مدتی است که بحث بازار دو طرفه ی سهام داغ شده است .
و این روزها داغتر .
به تازگی این موضوع بیش از پیش مطرح می شود تحت عنوان فروش استقراضی .
و بسیاری از دوستان نگران هستند که مبادا این موضوع موجب ایجاد فشار فروش شود و ریزش کل بازار و سوالهای گوناگونی در این باب مطرح می کنند .
بنده به زبان ساده و با استناد به https://donyayebourse.com/60596 برای شما دوستان عزیز موضوع را شرح خواهم داد .
اولا که بنده از سال 92 چنین صحبتهایی را شنیده و می شنوم و تازگی ندارد ، حالا بشین تا راه بیفته .
سال 93 شاید بنده و امثال بنده اولین افرادی بودیم که برای گرفتن کد اتی سهام اقدام کردیم و چون ازش استقبال نشد بدون انجام حتی یک معامله پولمون را از اون بازار خاراج کردیم .
ثانیا ، این طرح فعلا قرار هست روی 5 نماد به صورت ازمایشی انجام بشه و مربوط به کل بازار نیست .
صد تا قانون و .... هم گذاشتن که بعد یک سال ، نماد های دیگه رو در این طرح پذیرش کنند .
((#کلیک کنید #))
ثالثا ، در این ساز و کار یک مالک باید پس از امضای توافق ، سهامش را در اختیار کارگزار بگذارد تا کار گذار ، آنرا به فروشنده استقراضی قرض دهد . که حالا اصلا اینکه شخصی چنین کاری کند یا نه خود مورد سوال است .
در واقع در این طرح یک مالک سهامش را در اختیار کار گزار میگذارد و بعد شخص دیگری سهام را از کار گزار قرض میگیرد که پس از طی یک دوره ی زمانی مشخص ، همان تعداد سهام را پس بدهد .
و اگر تحلیلی از بازار داشت که قیمت سهم افت خواهد کرد اقدام به فروش سهام استقراضی میکند .
فروشنده استقراضی محترم با مبلغ حاصل از فروش هیچ کار خاصی نمی تواند انجام دهد و به عنوان وجه تضمین نزد کار گزار میماند ، مگر اینکه مجددا همان سهم را به همان تعداد خریداری کند و به کار گزار برگرداند .
حالا اگر بتواند با قیمتی پایین تر از قیمت فروشش ، خرید کند ، که سود می کند و اگر بالاتر خرید کند زیان میبیند ، نه همچی .
چون ظاهرا قرار بر این هست که اهرم هم داشته باشیم .
در واقع مبلغ فروش استقراضی نزد کار گزار می ماند و کار گزار با این مبالغ ، سرمایه گذاریهایی انجام میدهد و سپس از سود این سرمایه گذاری ها ، پس از کسر کارمزد و مالیات ، قسمتی به اون مالک محترم که با امضای توافق ، سهامش را در اختیار کارگزار گذاشته بود ، پرداخت میکند .
احتمالا کارگزاران محترم هم که پوشش ریسک را بلد نیستند و اصلا سراغ همان نماد ها نمیروند .
و اینکه اصلا و ابدا سرمایه ی خودشان هم در معرض ریسک هم نیست که اصلا برایشان جذاب نخواهد بود .
اگر مبالغ هم بالا باشد که چه بهتر و کارگذاران محترم روزانه چه قدر کارمزد برای خودشون درست نمیکنن .
نهایتا هر وقت اون شخص محترم که به اصطلاح فروش باز زده است ، با خرید همان تعداد سهم ، موقعیت را مسدود کرد و سهام را به کار گزار برگرداند ، کار گزار هم زحمت میکشه و سود سرمایه گزاریهایی را که طی اون مدت با وجه تضمین فروشنده استقراضی انجام داده را با مالکی که سهم را قرض داده بود تقسیم میکنه .
خیلی با حاله ها
در واقع و به احتمال زیاد در این بازار دوطرفه یا فروش استقراضی یا short sell یا هر اسم دیگری که داشته باشه ، احتمالا اتفاقی شبیه ویدیوی زیر رخ خواهد داد .
خوش به حال رنگ فروش .
خلاصه اینکه عزیز من - دوست عزیز - برادر محترم و خواهر گرامی این بازار دوطرفه ای که میگن نه اون بازار دوطرفه ایست که فکر کنید ، الان شاخص کل بورس تهران میشه چیزی شبیه s&p500 .
هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد و به احتمال زیاد هیچ تاثیر چشمگیری در روند بازار نخواهد داشت .
چون اون پولی که اون فروشنده استقراضی ، از فروش سهام به دست میاره ، میده به کارگزار و کار گزار دوباره با همون پول میاد و سهم میخره و سرمایه گذاری در بورس میکنه . ه خودش دوباره میشه تقاضا در بازار .
در واقع شبیه اون ضرب المثلی است که در امریکا بیل فروش ها بیشتر از جویندگان طلا ، سود کردند و طلا به دست اوردند .
از طرفی ما به عنوان تکنیکالیست ها و داشتن تجربه چندین ساله در بازار های دو طرفه می دانیم که فروش باز زدن ، روند نزولی میخواهد و سیگنال فروش .
حالا کو شیر ؟ - کو بز ؟ - که ما شیرش بدوشیم ...... ؟؟؟؟
فکر نمیکنم کسی در این روند صعودی بازار به فروش باز فکر کند .
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات