دیروز بورس پس از یازده روز نزولی متوالی صعود کرد، آیا دورهی نزولی بازار به پایان رسیده است؟
به گزارش اقتصادنیوز ، همانطور که پیش بینی میشد با توجه به 3 نشانه مثبتی که در معاملات روز دوشنبه وجود داشت و در گزارش پیشبینی بورس دیروز به تفصیل گفته شد، دیروز شاخص کل بورس 4 هزار و 645 واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و 186 هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز 188 واحد بالا آمد و در رقم 431 هزار و 613 واحد ایستاد. شاخص کل فرابورس 54 واحد رشد کرد و به رقم 16 هزار و 979 واحد رسید.
در پایان معاملات روز سهشنبه، 107 نماد رشد قیمت و 331 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 21 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 66 درصد بازار افت قیمت داشتند.
روز سهشنبه در بورس شرکتهای فولاد آلیاژی ایران (فولاژ)، سیمان صوفیان (سصوفی)، سیمان غرب (سغرب)، سیمان تهران (ستران) و سیمان آرتا اردبیل (ساربیل) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکتهای پتروشیمی غدیر (شغدیر)، پلیمر آریا ساسول (آریا) و سرمایهگذاری توسعه و عمران استان کرمان (کرمان) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
در بورس نمادهای کسرام (شرکت پارس سرام)، خگستر (شرکت گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو) و پارسیان (بیمه پارسیان) در روز سهشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت بیمه پاسارگاد (بپاس)، پگاه فارس (غفارس) و عطرین نخ قم (نطرین) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز سهشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز چهارشنبه است. در پایان معاملات روز سهشنبه بازار با مازاد عرضه 2 هزار و 865 میلیارد تومانی بسته شد. هرچند که هنوز بازار با مازاد عرضه مواجه است اما روند نزولی آن در طی 2 روز اخیر نشانه مثبتی محسوب میشود.
در پایان معاملات سهشنبه 335 نماد صف فروش داشتند و تعداد نمادهای صف خرید 16 بود. دیروز ارزش صفهای خرید نسبت به روز قبل یک درصد افزایش یافت و به رقم 323 میلیارد تومان رسید. ارزش صفهای فروش نیز 17 درصد کاهش یافت و 3 هزار و 188 میلیارد تومان شد.
در روز سهشنبه شرکت فراوری معدنی اپال کانی پارس (اپال) بیشترین صف خرید را داشت و با صف خرید 123 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از اپال، رافزا (رایان هم افزا) و غگیلا (پگاه گیلان) بیشترین صف خرید را داشتند.
دیروز بیشترین صف فروش نیز به دی (بانک دی) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 118 میلیارد تومانی داشت. پس از دی، پتایر (شرکت ایران تایر) و سمگا (سرمایه گذاری میراث فرهنگی) بیشترین صف فروش را داشتند.
دیروز بورس پس از 11 روز کاری متوالی صعود کرد. توقف مسیر رو به پایین شاخص کل به تنهایی نشانه مثبتی برای معاملهگران بازار است چرا که نزول هر روزهی شاخص -هرچند که با شیب کم اتفاق میافتاد- جو روانی منفی بازار را تشدید میکرد. نکته مثبت بعدی تداوم افت ارزش صفهای فروش و کاهش رقم مازاد عرضه است که میتواند موجب امیدواری سهامداران باشد. اما نکته منفی بازار دیروز تداوم خروج پول حقیقی از بازار است. دیروز 448 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار خارج شد و سهامداران حقیقی همچنان بیش از آن که بخرند، میفروشند. آمارها نشان میدهد که سهامداران خارج شده از بورس به سمت سرمایهگذاری در صندوقهای درآمد ثابت رفتهاند. دیروز ارزش معاملات صندوقهای درآمد ثابت 2 برابر ارزش معاملات کل بازار سهام بود. کارشناسان معتقدند دلیل این گرایش سهامداران افزایش ریسکهای بازار سهام و بیاعتمادی آنها به این بازار است.
بورس دیروز هم برای سهامداران خرد یک تصمیم گرفت: سهامدان با پرتفوی تا 10 میلیون تومان اگر تا 1401 دست به سبد خود نزنند ضمانت 25 درصد سود دارند این تصمیم با هدف حمایت از سهامداران خرد و برگشت اعتماد اتخاذ شده اما سرعت زیاد تصمیم ها برخی سهامداران را نگران کرده است زیرا جوهر یک مصوبه خشک نشده تصمیمی جدید اعلام می شود. برخی کارشناسان اعتقاد دارند بازگشت سهامداران حقیقی به بورس در صورتی اتفاق خواهد افتاد که اعتماد از دست رفته بازسازی شود و ریسکهای نامتعارفی که به ریسکهای سیستماتیک بورس تهران تبدیل شدهاند از میان برداشته شوند.
با این حال معاملات امروز بورس اهمیت فراوانی دارد، اگر نمادهای شاخصساز امروز هم رشد کنند و تابلوی بورس را سبز رنگ کنند سهامداران میتوانند هفته را با امیدواری به پایان ببرند.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات