زهرا مجتهد
گروه بنگاهها : مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از ورود این شرکت به فاز جدیدی از مدیریت پروژهها خبر داد. محمد نوریان، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو که بیش از ۱۵ سال مدیریت و هدایت شرکت چادرملو را عهدهدار است روز گذشته در نشستی به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار در جمع اصحاب رسانه گفت: در چادرملو همیشه تلاش بر این بوده که به سمت بومیسازی حرکت کنیم بهطوری که مطابق آمارها از سال ۸۴ تاکنون بیش از ۱۱ هزار قطعه را که مورد نیازمان بوده بومیسازی کردهایم. مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در ادامه خاطرنشان کرد: در همین مدت تعدادی از کارخانههای تازهتاسیس نیز از خطوط ارتقا یافته توسط چادرملو که دانش آن نیز به این شرکت تعلق دارد بهره بردهاند.
نوریان گفت: سه خط اولیه تولید در چادرملو که شرکت ژاپنی Cobe steel طراحی کرده بود با همکاری شرکت فکور صنعت با ارتقای ظرفیت در این مدت همراه شدند، بهطوری که ظرفیت ۷/ ۱ میلیون تنی را به ۱/ ۲ میلیون تن ارتقا دادند و در خط پنجم میتوان به صراحت گفت که طراحی و ساخت و نصب به تولید کامل در داخل ایران و با تکیه بر همین دانش بومی به انجام رسید.وی گفت: در انجمن آهن و فولاد نیز سایتی تدارک دیده شده که شرکتها بتوانند از وجود قطعات و دانش فنی ساخته شده مدیران خبردار باشند و آنچه نیاز دارند را از داخل کشور تامین کنند.
مدیرعامل شرکت چادرملو درخصوص ذخیره معدن و تامین نیاز اولیه با توجه به تکمیل زنجیره ارزش در این شرکت خاطرنشان کرد: نگرانی از بابت معدن نداریم. با توجه به اینکه مجوز بهرهبرداری از معدن D۱۹ نیز اخذ شده بنابراین این موضوع کاملا مدیریت شده است. وی ادامه داد: از طرفی تا زمان راهاندازی معدن D۱۹ از معادن کوچک اطراف معدن چادرملو، ضمن تجهیز آنها، سنگ خریداری میکنیم. وی افزود: قرارداد ژئوفیزیک معدن D۱۹ بسته شده و به زودی پیمانکار شروع به کار میکند. بعد از طراحی معدن تایک سال آینده امید به دستیابی به سنگآهن داریم. وی افزود: علاوه بر این برای احداث واحد ۵/ ۲ میلیون تنی کنسانتره در سنگان نیز وارد مذاکره شدهایم. نوریان درخصوص فعالیتهایی که چادرملو انجام داده اظهار کرد: درخصوص تامین سنگآهن نیز علاوه بر دستیابی به مجوز D۱۹ اقدام به سرمایهگذاری در معادن استرالیا نیز کردهایم. وی معتقد است چادرملو اکنون به مرحلهای از تعالی و رشد دست یافته که خود میتواند گرداننده پروژههای جدید باشد. نوریان اظهار کرد: براساس همین دیدگاه با سرمایهگذاری مشترک میان چادرملو و گلگهر و فکور صنعت در استرالیا اقدام به راهاندازی شرکت که اکنون در مرحله شناسایی سهام است، کردیم. وی گفت: البته ما تاکنون که ۲۵ درصد در این سرمایهگذاری سهم داشتهایم، اقدام به پرداخت کامل سهم خود برای به جریان انداختن هر چه زودتر این سرمایهگذاری کردهایم. مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو افزود: مجوزهای لازم را در کشور استرالیا اخذ کردهایم. بومیها نیز نظراتی دارند که با پشت سر گذاشتن این فرآیند حداکثر تا یک سال آینده امکان برداشت از معدن عملیاتی میشود. وی ادامه داد: قرار بود فولاد هرمزگان نیز به این سرمایهگذاری ورود کند که تاکنون این امر محقق نشده است. نوریان یادآور شد: در منطقه مکران نیز برنامه تولید ۱۰ میلیون تن فولاد را داریم که همزمان با راهاندازی پروژه استرالیا، کنسانتره موردنیاز در مکران را از معدن استرالیا تامین خواهیم کرد. این مدیر با سابقه در بخش معدن از راهاندازی نیروگاه خورشیدی در منطقه چادرملو خبر داد و گفت: بخشی از قطعات و لوازم آن تامین اعتبار شده و علاوه بر این زمین موردنظر نیز تجهیز شده است. اگر به سیاستهای ارزی دولت برخورد نمیکردیم این طرح پیش از این راهاندازی شده بود. نوریان راهاندازی گندلهسازی شماره ۲ چادرملو را نیز منوط به بهرهبرداری از معدن D۱۹ دانست. وی درخصوص تولید شمش فولاد به روش هاتشارژ که چند سال قبل با در نظر گرفتن صرفهجویی در انرژی در پروژههای چادرملو قرار گرفته است، تصریح کرد: این پروژه نیز در انتظار ورود بخش نیتروژن از ایتالیاست که با وجود تحریمها این اقدام به تعویق افتاده است. بسیاری از افراد نیز مدعی ساخت آن در داخل شدهاند اما اکنون نتیجهای در این زمینه حاصل نشده است. در تلاشیم تا از روشهای غیرمستقیم برای تامین این بخش برای به پایان رساندن تولید شمش فولاد به روش هات شارژ استفاده کنیم.
محمود سیدی معاون مالی و اقتصادی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو نیز در این نشست درخصوص عملکرد تولید توضیح داد: معادل ۲۳ میلیون و ۷۵۰ هزار تن عملکرد تولید و استخراج محصول چادرملو در ۴ ماه نخست سال است که ۳۰ درصد بودجه سال را تاکنون پوشش دادیم. از طرفی تا تاریخ ۱۱/ ۵/ ۱۳۹۸ از ۷۷ میلیون تن برنامه تعیینشده برای سال ۹۸ را با ۴۰ درصد پوشش پیش بردهایم و به میزان ۳ درصد از برنامه سال ۹۸ جلو هستیم.
سیدی درخصوص عملکرد دانشی چادرملو با تکیه بر آمار دقیق گفت: چادرملو در مجتمع معدنی از سال ۸۴ تا ۹۷ معادل ۹ هزار و ۸۸۱ قطعه و در مجتمع فولادی یک هزار و ۹۴۹ قطعه (به ویژه در بخش فولاد و احیا) را ساخته است که این میزان در سال آینده نیز رو به افزایش میگذارد. وی در پاسخ به این پرسش «دنیایاقتصاد» مبنی بر میزان بهای تمام شده استخراج سنگ تا محل سنگشکن خاطرنشان کرد: تولید سنگخام به ازای هر تن معادل ۵۱۳ هزار و ۸۴۱ ریال است. وی درخصوص بهای تمام شده سایر محصولات ادامه داد: نرخ ۸/ ۵۱۳ هزار ریال در مرحله انباشت و برداشت است و در مرحله سنگشکن رقم ۵۷۰ هزار و ۷۰۶ ریال دیگر اضافه میشود. سیدی ادامه داد: پس از این مرحله به ازای هر تن تولید کنسانتره معادل یکمیلیون و ۳۸۵ هزار و ۱۱ ریال و در مرحله تولید آهن اسفنجی بهای تمام شده هر تن از این محصول به ۵ میلیون و ۲۹ هزار ریال میرسد. علاوه بر این بهای تمام شده هر تن شمش فولاد چادرملو معادل ۲۵ میلیون و ۵۷۷ هزار ریال است که بهطور قطع در ماههای آینده با ترکیب هزینههای اجتماعی این رقم با افزایش همراه خواهد بود. وی در پاسخ به پرسش دیگر «دنیایاقتصاد» درخصوص میزان ذخیره قطعی معدن D۱۹ خاطرنشان کرد: مطالعات روی این معدن مربوط به اکتشافات دهه ۴۰ است و در آن زمان معادل ۷۰ تا یکصد میلیون تن پیشبینی شده است. اکنون طرح تفصیلی این طرح پیش روی ماست و امیدواریم در طرح تکمیلی این رقم رو به افزایش بگذارد. وی درخصوص افزایش سرمایه چادرملو یادآور شد: در ۲۹ بهمنماه ۹۷ یک مرحله افزایش سرمایه شدیم که در روزهای پیش رو سقف آن رو به اتمام است. امسال برنامه افزایش سرمایه از ۴۴ هزار میلیارد ریال به ۵۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال را از محل مطالبات حال شده سهامداران در دستور کار قرار خواهیم داد. در ادامه این نشست محمد کیوانآرا مدیر امور بازرگانی شرکت چادرملو درخصوص حمل کنسانتره تولید شده در استرالیا به ایران و چگونگی حمل و نقل آن با وجود تحریمهای فعلی تصریح کرد: ما تحریم هستیم اما همانطور که در حال حاضر محصولات معدنی و فولادی صادر میشوند، این اقدام با همان رویکرد صورت خواهد گرفت.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات