها و به‌خصوص شرکت‌های کوچک بهتر از پیش‌بینی‌‌‌‌‌ها بوده و تقسیم‌‌‌‌‌ها در مجامع قابل‌توجه و بهتر از سال‌گذشته‌شده و انتظار می‌رود که بازار روندی صعودی تا زمان به نتیجه رسیدن مذاکرات، داشته‌باشد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید