کالاخبر : معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در آیندهای نزدیک، یگانه مرجع تعیین قیمت زعفران در جهان، جمهوری اسلامی ایران و بورس بینالمللی آن خواهد بود و در عین حال شاهد شفافیت کمنظیری در قیمت و کیفیت خواهیم بود؛ همچنین تلاش میشود از این پس، صادرات زعفران فقط با گواهی بورس کالا ممکن باشد. به گزارش سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، معاون وزیر جهاد کشاورزی در سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اعلام کرد که دولت علاوه بر خرید حمایتی و عرضه صادراتی، راهاندازی بورس بینالمللی زعفران در ایران را دنبال میکند.
حسین شیرزاد با بیان اینکه تاکنون ۶۵ تن زعفران در بورس کالا فروش رفته و بخش قابل توجهی نیز صادر شده است، بر ادامه برنامه دولت برای خرید حمایتی و عرضه صادراتی محصول زعفران تاکید کرد و گفت: باید به دنبال احیا و اصلاح این بازار باشیم. رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران درباره چگونگی روند عرضه زعفران بر تابلوی بورس در آینده گفت: یگانه مرجع تعیین قیمت زعفران در جهان، جمهوری اسلامی ایران و بورس بینالمللی آن خواهد بود و در عین حال شاهد شفافیتی کم نظیر در قیمت و کیفیت خواهیم بود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در آینده با ایجاد و تجهیز بستر مناسب برای حفظ و نگهداری، زمینه تعادل (قیمت و بازار) این محصول را فراهم میکنیم تا ضمن حمایت از تولیدکنندگان در خرید به موقع هنگام اوج برداشت محصول، منافع مصرفکنندگان را نیز در نظر گرفته و از طریق صادرات آن برای تقویت تراز تجاری قدم موثری برداریم. وی تاکید کرد: تلاش میشود از این پس، صادرات زعفران فقط با گواهی بورس ممکن باشد. به گفته وی، ایران بهعنوان بزرگ ترین تولیدکننده زعفران، نزدیک به ۸۵ درصد تولید جهان را در اختیار دارد و پارسال در چارچوب خرید توافقی، ۶۷ تن انواع زعفران رشتهای بریده شامل نگین و شبه نگین (یا سرگل)، رشتهای درجه یک شامل پوشال مرغوب و پوشال معمولی بر اساس استانداردهای ملی از کشاورزان خریداری شد. به گزارش «ایرنا» پارسال هر کیلوگرم زعفران به قیمت ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از کشاورزان خریداری شد. ظرفیت تولید زعفران در ایران از ۳۰ تن در سال ۱۳۶۸ به بیش از ۳۰۰ تن در سالهای اخیر رسیده است و سالانه حدود ۲۰۰ تن به کشورهای هدف صادر میشود. طبق آمارها مصرف سرانه زعفران در ایران برای هر نفر یک گرم است که در مجموع سالانه بیش از ۸۰ تن از این محصول به مصرف داخلی میرسد. این گیاه دارویی و نشاطآور روزانه باید ۱۰ تا ۲۰ میلی گرم و ماهانه نزدیک به پنج گرم مصرف شود. سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در سال ۱۳۴۸ با ماهیت شرکت سهامی دولتی و با هدف توسعه بخش روستایی و کشاورزی از طریق تعاونیها و تشکلهای بخش کشاورزی تشکیل شد. این سازمان هر ساله با خرید تضمینی برخی محصولات کشاورزی تلاش میکند از تولیدکنندگان بخش کشاورزی و روستایی حمایت کند.
نظرات