تیرماه با ۱۹ روز کاری و رشد حجم و ارزش معاملات پرونده خود را در بازارهای فرابورس بست. در این مدت سرمایهگذاران بازارهای فرابورس بیش از ۷۲میلیارد و ۷۳۳میلیون برگه انواع دارایی مالی را مورد دادوستد قراردادند، ارزش این معاملات فراتر از ۶/ ۶میلیون میلیارد ریال بود و در ۳میلیون و ۸۷۰هزار نوبت معاملاتی به ثبت رسید. به گزارش فرابورس ایران، شاخصکل هم در این مدت با نوسان منفی و عقبنشینی ۱۲۰۰ واحدی، کاهشی ۶درصدی داشت. ارزش بازار فرابورس هم در این مدت به عدد ۵/ ۱۸میلیونمیلیارد ریال رسید.
خریدوفروش روزانه ۶/ ۲میلیارد برگه سهم در ماه گذشته:بر اساس گزارش عملکرد تیرماه، میانگین روزانه معاملات فرابورس در ماهی که گذشت ۳میلیارد و ۸۰۰میلیون ورقه به ارزش بیش از ۳۵هزار میلیاردتومان بود. در بخش سهام هم میانگین روزانه معاملات ۶/ ۲میلیارد برگه سهم با ارزش معاملاتی بیش از یکهزار و ۱۲۴ میلیاردتومان بوده است. بررسیها نشان میدهد بخش عمدهای از معاملات روزانه متعلق به اوراق مالی اسلامی بوده که در این بخش هم سهم عملیات بازار باز بانک مرکزی بیشتر از سایر ابزارها بوده است. بهاینترتیب میانگین روزانه معاملات اوراق مالی اسلامی در ۱۹روز کاری ماه گذشته ۳۶۳میلیون ورقه به ارزش ۳۳هزار میلیاردتومان به ثبت رسید.
سرمایهگذاریها موردتوجه بودند: ارزش معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام به تفکیک گروههای صنعت در ماه گذشته نشان میدهد گروه سرمایهگذاریها طی ماه گذشته پراقبال بودند، نمادهای این گروه با ارزش معاملات خرد حدود ۱۷هزار و ۸۰۰میلیارد ریال، ۱۰درصد از کل ارزش معاملات خرد بازار را در اختیار داشتند. پس از این گروه، نمادهای محصولات شیمیایی، بانکیها، خودروییها، فعالیتهای کمکی به نهادهای مالی واسط و فلزات اساسی بیشترین سهم را از معاملات خرد بازار سهام در اختیار داشتند. بهاینترتیب که این ۶ گروه نزدیک به ۵۰درصد از ارزش معاملات ۱۸۶هزار و ۴۳۲میلیارد ریالی معاملات خرد سهام را به خود اختصاص دادند.
بازار دوم؛ همچنان بزرگترین بازار فرابورس: در ادامه رصد معاملات تیرماه، ارزش بازارهای فرابورس به تفکیک نوع بازار را داریم. بر اساس آمارهای این بخش بازار دوم با ارزش بازاری ۷/ ۸میلیون میلیارد ریال و تعداد سهام نزدیک به ۷۵۰میلیارد برگه، ۴۷درصد از سهم کل ارزش بازار را به خود اختصاص دادهاست. پس از آن بازار پایه را میتوان دومین بازار بزرگ فرابورس دانست که ۲۰درصد از سهم ارزش بازار را در اختیار دارد. بازار اوراق مالی اسلامی نیز با سهمی ۱۹درصدی از کل ارزش بازار و فاصلهای اندک از بازار پایه، رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.
نگاهی به فرابورس در ۴ماهه ۱۴۰۱:نگاهی به آمار و ارقام در این مدت نشان میدهد که شاخص آیفکس با رشدی بیش از ۳/ ۶درصدی همراه بوده و طی چهارماهه امسال ارزش بازار فرابورس ۷درصد بیشتر شده است. همچنین در ۷۷ روز کاری از ابتدای سالجاری بیش از ۳۱۱میلیارد و ۷۰۰میلیون انواع دارایی مالی به ارزش بالغبر ۲۹میلیونمیلیارد ریال طی ۲۴میلیون نوبت معاملاتی در بازارهای فرابورس دادوستد شده که حجم معاملات نسبت به مدت مشابه سالگذشته ۱۵۶درصد و ارزش معاملات هم ۲۹۰درصد رشد داشتند.
معاملات سهام رونق گرفت: رصد معاملات بازارهای سهامی فرابورس در این مدت نشان میدهد طی ۴ماهه امسال ارزش معاملات بازار اول فرابورس با عددی نزدیک به ۴۵۲هزارمیلیارد ریال نسبت به مدت مشابه سالگذشته ۹۳درصد رشد داشته.
تسهها پرطرفدار شدند: بررسیها از معاملات ۴ماهه امسال نشان میدهد در این مدت بیش از ۱۶هزار و ۸۳۶میلیارد ریال اوراق گواهی تسهیلات مسکن دادوستد شده که نسبت به مدت مشابه پارسال رشدی ۲۲۶درصدی داشته است.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات