مدیرعامل بورسکالای ایران علاوه بر تشریح دستاوردهای سال ۱۴۰۰، مهمترین برنامههای این بورس در سالجاری را تشریح کرد. توسعه بازار گواهی سپرده کالایی از طریق محصولات صنعتی، رونق معاملات خودرو، تعمیق بازار فروش املاک و مستغلات و ایجاد زیرساخت الکترونیک معاملات صادراتی در راستای تعاملات با گمرک و بانکمرکزی از جمله برنامههای امسال بورسکالاست. به گزارش «کالاخبر»، حامد سلطانینژاد، در ابتدای سخنرانی خود در مجمع عمومی سالانه شرکت، بورسکالا را بزرگترین بازار متشکل کالایی و اوراق بهادار مبتنی بر کالای کشور در این مقطع زمانی دانست و گفت: ارزش کل معاملات به رقم ۶۶۵هزار میلیارد تومان ارتقا یافته است که نسبت به سال ۹۹ افزایش ۹۰درصدی داشت.
دستاوردهای 1400 و برنامههای 1401 بورسکالا
مدیرعامل بورسکالای ایران افزود: گذشته از افزایش ارزش و حجم معاملات در بازارهای مختلف بورسکالا، راهاندازی بسترها و ابزارهای معاملاتی جدید، از جمله توسعه معاملات حراجباز، معاملات سیمان، راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری طلا و راهاندازی معاملات گواهی سپرده برنج، میلگرد، شیشه و سیمان از جمله اقدامات توسعه محوری بود که در این سال، موجب گسترش محیط کسبوکار بزرگترین بورسکالایی کشور شد. سلطانینژاد تصریح کرد: مجموعه اقدامات صورتگرفته حاکی از نقش پررنگ و اثرگذاری بورسکالا در اقتصاد کشور، بهخصوص در برآوردهکردن نیاز بخشهای مختلف اقتصاد، بهویژه صنایع بالادست و پاییندست در کنار کارکرد کشف قیمت رقابتی، کاهش هزینههای معاملاتی، امنیت اقتصادی، تامین مالی و در نتیجه رونق اقتصادی و حمایت از تولید است.
وی یادآور شد: بورسکالای ایران همچون سالهای گذشته در سال ۱۴۰۱ نیز در راستای ماموریت و چشمانداز خود مبنی بر مرجعیت پایدار کشف قیمت و معاملات مبتنی بر کالا و اوراق بهادار کالایی بر آن است با تمرکز بر توسعه خطوط کسبوکار جدید در کنار گسترش و تعمیق بازارها و توسعه ابزارهای نوین، زنجیره خدمات خود را تکمیل کرده و در ارتقای شفافیت، سلامت و رونق اقتصاد ملی کشور نقشآفرینی کند. به گفته سلطانینژاد، بورسکالای ایران، بهعنوان یکی از ۱۵شرکت برتر از نظر شفافیت اطلاعات در میان شرکتهای بورسی از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار انتخاب شد. وی ابراز امیدواری کرد که بورسکالای ایران در سال ۱۴۰۱ که با شعار «سال تولید؛ دانشبنیان؛ اشتغالآفرین» نامگذاری شده است، بتواند با بهکارگیری ظرفیتها و توانمندیهای خود در بازار سرمایه، همچون گذشته سهم شایانی در حمایت از زنجیره تولید کشور از طریق ارتقای شفافیت و کارآیی بازار داشته باشد.
مدیرعامل بورسکالای ایران با تاکید بر اینکه چشمانداز شرکت تبدیلشدن به مرجع پایدار کشف قیمت و معاملات مبتنی بر کالا و اوراق بهادار کالایی است، گفت: ماموریت شرکت نیز کشف قیمت و ارائه خدمات متنوع مبتنی بر کالا و اوراق بهادار کالایی در راستای پاسخگویی به نیازهای صاحبان صنایع، تجار و فعالان بازار سرمایه از طریق بستری رقابتی، منصفانه، شفاف و امن است؛ به این منظور با بهرهگیری از سرمایههای انسانی سرآمد و فناوریهای نوین، همواره ضمن تمرکز بر بازارهای داخلی به دنبال شناسایی و بهرهبرداری از فرصتهای بینالمللی خواهد بود.
اهم رویدادهای مهم سال ۱۴۰۰
مدیرعامل بورسکالای ایران در ادامه به مهمترین دستاوردهای سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: انتقال نماد بورسکالا به تابلوی اول بورس تهران؛ تعداد ۵۱۷پذیرش صورتگرفته براساس کالا، تولیدکننده و عرضهکننده؛ پذیرش ۷۶ انبار در سراسر کشور؛ راهاندازی صندوقهای کالایی دارایی پایه طلای لوتوس؛ راهاندازی معاملات گواهی سپرده ۶ کالای جدید برنج، سیمان، مسکاتد، میلگرد، نخود و شیشه؛ پذیرش شرکتهای تولیدکننده کالای سیمان؛ تنوعبخشی به معاملات رینگ صادراتی (آلومینیوم، مس و...)؛ تکمیل زنجیره عرضه فولاد (با عرضه آهن اسفنجی) و راهاندازی معاملات مناقصه (دارایی پایه کنتور سه فاز) از مهمترین اقدامات شرکت در سال گذشته بود. وی همچنین اعلام کرد: توسعه و ارتقای سیستمها و سامانههای فناوری اطلاعات و ارتباطات، بهبود فرآیندهای کسبوکار، توسعه فرهنگ سرمایهگذاری و ارتقای سواد مالی در حوزه کالایی، توسعه کالا و دارایی پایه جدید روی بازارها و ابزارهای فعلی و تعمیق بازارهای موجود از مهمترین اقدامات سال ۱۴۰۰ بورسکالای ایران به شمار میرود.
سال ۱۴۰۰ از نگاه آمار
سلطانینژاد در ادامه به ارزش معاملات بورسکالای ایران در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و افزود: ارزش کل معاملات بورسکالا در سال گذشته با افزایش ۹۰درصدی نسبت به سال ۹۹ به ۶۶۵هزار میلیارد تومان رسید. همچنین در بازار فیزیکی بیش از ۷۶میلیون تن انواع کالا به ارزش ۶۳۰هزار میلیارد تومان دادوستد شد که نسبت به سال ۹۹ با رشد ۱۲۸درصدی در حجم و رشد ۱۰۲درصدی در ارزش مواجه شده است. وی افزود: همچنین در سال ۱۴۰۰ و در تالار محصولات صنعتی ۵۷میلیون تن کالا به ارزش ۳۷۰هزار میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت و در تالار محصولات پتروشیمی ۴/ ۵میلیون تن کالا به ارزش ۱۴۵هزار میلیارد تومان دادوستد شد. در تالار فرآوردههای نفتی نیز ۱۳میلیون تن انواع کالا به ارزش ۱۰۷هزار میلیارد تومان معامله شد و ارزش معاملات بازار مالی بورسکالا نیز به ۹/ ۳۴هزار میلیارد تومان رسید.
تشریح برنامههای ۱۴۰۱
سلطانینژاد در ادامه به راهبردهای بورسکالا در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و افزود: توسعه نشان تجاری و ترویج کارکردها و فرهنگسازی با رویکرد توسعه پایدار، توسعه و تنوع خطوط کسبوکار بورسکالا، توسعه تعاملات و همکاری با نهادهای مالی، توسعه متوازن در تعامل با نهادهای حاکمیتی، سیاستگذار و نظارتی ضمن هویت مستقل بورسکالا، تعمیق بازارهای موجود و توسعه داراییهای پایه جدید روی ابزارهای فعلی با رویکرد بازاریابی، مشتریمداری با رویکرد بهبود کیفیت در خدمات، توسعه و ارتقای سیستمها و روشها و بهبود نظامهای جامع مدیریت سرمایه انسانی از مهمترین راهبردهای شرکت در سالجاری است. وی افزود: بازطراحی و بهبود سازوکارهای حراج، توسعه بازار گواهی سپرده کالایی از طریق محصولات صنعتی، توسعه بازار معاملات خودرو در بورسکالا، توسعه بازار فروش املاک و مستغلات، راهاندازی سامانه ثبت و تایید عرضه توسط عرضهکنندگان، راهاندازی سامانه امضای الکترونیک و تعریف و راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری کالایی جدید از مهمترین برنامههای امسال است.
مدیرعامل بورس کالای ایران اضافه کرد: راهاندازی سامانه ارتباط با مشتریان بورسکالا، بهکارگیری ابزارهای تامین مالی در زنجیره تامین برای تسویه معاملات، پیادهسازی مدیریت دانش، ایجاد زیرساخت الکترونیک معاملات صادراتی در راستای تعاملات با گمرک و بانکمرکزی، راهاندازی سامانه تحویل، طراحی سامانه جدید مدیریت کارگزاران و سامانه رسیدگی الکترونیک به اعتراضها از دیگر برنامههای امسال بورسکالاست.
نقش مهم و تعیینکننده بورسکالا در ساختار اقتصاد ایران
رئیس هیاتمدیره بورسکالای ایران مصوبه اخیر شورای عالی بورس در خصوص عرضه خودرو در بورسکالا را نشانه اهمیت و نقش مهم بورس کالای ایران در ساختار اقتصاد عنوان کرد. امیر حمزه مالمیر، اظهار کرد: رویدادهای اخیر در حوزه بورس کالای ایران بیانگر آن است که سیاستگذاران و تصمیمگیران اقتصادی کشور به این موضوع و جمعبندی رسیدهاند که بهترین جایگاه برای شفافیت بازار کالایی کشور، بورسکالاست. به گفته رئیس مجمع بورس کالای ایران، مصوبه اخیر شورای عالی بورس به بازگشت دوباره عرضه خودرو از بستر بورسکالا بسیار مبارک و میمون است. اتفاقها و تصمیماتی از این دست به اهمیت نقش و جایگاه بورسکالا در ساختار اقتصاد ایران اشاره دارد که این روند، چشمانداز روشنی را در مقابل بورس کالای ایران قرار میدهد. رئیس هیاتمدیره بورسکالای ایران در پایان ابراز امیدواری کرد که بورسکالا در سال ۱۴۰۱ شاهد اتفاقات سازنده و به مراتب بهتری نسبت به سال ۱۴۰۰ باشد.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات