رشد شاخص سهام پس از ۲ روز

همایون دارابی
دنیای اقتصاد : بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته تحت تاثیر حمایت معامله‌گران عمده و همچنین تغییر جهت در بازار جهانی نفت شاهد رشد شاخص بود. در بازار دیروز معامله‌گران در بازگشایی بازارهای جهانی شاهد فاصله گرفتن نفت برنت از کف ۷۰دلار بودند. به این ترتیب دیروز بهای هر بشکه نفت برنت تا سطح ۷۱دلار و ۳۴سنت نیز معامله شد. همین مساله به تقویت قیمت فلزات از جمله مس منجر شد و بهای هر تن مس به ۶هزار و ۶۹دلار بالغ شد. در این شرایط اندکی از فشار روانی موجود در بازار کاسته شد. در همین حال با افت شدید قیمت‌ها در بازار روز یکشنبه، دیروز معامله‌گران عمده به حمایت از بازار پرداختند که این مساله نیز به کمک بازار آمد. به این ترتیب در نهایت با رشد قیمت نماد هلدینگ‌های نفت و گاز تامین، خلیج فارس و همچنین نمادهای معاملاتی فولاد مبارکه، ملی مس، گل گهر و سایپا شاخص توانست در پایان معاملات رشد ۸۵/ ۰ درصدی معادل هزار و ۵۴۳واحد را تجربه کند و در سطح ۱۸۲هزار و ۲۱۲واحد قرار گیرد. دیروز شاخص کل هم‌‌وزن نیز با افزایش ۳۰۱ واحدی عدد ۲۸ هزار و ۴۸۲ واحد را به نمایش گذاشت.
در بازار دیروز معاون وزیر صنعت با اعلام اینکه متاسفانه هیچ اقدامی برای کاهش قیمت پاکت‌های سیمان انجام نشده است، گفت: قیمت هر تن سیمان پاکتی باید ۲۴۰ هزار ریال افزایش یابد. انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در طول دو ماه اخیر با مکاتبات متعددی در‌صدد کاهش قیمت پاکت یا تجدید نظر در قیمت سیمان بوده است اما هنوز سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان در این رابطه تصمیم جدیدی را اتخاذ نکرده است.

بنا براعلام انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، مجددا دست به نامه شده و خطاب به نوابی، معاون وزیر و رئیس سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نوشته است: متاسفانه هیچ اقدام قابل توجه و موثری در جهت کاهش قیمت پاکت‌های PP به عمل نیامده و عملا صنعت سیمان در عرضه سیمان پاکتی دچار مشکل شده است. باتوجه به اینکه از ابتدای سال جاری هر عدد کیسه بسته‌بندی ۵۰ کیلویی PP از ۸ هزار به ۲۰ هزار ریال رسیده است. بنابراین باید قیمت هر تن سیمان پاکتی به میزان حدود ۲۴۰ هزار ریال افزایش قیمت یابد. بنابراین ضمن ارسال درخواست انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان مبنی بر درخواست بازنگری در قیمت‌های مصوب اعلام شده، خواهشمند است دستور فرمایید، موضوع بررسی و نسبت به بازنگری قیمت‌های مصوب آن سازمان متناسب با افزایش ناشی از قیمت پاکت اقدام لازم صورت گیرد. افزایش قیمت پاکت‌های PP سبب شده است که فروش سیمان پاکتی دچار مشکل شود.

در گروه سیمانی همچنین روز گذشته افزایش سرمایه ۵۰درصدی «سمازن» ثبت شد. به این ترتیب افزایش سرمایه ۵۰ درصدی شرکت سیمان مازندران از مبلغ ۸۲ میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان به حدود ۱۲۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از محل مطالبات و آورده نقدی به مبلغ ۴۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان، در تاریخ ۲۱ آبان ماه ۹۷ در مرجع ثبت شرکت‌ها به ثبت رسید. در گروه بانکی فهرست ۲۲ بانک بورسی و فرابورسی مشمول فعالیت سوئیفت یا قطع دسترسی به همراه ۱۵ بانک دیگر دولتی مشخص شد. در پی اعمال دور دوم تحریم‌های آمریکا از ۱۳ آبان، برخی بانک‌های ایرانی مشمول قطع دسترسی به سوئیفت شدند و برخی دیگر نیز همچنان و تا تصمیم بعدی، می‌توانند از این شبکه جهانی مبادلات مالی استفاده کنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد ۱۱ بانک پاسارگاد، خاورمیانه، ایران زمین، کارآفرین، اقتصاد نوین، سرمایه، گردشگری، سامان، شهر، حکمت ایرانیان، رسالت به همراه بانک‌های کشاورزی، مسکن، توسعه تعاون،  بانک همکاری‌های منطقه‌ای اسلامی، قرض‌الحسنه مهر ایران و کیش اینترنشنال بانک قادر به استفاده از سوئیفت هستند.

در گروه خودرویی دیروز برخی نمادهای این گروه مجددا با صف خرید همراه شدند. نمادهای سایپا، گروه بهمن و ایران خودرو نمادهای شاخص با صف خرید در این گروه بودند. دیروز سایپا با هدف شفاف‌سازی هرچه بیشتر درخصوص بخشنامه ایفای تعهدات پارس خودرو برای جایگزینی خودروهای خانواده رنو با سایر محصولات توضیح داد.

سایپا طی اطلاعیه‌ای با هدف شفاف‌سازی هرچه بیشتر درخصوص بخشنامه ابلاغی به نمایندگی‌های فروش مبنی بر ایفای تعهدات پارس خودرو برای جایگزینی خودروهای خانواده رنو با سایر محصولات اعلام کرد: مشتریان متقاضی خودروهای رنو در صورت تمایل می‌توانند به جایگزینی با خودروهای اعلام شده تولیدی سایپا اقدام کنند.

در این اطلاعیه آمده است: با توجه به عدم همکاری شرکت رنو درخصوص انجام تعهدات و ضمن عذرخواهی مجدد از مشتریان به دلیل عدم امکان تولید خودروهای گروه رنو، به استحضار همه مشتریان متقاضی خانواده رنو می‌رساند، این بخشنامه برای جایگزینی با سایر محصولات صادر شده و با توجه به ظرفیت تولید سایپا، در حال حاضر صرفا امکان جایگزینی با خودروهای گروه ایکس ۱۰۰ و ایکس ۲۰۰ مقدور است.

در بخشنامه ابلاغ شده به نمایندگی‌های گروه سایپا، جایگزینی خودروهای گروه رنو با این محصولات، به‌صورت کاملا اختیاری انجام خواهد شد. گروه سایپا در حال بررسی روش‌های مختلف جهت پاسخ به تعهدات ایجاد شده است و مشتریان می‌توانند تا دریافت محصول ثبت نامی با دریافت سود ۲۷ درصدی (مجموع سود مشارکت و تاخیر تا تحویل خودرو) منتظر بمانند.

 علاوه بر این مشتریانی هم که خواهان انصراف هستند می‌توانند بر اساس بخشنامه مذکور از ۳۰ تا ۳۶ درصد سود بر‌اساس زمان انصراف بهره‌مند شوند. دیروز همچنین یک کارشناس صنعت خودرو با اعلام زیان ۵۰ تا ۶۰ درصدی خودروسازان از تولید محصولات و پیش‌بینی افزایش زیان در نیمه دوم سال، دو راهکار برای خروج این گروه از این بحران را اعلام کرد. محمدرضا نجفی‌منش، رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان درباره وجوه مربوط به پیش‌فروش‌های اخیر خودرو‌سازان به «ایرنا» گفت: بازار خودرو ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی بوده اما در پیش‌فروش‌های اخیر پیش‌بینی می‌شود حداکثر ۱۰ هزار میلیارد تومان جمع‌آوری شده باشد.

وی این رقم را در برابر نیازهای صنعت خودرو بسیار ناچیز و تولیدات فعلی خودروسازان را زیانبار دانسته و گفت: خودروسازان بزرگ در ۶ ماه نخست سال پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زیان داشتند. این شرکت‌ها بورسی و به همین دلیل شفاف‌اند. در گروه قندی شرکت قند نیشابور برنامه افزایش سرمایه ۵۰ درصدی از محل سود انباشته را اعلام کرد. این شرکت بورسی بنا به پیشنهاد هیات مدیره درصدد است سرمایه فعلی را از ۲۰ به ۳۰ میلیارد تومان برساند.تامین مالی «قنیشا» درصورت موافقت سازمان بورس با هدف اصلاح ساختار مالی در جهت جبران مخارج انجام شده جهت دارایی‌های ثابت و تکمیل پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب و بهبود سرمایه در گردش صرف خواهد شد. در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت بود که در آن ارزش معاملات (با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) در بورس به ۷۵۸میلیارد تومان و در فرابورس به ۳۸۵میلیارد تومان بالغ شد.

 


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید