اشتیاق حقوقی‌ها در جبهه خرید سهام

دنیای اقتصاد : بازار سهام در حالی هفته گذشته را با زیانی در محدوده یک درصد پشت سرگذاشت که بازیگران عمده برای هفتمین هفته متوالی به حمایت از بازار اقدام کرده و نقدینگی را در زمین خود حفظ کردند. بر این اساس در معاملات هفته منتهی به ۲۱آذر ماه، ۷۴میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی معامله‌گران حقیقی به حقوقی جابه‌جا شد.
بررسی خریدهای صورت‌گرفته از سوی بازیگران بورسی در هفته گذشته نشان از آن دارد سهام کالایی بورس تهران همچنان در صدر خرید حقوقی‌های بازار قرار داشت. به‌طوری‌که خرید سهام فلزات اساسی، محصولات شیمیایی، پالایشی و معدنی در کانون توجه سهامداران عمده بود. این در حالی است که صنایع کوچک‌تر بورسی همچون خودرویی‌ها مورد تقاضای معامله‌گران خرد قرار گرفت.  بر این اساس خالص خرید حقوقی‌ها در نمادهای فلزی به بیش از ۳۵میلیارد تومان رسید. این روند در پتروشیمی‌ها با خالص خرید ۲۸میلیارد تومانی، در پالایشی‌ها و معدنی‌ها نیز هر‌کدام به ترتیب با خالص خرید ۵/ ۲۷میلیارد تومانی و ۲۲میلیارد تومانی حقوقی‌ها دنبال شد. در مقابل سهامداران خرد توانستند بیش از ۳۱میلیارد تومان نقدینگی را با خرید سهام خودرویی به پرتفوی خود منتقل کنند. همچنین حقیقی‌ها در خرید سهام بانکی نیز توجه خاصی نشان داده و در نهایت خالص خرید ۱۴میلیارد تومانی را در این گروه ثبت کردند.

نگاهی به جابه‌جایی‌های هفتگی
بررسی روند تغییرمالکیت‌های صورت گرفته در هفته منتهی به ۲۱آذرماه نشان می‌دهد در بیشتر روزهای هفته، حقوقی‌ها با خریدهای پرحجم خود توانستند خالص خرید مثبتی را ثبت کنند. به این ترتیب تنها در نخستین روز کاری هفته، سهامداران خرد با خریدهای پرحجم خود، تغییر مالکیت را در زمین خود منتقل کردند؛ به‌طوری‌که معاملات روز شنبه با تغییر مالکیت ۷/ ۲۶میلیارد تومانی در مسیر پرتفوی حقوقی به حقیقی آغاز شد.

 این روند در معاملات روز یکشنبه مجدد به سمت پرتفوی حقوقی‌ها تغییر مسیر داد. بر این اساس خالص خرید حقوقی‌ها در این روز به حدود ۱۲میلیارد تومان رسید. جابه‌جایی‌ها در معاملات روز دوشنبه به بیشترین میزان خود در مقیاس هفتگی رسید؛ به‌طوری‌که در این روز خالص خرید حقوقی‌ها به ۴/ ۴۷میلیارد تومان رسید. این روند در معاملات روز سه‌شنبه با جابه‌جا‌یی ۴/ ۱۵میلیارد تومان به پرتفوی سهامداران عمده ادامه یافت. همچنین خالص خرید ۵/ ۲۶ میلیارد تومانی حقوقی‌ها در معاملات روز چهارشنبه سبب شد تا برآیند جابه‌جایی‌ها در هفته گذشته به ۷۴میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان برسد.

خودرویی‌ها در صدر خرید حقیقی‌ها
شاخص گروه خودرویی در حال هفته گذشته را با ثبت بازدهی ۲/ ۳درصدی پشت سرگذاشت که بازدهی این صنعت از ابتدای سال تا‌کنون به بیش از ۲۸درصد رسید. همان‌طور که عنوان شد سهامداران خرد خریدهای قابل‌توجهی در نمادهای خودرویی داشتند که این امر با تغییر مالکیت بیش از ۳۱میلیارد تومانی نقدینگی به پرتفوی حقیقی‌ها همراه شد. در این میان بیشترین خرید صورت گرفته در نماد ایران‌خودرو بود؛ به‌طوری‌که خالص خرید حقیقی‌های «خودرو» به بیش از ۱۳میلیارد تومان رسید. در این راستا ۶میلیون سهم «خودرو» در معاملات روز شنبه توسط شرکت سرمایه‌گذاری سمند عرضه شد.موتورسازان‌تراکتورسازی‌ایران‌ نیز با ثبت خالص خرید ۶میلیارد تومانی از دیگر نمادهای مورد توجه حقیقی‌ها در این هفته بود.

خریدهای پرحجم در فلزی‌ها
رصد خرید و فروش‌های صورت‌گرفته از سوی سهامداران عمده نشان از آن دارد که این گروه از بازیگران بیشترین حمایت را در نمادهای فلزی داشتند. در حالی خالص خرید حقوقی‌ها در این صنعت به بیش از ۳۵میلیارد تومان رسید که خرید سهام فولاد مبارکه در صدر این جمع‌آوری‌ها قرار داشت؛ به‌طوری‌که حقوقی‌ها در تمامی روزهای هفته، خرید سهام «فولاد» را در اولویت قرار داده و در نهایت ۶/ ۱۹میلیارد تومان نقدینگی را به پرتفوی خود منتقل کردند. در حالی شاخص گروه فلزی در هفته گذشته با زیان ۶/ ۳درصدی مواجه شد که در این راستا «فولاد» زیان ۵/ ۳درصدی را در مقیاس هفتگی به نمایش گذاشت. در بیشتر روزهای هفته صندوق سرمایه‌گذاری گنجینه زرین شهر اقدام به جمع‌آوری سهام «فولاد» کرد که در مجموع با افزودن ۱۳میلیون سهم، درصد مالکیت خود را در این نماد به ۰۲/ ۱درصد رساند. ملی مس ایران نیز درحالی هفته گذشته را با زیانی در محدوده ۳درصدی به پایان برد که حمایت‌های حقوقی‌ها مانع از افت بیشتر در این نماد شد. بر این اساس «فملی» نیز با جابه‌جایی بیش از ۹میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی معامله‌گران حقیقی به حقوقی، در فهرست نمادهای مورد توجه حقوقی‌ها قرار گرفت. در این میان ۶میلیون سهم مزبور را موسسه صندوق بازنشستگی شرکت ملی صنایع مس ایران در جریان  معاملات روز یکشنبه خریداری کرد.

بانکی‌ها در دو جبهه متفاوت
بازیگران بازار در هفته‌ای که گذشت به خرید سهام گروه بانکی نیز توجه نشان دادند. در حالی هر دو گروه از معامله‌گران (حقیقی و حقوقی)‌ به خرید سهام این گروه تمایل داشتند که در نهایت خالص جابه‌جایی‌ها در زمین سهامداران خرد قرار گرفت. بر این اساس حدود ۵/ ۱۴میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی معامله‌گران حقوقی به حقیقی جابه‌جا شد. در این میان حقیقی‌ها خریدهای پرحجمی در نماد بانک تجارت داشتند. به‌طوری‌که ۱۱میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی حقیقی‌های «وتجارت» منتقل شد. تکرار شنیده‌ها درخصوص افزایش سرمایه بانک تجارت از محل تجدید ارزیابی‌ها نه‌تنها معاملات پرحجم این نماد را در هفته (مبادله بیش از یک میلیارد و ۲۰۰میلیون سهم) رقم زد، بلکه به صف خرید نیز کشاند. در نهایت بازدهی بیش از ۱۲درصدی در کارنامه هفتگی «وتجارت» ثبت شد. در این میان صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی تجارت ایرانیان به‌عنوان حقوقی فعال در «وتجارت» در بیشتر روزهای هفته به خرید سهم پرداخت و در مجموع ۵/ ۱۰میلیون سهم را به پرتفوی خود افزود. بانک ملت نیز از دیگر نمادهای مورد‌توجه حقیقی‌ها در این گروه بود که در نهایت خالص خرید ۳/ ۴میلیارد تومانی را از سوی سهامداران خرد تجربه کرد. صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی ملت در تمامی روزهای هفته گذشته به خرید سهام مزبور پرداخت و در مجموع بیش از ۷میلیون سهم «وبملت» را به پرتفوی خود افزود.  اما در مقابل بازیگران عمده، خریدهای پرحجمی در دو نماد بانک پارسیان و بانک کارآفرین داشتند که در نهایت هر‌کدام از دو نماد مزبور با جابه‌جایی ۷۳۰میلیون تومانی و ۳۰۰میلیون تومانی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی روبه‌رو‌ شدند. در نماد «وپارس» نیز حقوقی شرکت یعنی گروه مالی بانک پارسیان در بیشتر روزهای هفته به جمع‌آوری سهم پرداخت و بیش از ۳میلیون سهم را در این هفته خریداری کرد.

حمایت از سهام معدنی
شاخص گروه معدنی نیز در حالی هفته گذشته را با زیان ۶/ ۰درصدی سپری کرد که حقوقی‌ها با خریدهای پرحجم خود، به حمایت از نمادهای این گروه پرداخته و مانع از ثبت افت بیشتر در این گروه شدند. به این ترتیب در نهایت ۲۲میلیارد و ۶۰۰میلیون تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی معامله‌گران حقیقی به حقوقی منتقل شد.در صدر این خریدها، جمع‌آوری سهام معادن و فلزات قرار داشت که خالص خرید بیش از ۷میلیارد تومانی را از سوی سهامداران عمده تجربه کرد. گل‌گهر و چادرملو نیز از دیگر نمادهای این گروه بودند که با خالص خرید مثبت حقوقی‌ها روبه‌رو‌ شدند به‌طوری‌که جابه‌جایی ۶/ ۶میلیارد تومانی در نماد «کگل» و بیش از ۴میلیارد تومانی در نماد «کچاد» شکل گرفت. در این میان صندوق سرمایه‌گذاری گنجینه زرین‌شهر به‌عنوان حقوقی فعال در این نمادها، در بیشتر روزهای هفته به خرید سهام مزبور پرداخت.

پالایشی‌ها در کانون توجه بزرگان
رصد صنایع مورد‌توجه حقوقی‌ها در هفته گذشته نشان از آن دارد که این دسته از بازیگران، خرید سهام پالایشی را نیز در کارنامه خود ثبت کردند. در حالی شاخص صنعت پالایشی در هفته گذشته با افت ۵/ ۳درصدی مواجه شد که به‌نظر می‌رسد خریدهای حقوقی‌ها در راستای ممانعت از افت بیشتر نمادهای این گروه بوده است. به این ترتیب در مجموع ۲۷میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی این گروه جابه‌جا شد. در این میان بیشترین خرید صورت‌گرفته در نماد پالایش نفت اصفهان بود. نماد «شپنا» که در هفته گذشته با زیان ۵درصدی مواجه شده بود، از حمایت حقوقی‌ها برخوردار شد. به این ترتیب خالص خرید حقوقی‌ها در این نماد به بیش از ۱۲میلیارد تومان رسید. در این میان گروه مالی ملت به‌عنوان حقوقی فعال در «شپنا» عرضه‌هایی در این نماد داشت. به‌طوری‌که این حقوقی در معاملات روز‌های شنبه و چهارشنبه اقدام به فروش سهام «شپنا» کرد و در مجموع یک میلیون سهم مزبور را از پرتفوی خود خارج کرد. پالایش نفت بندرعباس نیز از دیگر نمادهای مورد‌توجه حقوقی‌ها در این هفته بود. به‌طوری‌که با خریدهای پرحجم حقوقی‌ها، بیش از ۷میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی سهامداران عمده «شبندر» منتقل شد. در حالی بانک رفاه کارگران در معاملات روز چهارشنبه ۳میلیون و ۶۰۰هزار سهم «شبندر» را خریداری کرد که صندوق سرمایه‌گذاری گنجینه زرین‌شهر در تمامی روزهای هفته به حمایت از این سهم اقدام کرد. در مجموع این صندوق بیش از ۱۲میلیون سهم «شبندر» را در کارنامه خریدهای هفتگی خود ثبت کرد. البته صندوق مزبور به‌عنوان حقوقی فعال در دیگر نماد پالایشی یعنی پالایش نفت تهران نیز اقدام به خریدهای روزانه کرد و در نهایت ۱۰میلیون سهم «شتران» را در هفته گذشته خریداری کرد. این حمایت‌ها سبب شد تا پالایش نفت تهران خالص خریدی در حدود ۵میلیارد تومان را از سوی حقوقی‌ها تجربه کند.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید