نحوه قسط‌بندی مالیات خریداران سکه

سازمان امور مالیاتی اعلام کرد خریداران سکه‌های پیش‌فروشی در سال گذشته که مشمول پرداخت مالیات شده‌اند، می‌توانند نسبت به قسط‌بندی مالیات خود اقدام کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سازمان مالیاتی در روزهای اخیر از بخشنامه‌ای رونمایی کرد که براساس آن افرادی که در سال ۹۷ سکه‌های پیش‌فروشی را خریداری و دریافت کرده‌اند مشمول مالیات هستند. با توجه به مفاد مواد ۱ و ۹۳ قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحی مصوب ۳۱/ ۰۴/ ۱۳۹۴ و بنا به اختیار حاصل از تبصره ماده ۱۰۰ قانون مذکور و به منظور تکریم مودیان و تسهیل وصول مالیات و ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در تعیین مالیات عملکرد سال ۱۳۹۷ دریافت‌کنندگان سکه از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، کلیه خریداران سکه که در سال ۱۳۹۷ نسبت به دریافت حداکثر ۲۰۰ سکه از سیستم بانکی اقدام کرده‌اند مشمول بوده و بر اساس شرایط بخشنامه مکلف به پرداخت مالیات هستند. بانک مرکزی در زمان پیش‌فروش سکه رسما اعلام کرد: سکه‌های پیش‌فروشی مشمول مالیات ارزش افزوده نمی‌شوند و آنچه سازمان مالیاتی ابلاغ کرده است تضادی با آنچه بانک مرکزی قبلا اعلام کرده بود، ندارد چراکه بخشنامه جدید سازمان مالیاتی نشان‌دهنده آن است که باید خریداران سکه‌های پیش‌فروشی، مالیات عایدی بر سرمایه‌شان را پرداخت کنند. بعد از رونمایی از بخشنامه جدید مالیات خریداران سکه، سازمان مالیاتی گزینه مربوط به پرداخت مالیات قطعی خریداران سکه در سال ۹۷ را روی سایت خود قرار داد و به توضیحاتی درباره چگونگی پرداخت مالیات مشمولان این بخشنامه پرداخت. برهمین اساس و باتوجه به مفاد مواد ۱ و ۹۳ قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحی مصوب ۳۱/ ۰۴/ ۱۳۹۴و بنا به اختیار حاصل از تبصره ماده ۱۰۰قانون مذکور و به منظور تکریم مودیان و تسهیل وصول مالیات و ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در تعیین مالیات عملکرد سال ۱۳۹۷دریافت‌کنندگان سکه از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، به شرح ذیل مقرر شده است:

الف- مشمولین تبصره ماده ۱۰۰: کلیه خریداران سکه که در سال ۱۳۹۷نسبت به دریافت حداکثر ۲۰۰ سکه از سیستم بانکی اقدام کرده‌اند مشمول این دستورالعمل بوده و از نگهداری اسناد و مدارک موضوع قانون صدرالاشاره و تسلیم اظهارنامه مالیاتی معاف هستند.

ب- نحوه تعیین مالیات مقطوع و پرداخت آن نسبت به خریداران سکه که طی سال ۱۳۹۷سکه خود را دریافت کرده‌اند.

۱-تا ۲۰ سکه دریافتی مشمول مالیات نیستند.

۲- نسبت به مازاد ۲۰ سکه تا میزان ۶۰ سکه به ازای هر سکه ۱۵۰ هزار تومان مالیات مقطوع.

۳- نسبت به مازاد ۶۰ سکه تا میزان ۱۰۰ سکه به ازای هر سکه ۲۰۰ هزار تومان مالیات مقطوع.

۴- نسبت به مازاد ۱۰۰ سکه تا میزان ۲۰۰ سکه به ازای هر سکه ۲۵۰ هزار تومان مالیات مقطوع.

تبصره ۱: مودیان ردیف ۱ بند (ب) فوق نیازی به ثبت نام و تشکیل پرونده مالیاتی نخواهند داشت.

تبصره ۲: مودیان موضوع این دستورالعمل می‌بایست جهت پرداخت مالیات مربوط به سامانه عملیات الکترونیکی مودیان مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی http:/ / tax.gov.ir مراجعه نمایند.

ج- سایر موارد:

۱- درخصوص مودیانی که امکان پرداخت مالیات مقطوع موضوع این دستورالعمل را به‌صورت یکجا در خردادماه ۱۳۹۸ ندارند، مالیات مقطوع فوق حداکثر تا چهار ماه به‌صورت مساوی تقسیط می‌گردد. عدم پرداخت به موقع مالیات یا در صورت تقسیط، عدم پرداخت اقساط در سر‌رسیدهای مقرر مشمول جریمه موضوع ماده ۱۹۰ قانون مالیات‌های مستقیم از پایان خردادماه ۱۳۹۸ خواهد بود.

۲- چنانچه مودیان مشمول این دستورالعمل نسبت به مالیات تعیین شده صرفا از حیث عدم فروش سکه‌های دریافتی معترض باشند، می‌توانند نسبت به طرح ادعای خود در مراجع دادرسی مالیاتی اقدام و درخواست رسیدگی مجدد نمایند.

۳- اشخاصی که در سال ۱۳۹۷ بیش از ۲۰۰ سکه دریافت نموده‌اند مشمول این دستورالعمل نبوده و می‌بایست اظهارنامه مالیاتی مربوط به این فعالیت را در موعد مقرر قانونی تسلیم کنند.

ادارات کل امور مالیاتی مکلفند ترتیبی اتخاذ نمایند تا رسیدگی و مطالبه مالیات این اشخاص (اعم از اشخاصی که نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی اقدام نموده و همچنین اشخاصی که از تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی خودداری نموده‌اند) حداکثر تا پایان سال جاری انجام گیرد.

۴- صاحبان مشاغلی که حسب سوابق پرونده یا مجوز صادره از سوی مراجع ذی‌ربط به شغل مرتبط با خرید و فروش سکه اشتغال دارند، مشمول این دستورالعمل نمی‌باشند و مکلف هستند نسبت به تسلیم اظهار‌نامه مالیاتی شغلی خود اقدام نمایند.

نحوه تشخیص: برای تشخیص اینکه آیا شما مکلف به پرداخت مالیات هستید یا نه باید ابتدا از ابزار ویژه وضعیت خود را از سیستم استعلام کنید. به این منظور به آدرس

 https:/ / e۲.tax.gov.ir/ pages/ action/ CoinGuide مراجعه و شماره ملی خود را ثبت کنید. سیستم به شما خواهد گفت که آیا مشمول پرداخت هستید یا خیر؟


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید