سایه شوم تورم اروپا در بازارهای کالایی

به گزارش «اکوایران»، شاخص قیمت مصرف‌کننده اتحادیه اروپا برای ماه ژوئیه برابر ۹/ ۸‌درصد اعلام شد؛ این در حالی بود که اقتصاددانان شرکت‌کننده در نظرسنجی رویترز، این شاخص را برابر ۷/ ۸‌درصد اعلام کرده بودند. به این ترتیب، تورم سالانه منطقه اروپا در ماه ژوئیه به بالاترین میزان خود ظرف ۴۰سال اخیر رسید و این موضوع انتظار رشد نرخ بهره از سوی بانک‌مرکزی اروپا را جدی‌‌‌تر از قبل مطرح کرد.
افزایش هزینه تولید با رشد نرخ انرژی
با صعود شاخص قیمت مصرف‌کننده در ماه ژوئیه انتظار می‌رود که دور جدیدی از رشد قیمت‌ها در کشورهای اتحادیه اروپا بروز کند. افزایش شاخص قیمتی مصرف‌کننده باعث می‌شود تا هزینه تولید در کشورهای این منطقه افزایش یابد، بنابراین دور جدیدی از رشد قیمت‌ها در انتظار کشورهای این منطقه خواهد بود. در عین حال، افزایش مستمر بهای انرژی در کشورهای اروپایی باعث می‌شود تا تورم بر کل اقتصاد اروپا سایه افکند و این تورم تنها شامل بخش انرژی و مواد غذایی نشود. افزایش هزینه انرژی از مهم‌ترین دلایل صعود تورم در کشورهای اروپایی است. البته این تورم تنها در بخش انرژی باقی نمی‌‌‌ماند و با افزایش هزینه تولید کالاهای مختلف به‌مرور به سایر حوزه‌‌‌ها نیز سرایت می‌کند و حتی بخش خدمات نیز از آن مصون نخواهد ماند. قیمت انرژی در منطقه یورو ظرف ماه ژوئیه نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۷/ ۳۹درصدی داشت که این رقم اندکی نسبت به رشد هزینه انرژی در ماه ژوئن کمتر است؛ اما همچنان رقمی قابل‌توجه تلقی می‌شود.

تضعیف یورو؛ حامی رشد تورم وارداتی
کاهش ارزش یورو در مقابل دلار آمریکا عامل مهم دیگر در صعود تورم کالاهای وارداتی به کشورهای این منطقه است. تصمیم فدرال‌رزرو در افزایش نرخ بهره باعث شده است تا ظرف هفته‌‌‌های اخیر، ارزش دلار آمریکا به رکورد ۲۰سال اخیر خود برسد. این موضوع یورو را در مقابل دلار آمریکا به‌شدت ضعیف کرده که به معنی گران‌شدن هزینه واردات کالا به کشورهای این منطقه و درواقع افزایش تورم در کالاهای وارداتی است. این موضوع باعث شده است تا فشار بر اتحادیه اروپا برای اتخاذ سیاست انقباضی شدت بیشتری به خود بگیرد. به این ترتیب، تصمیم فدرال‌‌‌رزرو در اتخاذ سیاست تهاجمی راهی جز تکرار این تصمیم برای سایر کشورهای دنیا برجای نگذاشته است؛ تصمیمی که اگرچه در کاهش تورم موثر است، با توجه به تبعات منفی آن برای رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی، مخالفان سرسختی نیز دارد. هفته گذشته، بانک‌مرکزی اروپا پس از ۱۱سال نرخ بهره را در این منطقه افزایش داد؛ اما با توجه به افزایش مجدد نرخ بهره در آمریکا، سایر بانک‌های مرکزی چاره‌‌‌ای جز رشد مجدد نرخ بهره برای در امان ماندن از تبعات کاهش ارزش پول ملی خود ندارند.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید