دنیای اقتصاد : در آخرین روز هفته، سکه و دلار دومین افت پیاپی را تجربه کردند و از مرزهای حمایتی پایین تر رفتند. روز پنج شنبه، شاخص بازار ارز ۱۹۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و با نزول از کانال ۱۷ هزار تومانی به بهای ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومانی رسید. این سنگین ترین افت قیمتی دلار از تاریخ ۶ اردیبهشت بود و موجب شد که بازار نتواند بیشتر از دو روز در کانال۱۷ هزار تومانی نوسانات خود را ادامه دهد. البته با وجود این افت و کاهش روز چهارشنبه، دلار در هفته گذشته در مجموع توانست ۷/ ۳ درصد افزایش را به ثبت برساند. دو هفته پیش نیز بازدهی دلار مثبت و روی عدد۲/ ۱ درصد قرار گرفته بود.
سقوط کانالی سکه و دلار
نزول دلار به کانال ۱۶ هزار تومانی، انتظارات معاملهگران بازار سکه را نیز تحت تاثیر قرار داد و در نتیجه در روز پنج شنبه شاهد ادامه افزایش فروشها در این بازار بودیم. در ایستگاه پایانی هفته، فلز گران بهای داخلی ۱۰۰ هزار تومان دیگر افت قیمت را به ثبت رساند و به بهای ۶ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان رسید. سکه روز چهارشنبه نیز ۱۰۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داده بود. با این حال، رشد ۴ روز ابتدایی هفته به اندازهای بود که ۲۰۰ هزار تومان کاهش ۲ روز انتهایی هفته به چشم نیاید و این فلز گرانبها در هفته گذشته ۴ درصد افزایش قیمت را ثبت کند.
در مجموع میتوان گفت در بازارهای سکه و دلار هفته گذشته، در ابتدا شاهد افزایش تقاضا و به تبع آن رشد قیمتها بودیم، ولی در روزهای انتهای هفته از یک سو احتیاط معاملهگران بالا رفت و از سوی دیگر عدهای تصمیم گرفتند که از خریدهای پیشین سودگیری کنند؛ حتی نرخ حواله درهم نیز در آخرین روز هفته، از کانال ۴ هزار و ۷۰۰ تومانی نزول کرد و وارد کانال ۴ هزار و ۶۰۰ تومانی شد. این عامل هم بهعنوان متغیر فشاری در بازار دلار برای کاهش قیمت عمل کرد. درمعاملات پشت خطی انتهای روز پنج شنبه و جمعه همچنان اوضاع به کام فروشندگان بود ولی برخی فعالان باور داشتند، بازار اصلاح لازم جهت آمادگی برای رشد دوباره را تجربه کرده است و روز شنبه بار دیگر به جاده افزایشی بازخواهد گشت. این در حالی است که گروه دیگری از فعالان باور دارند، افزایش هفته گذشته بیشتر ناشی از جوسازی نوسان گیران بود و با ورود قوی بازارساز به معاملات، راه بر افزایش بیشتر قیمت سد شده است.
در این میان، عدهای باور داشتند در صورتی که طلای جهانی بالای محدوده هزار و ۷۲۰ دلاری در روز جمعه بسته شود، میتواند سیگنال افزایشی را به بازار طلای داخلی ارسال کند. با این حال بیشتر فعالان معتقد بودند، روند قیمت سکه و طلای ۱۸ عیار در روز شنبه بیشتر از هر عامل دیگری به مسیر بازار دلار بستگی دارد. بازارساز در روزهای انتهایی هفته توانست با نزدیک کردن قیمت صرافیهای منتخب به قیمت بازار آزاد، تا حدی نوسان قیمت دلار را مدیریت کند ولی باید دید امروز نیز تاکتیک بازارساز جواب خواهد داد یا شاهد حمله نوسانگیران به قیمتی خواهیم بود که یک کانال نزول کرده است.
جدا از روند قیمت سکه و دلار، یکی دیگر از نکات جالب توجه بازار در هفته گذشته، رشد زیاد سکههای کوچک تر بود. نیم سکه در هفته گذشته رکورد زد و نزدیک به ۱۰ درصد رشد قیمت را به ثبت رساند. نیم سکه که پنج شنبه دو هفته پیش، ۳ میلیون و ۳۳۰ هزار تومان بود، پنج شنبه گذشته روی عدد ۳ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان به کار خود پایان داد. یعنی این فلز ارزشمند طی یک هفته ۳۲۰ هزار تومان رشد قیمت را به ثبت رساند. ربع سکه نیز از قیمت یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان خود را جدا کرد و به بهای ۲ میلیون و ۲۰ هزار تومان رسید که این معادل ۳/ ۶ درصد افزایش قیمت بود.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات