رشد اقتصاد آمریکا ۳ درصد شد

رشد اقتصادی ۱۲ ماه منتهی به ماه مارس بزرگ‌ترین اقتصاد جهان از ۳ درصد نیز فراتر رفت. به گزارش «ایسنا» به نقل از آسوشیتدپرس، رشد اقتصادی آمریکا از ۲/ ۲ درصد در سه ماه پایانی سال گذشته به ۲/ ۳ درصد افزایش یافته است که خبر خوبی برای دولت ترامپ محسوب می‌شود. دونالد ترامپ برای انتخاب مجدد به‌عنوان رئیس‌جمهور، حساب ویژه‌ای روی رشد اقتصادی باز کرده است.ترامپ در واکنش توییتری خود به این خبر، رشد ثبت شده را فراتر از حد انتظار خواند و گفت: اقتصاد ما کار خود را عالی انجام می‌دهد و ما در جهان اول هستیم.
این نرخ رشد که برترین نرخ رشد فصلی از سال ۲۰۱۵ تاکنون است از آن جا اهمیت دارد که به‌طور سنتی، نرخ رشد نخستین فصل اقتصاد آمریکا پایین بوده است و این مساله می‌تواند نگرانی‌ها از وقوع رکود اقتصادی در آمریکا را تا حد زیادی از بین ببرد. به‌نظر می‌رسد حتی طولانی‌ترین تعطیلی موقت دولت آمریکا در تاریخ این کشور و جنگ تجاری سنگین با چین هم نتوانسته است مانع از تحقق چنین رشدی شود. با این حال گس فاوشر، کارشناس مسائل اقتصادی در موسسه «پی‌ان‌سی» معتقد است که نرخ رشد فعلی با دوام نخواهد بود: بعید است عواملی که به کمک این رشد اقتصادی آمدند بتوانند در آینده نیز به شکل پایدار به رشد اقتصادی کمک کنند.لری کودلو، مشاور اقتصادی ترامپ در واکنش به این رشد گفته است دولت کماکان متعهد به حفظ نرخ رشد در سطح بالای ۳ درصد برای سال‌جاری است و معتقد است که نرخ بیکاری پایین در کنار تقویت دستمزدها به افزایش مخارج مصرفی خواهد انجامید. وی که در مصاحبه با شبکه خبری سی‌ان‌بی‌سی سخن می‌گفت افزود: فکر می‌کنم لطمه‌ای به چرخه رفاهی نخورده است، سیاست‌های ترامپ کار می‌کند و مردم آمریکا خوشحال‌تر هستند.مخارج مصرف‌کننده که ۷۰ درصد فعالیت‌های اقتصاد آمریکا را در برمی‌گیرد دارای رشد ۲/ ۱درصدی بوده است، اما مخارج دولتی به ۴/ ۲درصد افزایش یافته است. اقتصاددانان معتقدند نرخ رشد اقتصادی امسال آمریکا ۴/ ۲ درصد خواهد بود که در صورت تحقق، ۵/ ۰ درصد کمتر از رشد ثبت شده برای سال گذشته است.

متوسط بدهی آمریکایی‌ها چقدر است؟
در‌حالی‌که نرخ رشد اقتصادی آمریکا در وضعیت مثبتی قرار دارد، بدهی این کشور همچنان رو به تزاید است. به‌طور متوسط هر فرد آمریکایی بیش از ۲۲۰ هزار دلار بدهی سرانه دارد.به گزارش «ایسنا» به نقل از راشاتودی، بدهی آمریکا اکنون فراتر از رقم ۲۲ تریلیون دلار اعلام شده توسط مراجع رسمی این کشور است و طبق آمارهای منتشر شده توسط بانک مرکزی این کشور، در صورت افزودن بدهی شرکت‌ها، وام‌های مصرف‌کنندگان و دولت‌های محلی، این رقم به ۷۲ تریلیون دلار خواهد رسید.

در ۴۰ سال گذشته میزان بدهی‌های آمریکا به طرز سرسام‌آوری افزایش یافته است؛ به‌گونه‌ای که از ۵ تریلیون دلار در زمان ریاست‌جمهوری رونالد ریگان، به ۲۹ تریلیون دلار در زمان جورج‌بوش رسید. جمعیت فعلی آمریکا در حال حاضر ۳۲۸ میلیون و ۶۷۵ هزار و ۶۶ نفر است که با تقسیم رقم بدهی این کشور بر جمعیت، سرانه بدهی هر آمریکایی بیش از ۲۲۰ هزار دلار خواهد بود. وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین اعلام کرده است این وزارتخانه در سال گذشته ۳/ ۱ تریلیون دلار اوراق بدهی صادر کرده که از سال ۲۰۱۰ تاکنون بی‌سابقه محسوب می‌شود. از لایحه کاهش مالیاتی دولت ترامپ که سال ۲۰۱۷ به تصویب رسید، به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین دلایل افزایش بدهی دولت این کشور یاد می‌شود. طبق پیش‌بینی‌ها، لایحه کاهش مالیاتی در طول ۱۰ سال باعث افزایش ۵/ ۱ تریلیون دلاری بدهی این کشور خواهد شد.طبق اعلام دفتر منطقه‌ای فدرال رزرو در نیویورک، برای هجدهمین فصل متوالی، بدهی شهروندان آمریکایی در سه ماه پایانی سال گذشته افزایشی بوده است و اکنون این بدهی‌ها با ۳۲ میلیارد دلار افزایش در مقایسه با مدت مشابه سه ماه سوم، به ۵/ ۱۳ تریلیون دلار رسیده است که رکورد جدیدی محسوب می‌شود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید