دنیایاقتصاد : بازارهای ریسکی و طلا در وضعیت قرمز قرار گرفتند. بیتکوین که در روزهای اخیر توانسته بود حمایت ۲۴هزار دلاری را بهدست آورد، صبح روز گذشته را با روند معاملاتی منفی آغاز کرد. این رمزارز با سقوط ناگهانی و افت ۷/ ۷درصدی، به کانال قیمتی ۲۱هزار دلار وارد شد. اتریوم، دومین رمزارز بزرگ بازار نیز با افت ۷/ ۵درصدی نسبت به ساعات اولیه روز گذشته، به ۱۷۳۹دلار کاهش پیدا کرد. به دنبال کاهش بازارهای رمز ارز، بازار طلا نیز روند نزولی به خود گرفت و نتوانست حمایت ۱۸۰۰دلاری را حفظ کند و با ۰/ ۵درصد کاهش نسبت به روز گذشته با قیمت ۱۷۵۱دلار در بازار معامله میشد. اما سوال این است که چه عاملی سبب سقوط بازار های ریسکی و افت بازار طلا شده است؟ در پاسخ به این سوال باید به افزایش شاخص دلار به دنبال احتمال افزایش دوباره نرخ بهره از سوی فدرالرزرو اشاره کرد.
روز گذشته شاخص دلار با رشد حدود 5/ 1درصدی خود نسبت به روز گذشته به 107واحد رسید. این موضوع نشان میدهد که دلار درحال تقویت دوباره است؛ کاهش تورم آمریکا در ماه ژوئیه، فاصله گرفتن اقتصاد این کشور از رکود، نزدیک شدن اقتصاد چین به رکود و اعلام رئیس فدرالرزرو مبنی بر افزایش 75/ 0واحدی نرخ بهره، عواملی بودند تا دلار بار دیگر قدرت خود را به بازارها نشان دهد. به دنبال این موضوع رئیس فدرالرزرو اعلام کرد که قصد دارد تا پایان سال جاری نرخ بهره را از 5/ 2 -25/ 2درصد به 4درصد برساند و از افزایش 75/ 0واحد درصدی نرخ بهره در ماه آینده خبر داد. این موضوع سبب افزایش بازده 10ساله خزانهداری شد و بازار طلا و رمز را نیز تحت تاثیر قرار داد.
طلا هفته اخیر را با قیمت 1798دلار آغاز کرد. این فلز زرد در 14 ماه اوت از کانال 1800دلار عبور کرد؛ اما پس از افزایش شاخص دلار نتوانست حمایت 1800دلاری را حفظ کند و روند نزولی به خود گرفت؛ این فلز گرانبها اکنون با قیمت 1751دلار در حال معامله است. بیتکوین نیز روز 13ماه اوت (ابتدای هفته اخیر) را با قیمت 24هزار و 536دلار آغاز کرد و با قیمت 21هزار و 300دلار به پایان رساند. شاخص دلار در ابتدای هفته 105واحد بود و از 12 تا 15 ماه اوت ثابت ماند. برخی از تحلیلگران پیشبینی کرده بودند که اگر شاخص دلار با 105 واحد تا آخر هفته به معاملات خود بپردازد، بیت کوین حمایت 25هزار دلاری را بهدست خواهدآورد؛ زیرا در زمان انتشار گزارش تورم آمریکا، کارشناسان متصور بودند که فدرال رزرو به هدف خود مبنی بر کاهش تورم در ماه ژوئیه رسیده و احتمال کمی برای افزایش دوباره نرخ بهره در ماههای آتی وجود دارد. در این بحبوحه رئیس فدرال رزرو از تمدید سیاستهای پولی تا بهدست آوردن نرخ بهره 4درصد خبر داد و پیشبینی تحلیلگران را به چالش کشید.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات