مسیر دشوار اهداف افق ۱۴۰۴ در بخش فولاد

گروه بنگاه‌ها: با توجه به اینکه تولید فولاد ایران هم‌اکنون حدود ۲۵ میلیون تن در سال است، حصول تولید ۵۵ میلیون تن در سال مطابق سند چشم‌انداز ۱۴۰۴، اگر نگوییم غیرممکن ولی بسیار دشوار است.
مدیرعامل شرکت فولاد فراز کاوه با اعلام این مطلب به «دنیای‌اقتصاد» گفت: نخستین چالشی که صنعت فولاد ایران در راه رسیدن به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در سال با آن رو به رو است، توزیع نامتوازن سود در زنجیره تامین است. برای مثال سود حاصل از تولید مقاطع نوردی به‌صورت دائم و در تناسب با هزینه‌های مترتب در این بخش از زنجیره، پایین‌تر از سود حاصل از تولید دیگر محصولات فولادی به‌خصوص در بخش‌های بالادستی بوده است. مفهوم بلاواسطه این عدم توازن در سود، عدم توازن در احداث یا ارتقای ظرفیت واحدهای این بخش از زنجیره خواهد بود.

وی با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت، اتحادیه و انجمن‌های مرتبط باید به منظور ساماندهی به این وضعیت و توزیع سود به‌صورت متوازن در زنجیره تامین (از بخش‌های معدنی تا محصولات پایین‌دستی) اقدام کنند، افزود: هر چند مکانیزم‌های بازار در تعیین قیمت یک محصول تاثیرگذار است؛ اما در اقتصادهایی مانند اقتصاد ایران، نقش سیاستگذاری‌های کلان نیز به‌صورت بی‌بدیل اثرگذار است. مدیرعامل فولاد فراز کاوه ادامه داد: چالش دیگر در مسیر حصول ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در سال، مباحث بازرگانی مرتبط با صادرات فولاد است. چنانچه می‌دانید، برنامه‌ریزی برای این چشم‌انداز، با نگاه صادرات محور بودن فولاد تدوین شده و چنانچه محدودیت‌های ناشی از تحریم برای فعالیت‌های تجاری ایران پابرجا باشد، دسترسی به اهداف چشم‌انداز بسیار دشوار خواهد بود.

وی همچنین پیرامون کیفیت محصولات فولادی ساخت ایران نیز تصریح کرد: فولادهای متنوع ساخت ایران عموما از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند و به سادگی توانایی رقابت در بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی را دارند. مدیرعامل فولاد فراز کاوه با اشاره به تاریخچه و زمینه فعالیت‌های این مجموعه، تصریح کرد: مجتمع فولاد فراز کاوه با ظرفیت تولید ۲۰ هزار تن سازه فولادی در سال، متعلق به گروه صنعتی فولاد متیل بوده و در زمینه توزیع محصولات فولادی در داخل و خارج از کشور و همچنین تولید سازه‌های فولادی فعال است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید