دنیای اقتصاد : بازار طلا وارد هزاره سوم شد. شب گذشته اونس طلای جهانی سقف ۲ هزار دلار را لمس کرد تا رکورد تاریخی جابهجا شود. این اتفاق پس از یک رالی ۸ هفتهای رخ داده است تا روز سهشنبه ۴ آگوست، به عنوان یک روز فراموش نشدنی در تاریخ فلز زرد به ثبت برسد. با این اوصاف ۱۱ سال پس از آنکه طلا وارد کانال هزار دلاری شد، توانست از سد کانال جدید نیز بگذرد. این اتفاق در حالی رخ داده که شاخص دلار در کف ۲ ساله قرار گرفته، بازدهی اوراق خزانهداری آمریکا نزدیک به صفر شده و انتظارات تورمی شدیدا بالا رفته است.
پس از آنکه طلا در هفته گذشته توانست از سقف قیمتی تاریخی خود عبور کند، پیشبینی میشد که طلا در آینده نزدیک بتواند وارد هزاره سوم قیمتی خود شود.
طلا در معاملات روز سهشنبه در حالی که تا میانه روز، اثری از این عبور تاریخی از خود نشان نداده بود، بنا به آخرین خبرهای دریافتی از بازارهای جهانی بالاخره با افزایش ۱۵/ ۱ درصدی توانست سد محکم ۲ هزار دلاری را برای اولین بار در طول تاریخ بشکند. از ابتدای سال جاری میلادی اتفاقات بسیار بیسابقهای برای طلا رقم خورد. در حالی که کمتر کارشناسی پس از افزایش چشمگیر طلا در سال ۲۰۱۹ پیشبینی میکرد تا این پناهگاه امن سرمایه، رشدی قابل توجه در سال ۲۰۲۰ داشته باشد، اما این فلز گرانبها توانست در سال جاری با افزایش بیش از ۳۰ درصدی طی ۶ ماه، وارد هزاره سوم شود. به غیر از افزایش ماه ژانویه به دلیل بالاگرفتن سطح تنشها در خاورمیانه، کرونا مهمترین عاملی بود که سلسله مراتبی از عوامل را در جهت حمایت از افزایش ارزش طلا چید. با گسترش شیوع کرونا و تعطیلی فعالیتهای اقتصادی، اقتصاد جهان هماکنون در یکی از عمیقترین بحرانهای دوران مدرن به سر میبرد. آخرین گزارشهای رشد اقتصادی سهماهه دوم آمریکا و اروپا نشان از ثبت منفیترین رشد فصلی از زمان ثبت اطلاعات از قرن بیستم را دارد.
به طور سنتی سرمایهگذاران در بحرانهای اقتصادی، به تقاضا برای داراییهای امن از جمله طلا رومیآورند. علاوه بر این موضوع اجرای بستههای حمایتی و انبساطی برای نجات اقتصاد از شر بحران کرونا نیز خبر بسیار خوبی برای طلا محسوب میشد. در جهانی با نرخهای بهره به شدت پایین، هزینه نگهداری طلا کاهش پیدا میکند و همین موضوع باعث افزایش تقاضای طلا میشود. فدرال رزرو و بانک مرکزی اروپا در هفتههای اخیر حجیمترین بستههای حمایتی در طول تاریخ را به اجرا گذاشتهاند. این موضوع همچنین با تزریق نقدینگی به بازارها سبب تحریک تورم میشود؛ موضوعی که این روزها به رکوردشکنی طلا بسیار کمک کرده است.
در شرایط تورمی سرمایهگذاران برای حفظ ارزش خود دست به خرید داراییهایی مانند طلا میزنند. علاوه بر این عوامل، افزایش مجدد سطح تنشها میان چین و آمریکا و تضعیف چشمگیر شاخص دلار آمریکا، به ورود طلا به هزاره سوم قیمتی کمک کردند.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات