شکسته شدن رکورد تولید فولاد مبارکه

مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه اصفهان با بیان اینکه صنعت فولاد جزو صنایع زیربنایی است، گفت: اگر به رتبه‌بندی تولیدکنندگان فولاد نگاه کنید، قدرتمندترین اقتصادهای جهان، بزرگ‌ترین‌ تولیدکنندگان فولاد نیز هستند. به گزارش «دنیای اقتصاد» ناظمی هرندی مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی فلزات، فولاد، مواد اولیه، متالورژی و آهنگری با اشاره به اینکه سال گذشته، ایران در رتبه سیزدهم تولید فولاد جهان قرار داشت، تصریح کرد: فولاد مبارکه با تولید نیمی از فولاد کشور، مجموعه‌ای بزرگ و هلدینگ تولیدی فولاد است که حدود ۶۰ شرکت در زیرمجموعه این گروه فعالیت می‌کنند.
ناظمی هرندی افزود: شعار ما «فولاد مبارکه به وسعت ایران» است؛ بنابراین به هر نقطه‌ای از کشور که نگاه کنید، آثار فولاد مبارکه را مشاهده می‌کنید. برای مثال فولاد هرمزگان در بندرعباس یکی از شرکت‌های گروه فولاد مبارکه است که در حال حاضر ۵/ ۱ میلیون تن فولاد تولید می‌کند و برنامه‌های توسعه‌ای زیادی تعریف کرده است. ناظمی هرندی با اشاره اینکه فولاد مبارکه در استان خراسان رضوی و شهرستان خواف، بزرگ‌ترین‌ گندله‌سازی را ایجاد کرده است گفت: منطقه خواف مستعد توسعه است؛ و همجواری با کشور افغانستان موجب می‌شود توسعه سنگان علاوه بر دستاوردهای اقتصادی، به نتایج بزرگ امنیتی برای کشور منتهی شود. مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه اصفهان در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بازار فولاد و مهم‌ترین چالش‌های موجود، با اشاره به اینکه صنعت فولاد، مانند دیگر صنایع، فرصت‌ها و چالش‌های بسیاری دارد، تصریح کرد: امروز مهم‌ترین‌ چالش در صنعت فولاد، زیرساختی است.وی با بیان اینکه تولید فولاد توسعه یافته، اما زیرساخت‌های کشور متناسب با آن ارتقا‌ نیافته است، گفت: توسعه شبکه‌های حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی و دریایی و امکانات وابسته به آن و همچنین زیرساخت‌های تامین و توزیع انرژی نظیر نیروگاه و شبکه‌های انتقال برق و تولید و توزیع گاز و نیز تامین و توزیع آب مناسب صنعت از دیگر فرصت‌های سرمایه‌گذاری است.وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی قیمت تمام شده واردات فولاد بیش از دو برابر قیمت محصول فولادی تولید داخل است، افزود: کشور در گذشته، بخشی از نیاز خود را وارد می‌کرد؛ اما در حال حاضر واردات به کشور صرفه اقتصادی ندارد؛ به همین دلیل حجم عظیمی از تقاضای فولاد به تولیدکنندگان ارائه می‌شود که شرایط را سخت کرده است.

مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه اصفهان افزود: از سوی دیگر، قیمتی که دولت برای فولاد تعیین کرده است با قیمت بازار آزاد تفاوت دارد. به همین دلیل بخشی از نقدینگی سرگردان در کشور که گاهی به سمت ارز، خودرو، طلا و... سرازیر می‌شده، اکنون به سمت بازار فولاد آمده است؛ بنابراین تقاضای برخی از محصولات در بورس کالا، به‌طور غیرمعمول، سه و حتی چهار برابر شده و معضلات بزرگی ایجاد کرده است.وی تصریح کرد: مکانیزم بورس کالا موجب شفاف‌سازی و ایجاد فضای سالم در مواجهه عرضه و تقاضا است؛ اما با وجود افزایش تحویل محصول از سوی فولاد مبارکه در سال جاری، منفعت طلبی برخی موجب شده است محصول ارزان قیمت دریافتی از فولاد مبارکه به جای اینکه در صنایع پایین‌دستی استفاده شود و با نرخ منصفانه به مصرف‌کننده نهایی برسد، کام برخی افراد فرصت طلب را شیرین کند.  نکته تلخ اینکه این افراد هرچقدر بیشتر منتفع شده و بیشتر سود برده‌اند، حملاتشان به فولادسازان و بورس کالا بیشتر شده است!


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید