ریسک های بازار تا پایان سال و چشم انداز بورس در سال آتی

با توجه به تجربه نوسانات در بازارهای موازی بازار سرمایه و ریسک های این بازارها، به نظر می رسد فعالیت در بازار سرمایه با ابزارهای مالی متنوع و کارآمد معقول‌تر است.

حبیب رضا حدادی، مدیرعامل و عضو هیأت مدیره شرکت تأمین سرمایه امید، با اشاره به روند بازار تا پایان سال و جذابیت آن نسبت به بازارهای موازی به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، گفت:  بازار سرمایه در کشور به دو بخش اصلی اوراق و سهام تقسیم می شود و به طور معمول در پایان هر سال، بحث انتشار اوراق وجود دارد. در سه ماهه آخر هر سال، با توجه به اینکه شرکت های دولتی، سازمان ها و وزاتخانه ها ملزم به تامین مالی هستند از همین رو فشار انتشار اوراق در سه ماه پایانی سال افزایشی است و این موضوع بازار سهام را تحت تاثیر قرار می دهد.  

وی با تاکید بر اینکه به طور معمول این روند در پایان هر سال دیده می شود، ادامه داد: در سال هایی که روند بازدهی در بخش سهام قابل پیش بینی نباشد، به شکل سیستمی بازار به سمت دریافت بازدهی ثابت و معمولا اوراق حرکت می کند و این موضوع می تواند یکی از ریسک های بازار سرمایه تا پایان سال باشد.

مدیر عامل شرکت تأمین سرمایه امید افزود: خوشبختانه با توجه به الزام سازمان بورس و اوراق بهادار برای رعایت حد نصاب توسط صندوق های سرمایه گذاری می توان گفت که امکان جذب بخش عمده ای از این اوراق توسط صندوق ها فراهم است و در نتیجه انتشار آنها به روند طبیعی بازار آسیب نمی زند و این ریسک قابل مدیریت و کنترل است.

حبیب رضا حدادی احتمال رکود اقتصادی را یکی دیگر از ریسک های بازار سرمایه دانست و گفت: مساله مهم دیگر که همیشه گریبانگیر بازار سرمایه بوده رکود اقتصادی است. اگر بازدهی واقعی شرکت ها مثبت باشد و دستخوش عرضه و تقاضای کاذب نباشد ما شاهد بازار سرمایه ای  پویا خواهیم بود.

وی ادامه داد: بازدهی به میزان فعالیت، نحوه عملکرد، چرخه تولید و ورود و خروج پول شرکت ها وابسته است. ما در شرایط فعلی اقتصاد به سیاست ها و تصمیمات ویژه حمایتی نیاز داریم تا روند تولید و بازدهی شرکت ها متوقف نشود. در حال حاضر بازار با ریسک سیاست های کلان اقتصادی مواجه است و در این میان باید از شرکت هایی که مولد هستند و در بازار سرمایه حضور دارند حمایت شود تا بتوانند در تولید و به ویژه صادرات قوی تر عمل کنند.

این تحلیلگر بازار سرمایه افزود: در این حالت بازدهی حاصل از فعالیت شرکت ها به چرخه اقتصاد و به تبع آن بازار سرمایه باز می گردد و این امر خود نوعی پوشش ریسک رکود اقتصادی است.

وی ابراز امیدواری کرد با حمایت دولتمردان به ویژه وزارت اقتصاد و همچنین سیاست های سازمان بورس، بانک مرکزی و همچنین بیمه مرکزی که مهمترین نهادهای مالی کشور هستند ریسک ناشی از رکود اقتصادی که متوجه بازار سرمایه است مدیریت شود.

عضو هیأت مدیره شرکت تأمین سرمایه امید به تاثیر راه اندازی کانال مالی ایران و اروپا بر بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: هر موضوعی را باید از دو منظر رفتاری و ساختار روان شناختی اقتصادی نگاه کرد. تجربه نشان داده که در بازار از هر موضوع مثبتی استقبال می شود.

وی افزود: اگر مسیر نقل و انتقال پول تسهیل شود، تولید کننده به جای پیدا کردن راه های خاص، به سمت تولید و کیفیت متمرکز می شود. این کانال در صورت تکمیل مدت زمان میان فروش و برگشت نقدینگی را کوتاه می کند. به عبارت دیگر در این حالت تولید کنندگان از نظر برگشت دارایی زیان نمی بینند و بخش تولید به راحتی کار خود را ادامه می دهد.

مدیرعامل تأمین سرمایه امید گفت: در حال حاضر با توجه به شرایط بازار ارز و روند تورم، که از ثبات خوبی برخوردار شده انتظار می ­رود شاخص کل از کف حمایتی خود پایین تر نیاید و با توجه به تجربه نوسانات در بازارهای موازی بازار سرمایه و ریسک این بازارها، به نظر می رسد فعالیت در بازار سرمایه با ابزارهای مالی متنوع و کارآمد معقول‌تر است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید