تحریم‌ها اثری بر بازار متانول ایران ندارد

مهتاب رحمتعلی
گروه بنگاه‌ها : مدیرعامل پتروشیمی فن‌آوران گفت: با توجه به تقاضای جهانی، تحریم‌ها تهدیدی برای متانول ایران نیست. محمد جواد بدری در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» افزود: ۵۰ درصد از تولید متانول جهان در دست چین است، ولی این کشور بین ۵ تا ۱۰ میلیون تن متانول را هر ساله وارد می‌کند. به گفته وی ۱۲۰ میلیون تن ظرفیت تولید متانول در دنیا داریم که ۸۰ میلیون تن آن نیاز است و ۴۰ میلیون تن آن خارج از سرویس هستند. بدری با اشاره به اینکه از ۳۰ میلیون تن متانولی که در دنیا معامله می‌شود ۸ میلیون تن آن در ایران تولید می‌شود، سهم ایران را در این تولید حدودا ۲۵ درصد دانست.
وی با اشاره به اینکه «فن‌آوران» سی و سومین شرکت تولیدکننده دنیا در این بخش است، گفت: ۱۲ درصد از متانول کشور در فن‌آوران تولید می‌شود. به گفته وی ۲۰ درصد از فروش متانول این شرکت داخلی و ۸۰ درصد آن صادراتی است که عمدتا به هند و چین صادر می‌شود.  بدری گفت: در بخش صادرات با توجه به موضوع تحریم‌ها تلاش کردیم مشتری‌های سنتی را حفظ کنیم. زیرا این مشتری‌ها از گذشته به روابطمان پایبند مانده و ریسک کمتری در زمینه ارتباطات و هم در زمینه انتقال پول دارند. مدیرعامل فن‌آوران تصریح کرد: با توجه به افزایش تقاضای متانول، تحریم‌ها هیچ تهدیدی برای بازار متانول ما محسوب نمی‌شوند. مدیرعامل پتروشیمی فن‌آوران درباره راهکارهای مدیریت شرایط در زمان تحریم گفت: باید بتوانیم ظرفیت ذخیره‌سازی را بالا برده و در عین حال به سمت صنایع پایین دستی برویم. وی همچنین با تاکید بر ضرورت تقویت ساخت داخل گفت: ما در حال حاضر با مهندسی معکوس،داخلی‌سازی را آغاز کرده‌ایم و در بخش قطعات و کاتالیست به نتایج خوبی دست یافته‌ایم. وی بااشاره به تحقق سودی نزدیک به سه برابر در صورت‌های مالی سال ۹۷ فن‌آوران گفت: این سود حاصل تلاش‌های ما از سال ۹۵ تا کنون بوده است. وی ادامه داد: ما در تولید به رکوردهای خوبی رسیدیم و گلوگاه‌های اصلی واحد را شناسایی کردیم. وی افزود: براین اساس ۳ قرارداد خوب با ۳ شرکت مطرح دنیا منعقد کردیم. از طرفی نسل جدیدی از بهترین کاتالیست‌ها را خریداری کردیم. بدری ادامه داد: در همین حال از ابتدای سال ۹۷ برنامه‌ریزی برای تعمیرات اساسی را آغاز کردیم. به گفته وی پایداری در تولید، مدیریت مصرف انرژی و افزایش ظرفیت در پتروشیمی فن‌آوران باعث شد با نتایج قابل توجهی در سوددهی همراه شویم. وی با اشاره به افزایش بیش از ۵۰ هزار تن در تولید گفت: رقم تولید را به ۹۳۷ هزار تن رسانده و رکورد تولید روزانه را در بالاتر از ظرفیت اسمی ثبت کردیم. وی با اشاره به رشد سود عملیاتی شرکت گفت: با افزایش ۱۰۴ درصدی در درآمدهای حاصل از فروش محصولات در بازارهای صادراتی و داخلی و نیز افزایش ۳هزار و ۴۷۳میلیارد ریالی سایر درآمدهای غیرعملیاتی، در کنار اعمال مدیریت منابع مالی و مصارف انرژی و کنترل و بهینه‌سازی هزینه‌های تولید، طی اقداماتی از قبیل انجام موفق عملیات تعمیرات اساسی واحد متانول در اردیبهشت ۹۷ و شکستن رکورد تولید روزانه و ماهانه از بدو راه‌اندازی در پی این اقدام، همچنین کاهش شاخص انرژی SEC از ۴۲ به ۳۵، تعویض کاتالیست راکتورهای سنتز واحد متانول به روش مکانیزه با کاتالیست نسل جدید که برای اولین بار در ایران صورت گرفته است.

 تعویض کاتالیست‌های ریفرمر به روش Dens Loading بازسازی توربین و فن توربین ID با همکاری شرکت‌های Howden آلمان و Boldrocch ایتالیا، تعویض تیوب‌های کندانسور توربین سنتز C-۳۰۰۱-E۴، ترمیم و اصلاح ریفرکتوری دیواره ریفرمر، انجام اورهال کمپرسور سنتز برای اولین بار از ابتدای راه‌اندازی تاکنون و تعویض پکینگ‌های کولینگ تاور، این رشد محقق شد. مدیرعامل پتروشیمی فن‌آوران ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی‌ها در نظر داریم برای سال ۹۸ نیز به تولید بالای یک میلیون تن دست یابیم. یادآور می‌شود پتروشیمی فن‌آوران در سال مالی ۹۷ به ازای هر سهم هفده هزار و ۱۸۳ ریال سود محقق کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱۱ درصد رشد را نشان می‌دهد.  سود خالص این شرکت نیز در سال گذشته بالغ بر ۱۶ هزار و ۳۲۴ میلیارد ریال بوده است. فن‌آوران افزایش ۱۰۴ درصدی فروش را در سال ۹۷ تجربه کرده است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید