توسعه صنعت فولاد و پتروشیمی با راه‌اندازی بورس کالا سرعت گرفت

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است که یکی از اتفاق‌های مثبت اقتصادی پس از انقلاب اسلامی، عزم ملی برای راه‌اندازی بازاری متشکل به نام بورس کالای ایران بود؛ چراکه سازوکار این بورس باعث واقعی شدن قیمت کالاها، تزریق سود به تولید و شفافیت اقتصادی شد و در پی این اقدام، توسعه صنعت فولاد و پتروشیمی پس از انقلاب اسلامی سرعت گرفت.
غلامرضا مصباحی مقدم در گفت‌وگو با «ایسنا» عنوان کرد: اقتصاد بدون شفافیت و رقابت نمی‌تواند در مسیر درست خودش قرار گیرد به‌طوری‌که در اقتصاد دولتی ما یکی از تصمیم‌های اساسی و اثربخش، راه‌اندازی بورس کالا و ورود کالاهای اساسی و مواد اولیه به این بورس بوده است. رئیس کمیته فقهی بازار سرمایه افزود: بورس کالا با وجود فراز و نشیب‌های اقتصاد کشور طی سال‌های اخیر، بستری شفاف و رقابتی را برای حضور تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان فراهم کرده و در واقع به واسطه این بستر معاملاتی شاهد کشف واقعی قیمت‌ها براساس مکانیزم عرضه و تقاضا هستیم. به گفته مصباحی‌مقدم هر چه حضور شرکت‌ها و تولیداتشان در بورس کالا بیشتر باشد، روند کشف قیمت بهینه‌تر رقم می‌خورد و نوسان‌های شدید و غیرعادی قیمت‌ها در اقتصاد ما نیز به حداقل می‌رسد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه بورس کالا در این سال‌ها بر رشد کیفیت محصولات نیز اثر مثبتی داشته است، گفت: تنها کالاهای باکیفیت و دارای استاندارد لازم می‌توانند در بورس کالا عرضه شوند، از این رو حضور شرکت‌ها در این بورس به نوعی یک اعتبار کیفی محسوب می‌شود که این رویکرد باید با حمایت مسوولان درخصوص جایگاه بورس کالا در اقتصاد نیز تقویت شود. 

وی در تشریح مزیت‌های بورس کالا در صنعت فولاد و پتروشیمی گفت: قبل از ورود محصولات فولادی و پتروشیمی به بورس کالا، قیمت‌ها به شیوه دستوری تعیین می‌شود و مصرف‌کنندگان نیز به دلیل وجود واسطه‌های پرشمار، با نوسان‌های شدید قیمتی روبه‌رو می‌شدند. حتی با وجود دریافت خوراک ارزان‌قیمت از سوی تولیدکنندگان، محصول نهایی با نرخ‌های بالا از سوی واسطه‌ها به مصرف‌کنندگان به فروش می‌رسید که این روند با راه‌اندازی بورس کالا و واقعی شدن قیمت‌ها تغییر کرد. رئیس کمیته فقهی بازار سرمایه در پایان با تاکید بر اینکه تامین مواد اولیه تولیدکنندگان داخلی از بستر بورس کالا باعث حفظ منافع آنها می‌شود، اظهار کرد: معتقدم وجود قانونی همچون ماده ۳۷قانون رفع موانع تولید که عنوان می‌کند، تولیدات داخل پس از عرضه در بورس کالا و تامین نیاز داخل می‌توانند مجوز صادرات بگیرند، می‌تواند راهگشا باشد و در راستای تولید داخل و صادرات عمل کند.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید