دنیای اقتصاد : در نظرسنجی هفتگی کیتکو، کارشناسان پرسابقه والاستریت و سرمایهگذاران خرد میناستریت نسبت به ادامه روند افزایش قیمت طلا و اوج گرفتن از رکورد اواسط ماه میلادی گذشته ابراز خوشبینی کردند.
انتظارات برای افزایش قیمت طلا در پی اقدامات محرک مالی گسترده بانک مرکزی آمریکا و تصویب بسته کمک اقتصادی ۵/ ۲ هزار میلیارد دلاری در واکنش به شیوع بیماری کووید- ۱۹ و تبعات آن بر اشتغال روی داد. سایر کشورها هم اقداماتی را برای حمایت از اقتصاد جهانی و تثبیت بازارها اتخاذ کردهاند.
با توجه به سیاست پولی تسهیلی، نرخهای بهره صفر، نابودی مشاغل و مبارزات متعدد در عرصه اقتصادی، دشوار بتوان تصور کرد که طلا در هفته جاری صعود نکند. که همسویی طلا با بازارهای سهام خاتمه پیدا کرده و نقش خود بهعنوان دارایی امن را بازیافته است. این فلز ارزشمند از اواسط مارس همسو با بازارهای سهام سقوط کرده بود زیرا معاملهگران برای جبران ضررشان در معاملات سهام به فروش داراییهای طلای خود پرداخته بودند تا نقدینگی لازم را تهیه کنند. اما در هفته گذشته طلا در حالی صعود کرد که بازارهای سهام روند نزولی در پیش گرفته بودند.
در نظرسنجی کیتکو از کارشناسان والاستریت، ۱۲ نفر شرکت کردند که از میان آنها ۱۱ نفر معادل ۹۲ درصد به افزایش قیمت و یک نفر دیگر معادل هشت درصد نظر به عدم تغییر محسوس بهای اونس رای دادند. در این بین، ۱۲۴۵ خردهفروش در نظرسنجی آنلاین کیتکو شرکت کردند که از میان آنها، ۸۳۴ نفر معادل ۶۷ درصد افزایش قیمت طلا و ۲۳۵ نفر معادل ۱۹ درصد کاهش قیمت طلا در هفته جاری را پیشبینی کردند و ۱۷۶ نفر معادل ۱۴ درصد نظری نداشتند.
در نظرسنجی کیتکو، هفته گذشته ۷۱ درصد از کارشناسان والاستریت و سرمایهگذاران میناستریت نسبت به روند افزایشی قیمت طلا خوشبین بودند. بهای معاملات آتی طلای بازار نیویورک روز جمعه ۸ دلار معادل ۵/ ۰ درصد افزایش یافت و در ۱۶۴۶ دلار بسته شد اما برای کل هفته ۵/ ۱ درصد کاهش را نشان داد. با این حال بازار از رکورد پایین اواسط هفته بهبود ملایمی پیدا کرد.
فضای نرخهای بهره اندک به همراه افزایش تزریق نقدینگی از سوی بانکهای مرکزی برای قیمت طلا بسیار مثبت خواهد بود.
قیمت طلا در هفته جاری از نظر کارشناسان بالاتر خواهد رفت. بازدهی اوراق خزانه آمریکا روز جمعه حدود ۶/ ۰ درصد در مقایسه با یک درصد در هفته پیش بود. افت بازدهی اوراق خزانه نشانه این است که معاملهگران اوراق قرضه منتظر آشفتگی اقتصادی و وخامت بیشتر وضعیت بازار در آینده هستند و این موضوع نشان میدهد که اکثر بازارها هنوز تبعات اقتصادی احتمالی شیوع ویروس کرونا را بهطور کامل لحاظ نکردهاند.
با توجه به اینکه طلا حمایت در میانگین متحرک ۱۰ روزه و میانگین متحرک ۲۰ روزه را حفظ کرده است، تداوم روند افزایشی محتمل است.
سه عامل موثر بر قیمت طلا در هفته جاری
تحلیلگران بازار جهانی طلا میگویند همزمان با تبعات اقتصادی شیوع بیماری کووید- ۱۹، سه عامل اصلی میتواند قیمت طلا را در معاملات هفته جاری بالا ببرد.
به گزارش «ایسنا» خوشبینی زیادی نسبت به افزایش قیمت طلا در معاملات هفته جاری وجود دارد و سه عامل ارزش دلار، تقاضا برای دارایی امن و نوسان شدید بر روند قیمت آن در کوتاهمدت اثرگذار خواهند بود. شیوع بیماری کووید- ۱۹ به این زودی به پیک خود نخواهد رسید و شمار موارد ابتلا به این بیماری در جهان از مرز یک میلیون نفر گذشته است. سرمایهگذاران هفته گذشته با آمار اقتصادی منفی شامل افزایش غیرمترقبه شمار مدعیان بیکاری در آمریکا به ۶۵/ ۶ میلیون نفر و کاهش آمار اشتغال بخش غیرکشاورزی آمریکا در مارس به میزان ۷۰۱ هزار نفر بودند که نخستین کاهش ماهانه از سپتامبر سال ۲۰۱۰ بود.
اقتصاددانان میگویند این تازه شروع است و اوضاع وخامت بیشتری پیدا خواهد کرد. استیون منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا هشدار داده که بدون اقدام قاطع برای مهار شیوع ویروس کرونا، نرخ بیکاری به ۲۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. جوناتان باتلر، تحلیلگر شرکت میتسوبیشی به کیتکونیوز گفت: تاثیر قرنطینه در نقاط مختلف ملموس شده و طلا همان طور که انتظار میرفت، بالاتر رفته است و اکنون بالای مرز ۱۶۰۰ دلار قرار دارد.
دلار آمریکا
دلار که بهعنوان یک ارز مطمئن استحکام خود را بازیافته است، اصلیترین مانع افزایش قیمت طلا در هفته جاری خواهد بود.
به گفته بارت میلک، مدیر استراتژی جهانی «تی دی سکیوریتیز»، معمولا هنگامی که شاخص دلار آمریکا بالا میرود، مانع افزایش قیمت طلا میشود. ارزش دلار آمریکا به میزان قابل ملاحظهای بالاتر رفته و یکی از عوامل بازدارنده رشد قیمت طلا شده است. در اواخر مارس شاخص دلار آمریکا حدود ۹۴ واحد بود و یکباره به ۱۰۳ واحد جهش یافت و اکنون در حدود ۱۰۰ واحد قرار دارد. هر چه این شاخص بالاتر رود، صعود برای طلا دشوارتر خواهد شد. به همین دلیل تحلیلگران محتاطانه فضای رشد ارزش دلار آمریکا را نظاره میکنند.
تقاضا برای دارایی امن
با وجود اینکه بیماری کووید- ۱۹ تقاضا برای دلار آمریکا را افزایش داده اما تحلیلگران به افزایش قیمت طلا که یک دارایی امن شناخته میشود، خوشبین هستند. به گفته کایران کلانسی، دستیار اقتصاددان ارشد در «کپیتال اکونومیکس»، دلار قوی خواهد ماند اما این امر لزوما به معنای عدم افزایش قیمت طلا در سه ماه دوم امسال نخواهد بود. تقاضا برای دارایی امن، تاثیر بالا رفتن ارزش دلار روی طلا را تا حدودی جبران میکند. وی خاطرنشان کرد در طول بحران جاری، سرمایهگذاران وارد صندوقهای سرمایهگذاری تحت پشتوانه طلا شده و همچنین به خرید طلای فیزیکی پرداختهاند.
نوسان فزاینده
نوسان فزاینده سومین عامل تاثیرگذار بر روند قیمت طلا در هفته جاری خواهد بود. نوسان زیادی ممکن است به ضرر طلا تمام شود درست مانند اواسط مارس که این فلز همسو با سقوط بازارهای سهام، ریزش قیمت پیدا کرد. به گفته بارت میلک، تحلیلگران به دقت نوسان در بازار را زیرنظر دارند. شاخص VIX اهمیت زیادی دارد زیرا به تشخیص الگوی معاملات کمک میکند. در شرایط نوسان شدید، طلا عملکرد خوبی ندارد و تصور میرود که بحران کرونا هنوز به پیک خود نرسیده است و خبرهای بد بیشتری در راه خواهد بود و این مساله ممکن است به زیان طلا باشد زیرا سرمایهگذاران به سمت خرید دلار رفته و به فروش طلا اقدام میکنند.
این کارشناس بازار اظهار کرد که طلا هفته جاری در سطح ۱۶۴۰ دلار با مقاومت و در سطح ۱۵۵۴ دلار از حمایت برخوردار است و در کل، طی سه ماه دوم در حدود ۱۶۵۰ دلار معامله خواهد شد. بازارها از مشاهده آمار اقتصادی ضعیفتر در هفته جاری متعجب نخواهند شد و یکی از آمار مورد توجه، شمار متقاضیان استفاده از بیمه بیکاری در آمریکا خواهد بود. با این حال آمار اقتصادکلان بر مبنای ماهانه اهمیت بیشتری دارند در حالی که بازارها اکنون بر اخبار روزانه متمرکز شدهاند.
نظرات