آیا کارگزار در قبال واریز وجه حق تقدم مسوولیت دارد ؟

اصولا ایجاد امکان خرید حق تقدم استفاده نشده بدون کسر مبلغ اسمی 100 تومان هرسهم توسط کارگزاری (همزمان با خرید آنلاین سهم)مطابق قوانین بورس بوده است؟
پاسخ دادستان بورس در خصوص حق تقدم استفاده نشده "خکاوه" به پرسش یکی از سهامداران که در این خصوص ابهام داشته است:
 
پرسش:
 
با سلام اینجانب از طریق حساب انلاین مقدار زیادی حق تقدم استفاده نشده خکاوه خریداری نمودم. متاسفانه کارگزاری مربوطه هیچ گونه تذکری به بنده در مورد نخریدن این حق تقدم به بنده نداده و پس از آن ( تا مهلت بسته شدن حق تقدم)درخواست واریز 100 تومن مبلغ اسمی سهم را ننمودند. پس از بسته شدن حق تقدم مدعی این موضوع شدند که ما هیچ گونه مسولیتی را نمی پذیریم و شما باید اصل پولی که از کارگزاری کسر شده بعلاوه سود آن را به کارگزاری بدهید.
 
سوال بنده از شما اینست که: آیا اصولا ایجاد امکان خرید حق تقدم استفاده نشده بدون کسر مبلغ اسمی 100 تومان هرسهم توسط کارگزاری (همزمان با خرید آنلاین سهم)مطابق قوانین بورس بوده است؟ آیا عدم مطالبه مبلغ اسمی سهم در تاریخی که این حق تقدم باز بوده و اینجانب با توجه به نداشنتن پول واریز ی این مقدار حق تقدم (در صورت اعلام کارگزاری به بنده)حتما نسبت به فروش آن اقدام می کردم،حقی برای اینجانب ایجاد می نماید تا از طریق مراحع ذیصلاح نسبت به احقاق آن اقدام نمایم؟ با تشکر

 

پاسخ وکیل بورس:

 

در صورت خرید و فروش آنلاین سهام یا حق تقدم خرید سهام ، قاعدتا مدیریت خرید و فروش آن به عهده مشتری بوده و کارگزاری در این خصوص تکلیفی بر عهده ندارد.در صورت داشتن حق تقدم ، کارگزاری تکلیفی جهت مطالبه مبلغ 1000 ریال مبلغ اسمی سهام از شما نداشته و شما خود می بایست با علم و اطلاع کافی نسبت به خرید حق تقدم سهام اقدام می نمودید.لذا پس از گذشت مهلت استفاده از حق تقدم قاعدتا مسئولیتی متوجه کارگزار شما نمی باشد.خرید حق تقدم نیز مستلزم کسر مبلغ 1000 ریال قیمت اسمی هر سهم نبوده و این دو مقوله جدا می باشد.

 
امیر حسام موسوی - وکیل پایه یک دادگستری


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید