دنیای اقتصاد : جنگ تجاری هر روز شدیدتر میشود. اکونومیست در مطلبی روش استفاده ترامپ از زرادخانه اقتصادی آمریکا را تحلیل کرد. به نوشته این نشریه، «تعرفههای تجاری»، «ایزوله کردن بازار مالی»، «تحریمها» و «لیست سیاه تکنولوژی» سلاحهای کشتار جمعی اقتصادی ترامپ در جنگ تجاری هستند. دامنه این جنگ به مکزیک هم رسیده است. به واسطه این اتفاقات قیمت اونس نیز به پرواز درآمد و پس از رها شدن از حبس قیمتی ۱۳۰۰ و شکست مرزهای روانی پیشرو یک رکورد تازه ثبت کرد.
در سومین روز هفته گذشته، دلار سومین افت پیاپی را تجربه کرد و زیر سطح ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومانی باقی ماند. برخلاف کاهش قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی روز دوشنبه افزایش یافت؛ افزایشی که برخی معاملهگران انتظار دارند در اولین روز هفته جاری نیز ادامه پیدا کند. سکه در سیزدهمین روز خردادماه با ۳۰ هزار تومان افزایش به بهای ۴ میلیون و ۵۶۰ هزار تومان رسید.
به گفته فعالان، معاملهگران تمایل چندانی برای فروش سکه زیر سطح ۴ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان از خود نشان ندادند و تصور اینکه قیمت توان افت بیشتری را ندارد، موجب شد که روز دوشنبه خرید فلز گرانبهای داخلی تا حدی افزایش پیدا کند. در این میان، انتظار میرود با توجه به افزایش بهای طلای جهانی طی تعطیلات بازار داخلی، در اولین روز هفته شاهد واکنش افزایشی سکه و طلا باشیم. در هفتهای که گذشت، بهای طلای جهانی در مقطعی حتی تا هزار و ۳۴۶ دلار بالا رفت و ساعت ۴ بعدازظهر روز جمعه نیز روی نقطه هزار و ۳۳۵ دلار قرار داشت که ۳۰ دلار بالاتر از قیمت این فلز گرانها در انتهای جمعه دو هفته پیش بود. این میزان رشد طلا در بازارهای جهانی به اندازهای بوده است که معاملهگران انتظار داشتند، قیمت سکه تمام و طلای ۱۸ عیار در ابتدای هفته جاری با افزایش مواجه شود. برخی معاملهگران باور دارند، قیمت سکه در ابتدای هفته جاری میتواند با توجه به رشد اونس وارد کانال جدید شود و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز به سوی سطح ۴۳۰ هزار تومانی حرکت کند. آخرین قیمتی که روز دوشنبه برای هر گرم طلای ۱۸ عیار ثبت شده بود، عدد ۴۱۴ هزار تومان بود. البته این دسته از معاملهگران دو عامل را در نظر نگرفتهاند: یکی روند بهای دلار در روز شنبه که میتواند با افت خود مانعی بر سر راه افزایش سکه و طلا شود. دیگر نکتهای که از آن غفلت میشود، این است که سکهبازان ممکن است در طول هفته در معاملات پشت خطی تا حدی خود را با افزایش طلای جهانی تطبیق داده باشند، امری که موجب میشود، خالیفروشان ناچار نباشند در روز شنبه برای تهیه سکه نقدی جهت پرداخت تعهدات خود وارد بازار شوند. در این میان، عدهای از معاملهگران نیز باور دارند، یکی از عواملی که در هفته گذشته زمینه ساز افزایش قیمت سکه شد، خبر دریافتمالیات از خریداران سکه از بانک مرکزی بود. امری که از نظر فعالان میتواند اعتماد به سیستم تصمیمگذاری بازارساز را کاهش دهد و حتی موجب ورود خریدهای احتیاطی به بازار سیاه شود.
سه افت پیاپی در بازار دلار
روز دوشنبه، دلار ۳۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان رسید. در این روز قیمت دلار در مقطعی از محدوده ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان نیز پایین رفت. به گفته فعالان، در حال حاضر دلار در دو نقطه با افزایش خریدها مواجه میشود: یکی در نزدیکی نقطه ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومانی و دیگر در آستانه مرز ۱۳ هزار تومانی. عدهای از بازیگران ارزی باور داشتند، پس از اظهارات وزیر امورخارجه آمریکا مبنی بر آمادگی مذاکره بدون پیش شرط با ایران، جو بازار ارز عموما با فروشندهها بود. با این حال، باید دید در هفته جاری کدام وقایع دست بالاتر را در بازار خواهند داشت. گروهی معتقدند، سفر نخستوزیر ژاپن به ایران مهمترین واقعهای است که در هفته جاری معاملهگران به آن توجه خواهند کرد. این در حالی است که گروهی از کاهشیهای بازار باور دارند، بازار در ابتدای هفته تحتتاثیر برقراری دوباره رابطه بانک چینی کونلون با ایران رو به افت بیشتر قیمت خواهد داشت. از نظر آنها، انتظار برای گشایش روابط بینالمللی عامل پیشزمینهای است که در کاهش بیشتر قیمت نقش خواهد داشت. این در حالی است که افزایشیهای بازار باور دارند، دلار افت زیادی را از اواخر اردیبهشت ماه تجربه کرده و به نقطه کف خود رسیده است. این عده باور دارند، ممکن است در ابتدای هفته معاملهگران با جوسازی پیرامون اخباری مانند نسبت دادن واقعه بندر فجیره به ایران خریدهای خود را افزایش دهند. البته این در حالی است که در تحقیقات مقدماتی نامی از ایران برای دخالت در این اتفاق برده نشده است. در این میان، همچنان معاملهگران باور دارند، عقبنشینی تلویحی آمریکا و موضع این کشور نسبت به ایران مهمترین عاملی است که انتظارات افزایشی در بازار را کمرنگ کرده است.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات