دنیایاقتصاد : روز گذشته، بازار ارز صحنه مبارزه قیمتی در مرز ۱۲ هزار تومانی بود. در ساعات ابتدایی روز دوشنبه، قیمت دلار میل بیشتری به افت داشت و حتی در مقاطعی از روز به کانال ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومانی نزول کرد، ولی هر چقدر از ابتدای روز فاصله گرفتیم، دلار به سوی قیمتهای بالاتر حرکت کرد. در نهایت حدود ساعت ۳ بعدازظهر این ارز روی قیمت ۱۱ هزار و ۹۸۰ تومان قرار گرفت که افزایشی ۸۰ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز یکشنبه داشت.
با وجود این رشد، تا ساعت یاد شده بازار نتوانست قیمتهای بالای ۱۲ هزار تومان را تجربه کند؛ این موضوع موجب شد که دلار از سلول ۲ ماهه اخیر خود خارج نشود. آخرین باری که قیمت دلار در کانال ۱۲ هزار تومانی به کار خود پایان داده بود، ۶ آذرماه سالجاری بود و پس از آن قیمت در جاده نزولی قرار گرفت. حتی در مقطع کوتاهی به زیر مرز ۱۰ هزار تومان نیز سقوط کرد؛ با این حال، اگر ۳ روز نوسان در محدوده ۹۹۵۰ تومانی را استثنا بگیریم، شاخص ارزی در ۲ ماه گذشته در بازه ۱۰ تا ۱۲ هزار تومانی زندانی بوده است و نتوانسته قیمتهای بالاتر یا پایینتری را تجربه کند؛ قیمت دلار در بازه یاد شده عمدتا در آذرماه در مسیر نزولی قرار داشت، ولی از دیماه روند حرکتی قیمت تغییر کرد تا اینکه در هشتمین روز بهمنماه به سقف سلول دو ماهه اخیر رسید.در روزی که دلار به سوی قیمتهای بالاتر حرکت میکرد، سکه تمام بهار آزادی نیز توانست به بالای مرز ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برود. دیروز سکه ۴۰ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و به بهای ۴ میلیون و ۲۰۵ هزار تومان رسید.
دوگانه انتظارات در مرز ۱۲
برخی از معاملهگران غیررسمی انتظار دارند طی روزهای آتی دلار از سلول دو ماهه خارج شود، حال آنکه عده دیگری از بازیگران معتقدند، متغیرهای افزایشی در بازار حضور ندارند که منجر به شکست مرز ۱۲ هزار تومانی شوند. گروه اول معتقدند تقاضا در بازار در فصل زمستان افزایش پیدا کرده است و هر چقدر به اسفندماه نزدیکتر شویم، تقاضا برای اسکناس افزایش بیشتری پیدا میکند. این عده باور دارند طی روزهای آتی تقاضای افرادی که در تعطیلات نوروزی قصد خروج از کشور را دارند، افزایش خواهد یافت؛ همچنین این عده عنوان میکنند، قیمت در پاییز افت زیادی را تجربه کرد؛ در نتیجه بیشتر معاملهگران بازار با توجه به مقاومت زیاد این ارز در مرز ۱۰ هزار تومانی احساس میکنند، بازار یک کف قیمتی برای خود تعریف کرده است. در نتیجه انتظار افت به زیر مرز یاد شده به میزان زیادی وجود ندارد و بیشتر معاملهگران تصور میکنند دلار کف قیمتی خود را پیدا کرده است.
در مقابل این دسته از معاملهگران، عده دیگری قرار دارند که معتقدند، دلار ظرفیت افزایش بیشتر را ندارد؛ چراکه بازارساز در ۴ ماه اخیر دست بالا را در بازار داشته است و هر زمان نوسانگیران تصمیم داشتند قیمت را دچار نوسانات غیرمنتظره کنند، با مقاومت بازارساز مواجه شدند. از نظر آنها بازارساز مایل است نوسانات قیمت دلار در همین سلول ۱۰ تا ۱۲ هزار تومانی ادامه پیدا کند. در نتیجه آنها انتظار افزایش عرضه ارز طی روزهای آتی را دارند. در کنار این، این دسته انتظار دارند طی روزهای منتهی به اسفندماه اخبار مثبتی به بازار ارز برسد. یکی از اخبار مثبتی که کاهشیها در انتظار آن هستند، اعلام چگونگی اجرای ساز و کار مالی اتحادیه اروپا برای همکاریهای تجاری با ایران است. همچنین تصویب لوایح مربوط به پولشویی دیگر خبری است که از نظر کاهشیها موقعیت خریداران را در بازار تضعیف میکند.
به گفته فعالان، دیروز اخبار زیادی در مورد SPV در بازار منتشر شد. در این میان نوسانگیران که باور داشتند اعلام رسمی چگونگی ساز و کار مالی اتحادیه اروپا میتواند منجر به کاهش قیمتها شود، سعی کردند با برجسته کردن اخباری که اثر SPV را کماهمیت جلوه میدهد، مانع از تاثیرگذاری کاهشی آن شوند. در این میان، آنها پس از اینکه شایعات مبنی بر به تعویق افتادن تصویب SPV منتشر شد، خریدهای خود را بالا بردند و بهدنبال آن به گفته فعالان، پس از ساعت ۴ بعدازظهر قیمتهای بالای ۱۲ هزار تومان نیز در بازار به ثبت رسید.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات