دنیای اقتصاد : در آخرین روز هفته گذشته، قیمت دلار پس از ۶ کاهش متوالی، اولین افزایش را ثبت کرد. روز پنج شنبه، شاخص ارزی ۲۵۰ تومان افزایش را ثبت کرد و به بهای ۱۱ هزار و ۹۵۰ تومان رسید. بهرغم این افزایش، به واسطه افت روزهای شنبه تا چهارشنبه، دلار در هفته گذشته ۳/ ۷ درصد از ارزش خود را از دست داد. به گفته فعالان، روند افزایشی دلار از اواسط روز چهارشنبه شروع شد، پس از آنکه قیمت دلار به کف ۱۱ هزار و ۱۰۰ تومانی برخورد کرد. برخی از فعالان عنوان میکنند، معاملهگران بزرگ از این نقطه به بازار وارد شدند و با خریدهای خود قیمت را بالا آوردند.
این در حالی است که عده دیگری افزایش دلار پس از ۶ کاهش متوالی(که از پنجشنبه دو هفته پیش آغاز شده بود) را طبیعی میدانستند. به گفته آنها، طبیعت بازار آن است که پس از چند روز فروش هیجانی، با ورود برخی از خریداران به بازار مواجه شود. در چنین وضعیتی، روند بازار در هفته آتی از اهمیت دوچندانی برخوردار است، چراکه در صورت گذر قدرتمند دلار از مرز ۱۲ هزار تومانی نشان میدهد که معاملهگران بزرگ تا حدی به بازار بازگشتهاند. با این حال، اگر قیمت دلار در کانال ۱۱ هزار تومانی باقی بماند، نشان میدهد که برگشت انتهای هفته گذشته طبیعی بوده است. معاملهگران افزایشی باور دارند، سیگنال افزایش تنشهای سیاسی در انتهای هفته گذشته میتواند انتظارات معاملهگران بازار را تحتتاثیر قرار دهد. تحریمهای جدید و خبرهای مربوط به مورد هدف واقع شدن یک پهپاد در خلیج فارس از سوی آمریکا از جمله خبرهایی بود که افزایشیهای بازار انتظار دارند، معاملهگران به آن واکنش نشان دهند. این در شرایطی است که عده دیگری از فعالان باور دارند بازار مدتهاست به اخبار سیاسی توجهی ندارد و این اخبار نیز نمیتواند روند قیمتی دلار را تغییر دهد. دیگر عاملی که میتواند روند بهای دلار در ابتدای هفته را تحتتاثیر قرار دهد، تغییر نرخ حواله درهم خواهد بود. به گفته فعالان، در هفتههای اخیر عرضه درهم افزایش یافته و همین عامل موجب شده بود که فضای انتظاری بازار داخلی نیز تحتتاثیر قرار بگیرد. افزون بر اینها باید نتایج سفر رئیسکل بانک مرکزی به ترکیه را نیز رصد کرد. اگر ماحصل این سفر گشایشهایی در جابهجاییهای پولی باشد، میتواند روند مدیریت نوسانات در بازار داخلی را بهبود بخشد. این در شرایطی است که عده دیگری باور دارند، دلار در بازار آزاد اگر در همین سطوح قیمتی باقی بماند، با افزایش تقاضای تجار مواجه خواهد شد. از نظر این دسته برای واردکنندگان در این شرایط خرید از بازار آزاد شاید بهتر از سامانه نیما باشد. ولی مشخص نیست که هزینههای جابهجایی در بازار آزاد برای معاملهگران بهتر خواهد بود؟
در هفتهای که قیمت دلار افت شدیدی را تجربه کرد و نزدیک به هزار تومان از ارزش خود را از دست داد، سکه تمام بهار آزادی نیز از فروشهای زیاد معاملهگران داخلی در امان نبود. در این هفته، سکه ۳/ ۹ درصد افت قیمت را به ثبت رساند و در مقطعی حتی زیر مرز مهم ۴ میلیونی نوسان کرد. با این حال، سکه از روز چهارشنبه تغییر مسیر داد و روز پنجشنبه سیر افزایشی آن تندتر شد. سکه که روز چهارشنبه ۴۰ هزار تومان افزایش قیمت را به ثبت رسانده بود، روز پنجشنبه ۹۰ هزار تومان افزایش را ثبت کرد و به بهای ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسید. فلز گران بهای داخلی در حالی در هفته گذشته بیش از ۹ درصد از ارزش خود را از دست داد که ارزش اونس در بازارهای جهانی در انتهای هفته راه صعودی را در پیش گرفته بود. افزایش اونس طلا میتواند در ابتدای هفته جاری قیمتهای بازار داخلی دچار تغییر کند.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات