آینده‌ای روشن در انتظار بازار منطقه‌ای و جهانی شمش روی

حدود ۲ ماه و نیم از شروع سال جدید میلادی می‌گذرد، باوجودی که معمولا بازار کامودیتی‌ها (بازارهای کالایی) در ماه‌های ابتدایی سال با کاهش رغبت و افول مواجه می‌شوند، اما فلز روی در همین زمان با اقبال خوبی مواجه شد و مجدد به سطح قیمتی ۲ هزار و ۸۰۰ دلار به‌ازای هر تن در بورس فلزات لندن رسید.
به گزارش فلزات آنلاین، روند قیمتی شمش روی در بورس فلزات لندن و بورس شانگهای و موجودی آن در مجموع این دو بازار طی ۳ ماه اخیر یعنی از ابتدای ماه دسامبر ۲۰۱۸ نشان می‌دهد مجموع موجودی شمش روی در انبارهای بورس فلزات لندن و بورس شانگهای در ماه فوریه و ابتدای ماه مارس روندی نزولی داشته است. به‌گونه‌ای که در هفته پیش، موجودی شمش روی در بورس فلزات لندن در کمترین رقم خود پس از سال ۲۰۰۷ قرار گرفت. همچنین موجودی این فلز در بورس فلزات لندن در روز ۱۵ مارس ۲۰۱۹ نسبت به روز ابتدایی معاملات در سال ۲۰۱۹ (یعنی دوم ژانویه)، کاهش ۵۴ درصدی را تجربه کرد.

همچنین میانگین قیمتی شمش روی در ۳ ماه اخیر در مجموع روند افزایشی داشته است که این امر متاثر از کاهش موجودی این فلز در بازارهای بزرگ بورسی دنیا بوده است. هرچند باتوجه به اینکه در این زمان موجودی این فلز در بورس فلزات لندن به کمترین رقم پس از سال ۲۰۰۷ رسید، انتظار رشد قیمتی بیشتری نیز برای فلز روی وجود داشت که افزایش شاخص دلار آمریکا مانع این امر شد. در کنار موارد ذکر‌شده، نشانه‌های دریافت شده از اقتصاد چین حاکی از آن است که تحولات اقتصادی جدیدی در این کشور در حال رخ دادن است که همین امر می‌تواند محرک اقتصادی برای کامودیتی‌ها باشد. از جمله اقدامات این کشور که تحرک اقتصادی چین را به همراه دارد، می‌توان به کاهش نسبت سپرده قانونی بانک‌های این کشور نزد بانک مرکزی با هدف افزایش قدرت وام‌دهی بانک‌ها اشاره کرد که همین امر افزایش نقدینگی و رونق کسب‌وکار را در این کشور به همراه خواهد داشت. علاوه بر آن، ادامه روند ایجاد زیرساخت ریلی در این کشور و تصویب بودجه ۱۲۰ میلیارد دلاری توسط دولت چین در این زمینه و تصویب بودجه‌ای  مجزا  به‌منظور احداث بزرگراه‌های جدید و آب‌راه‌ها، باعث رشد مصرف کامودیتی‌ها در بازار چین طی سال جدید خواهد شد که خبر خوبی برای کامودیتی‌ها خواهد بود. این عوامل، از محرک‌های مهم دیگر رشد قیمت روی در بازارهای لندن و شانگهای بود که روند افزایشی شاخص دلار در کنار نگرانی‌ها از نتایج مذاکرات تجاری بین چین و آمریکا، رشد قیمت این فلز را در هر ۲ بازار محدود کرد.همچنین گروه مطالعات بین‌المللی سرب‌ و روی خبر از کسری عرضه ۳۸۴ هزار تنی شمش روی در سال ۲۰۱۸ داده است، همچنین این موسسه برای سال ۲۰۱۹ نیز کاهش عرضه را پیش‌بینی کرده و همین امر می‌تواند زمینه‌ساز رشد قیمتی این فلز شود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید