هدایت نقدینگی به سمت تولید، راهکار پایدار کنترل تورم

یک کارشناس اقتصادی گفت: تنها راه‌حل بلندمدت عبور از معضل تورم در اقتصاد ایران، رعایت مقررات انضباط پولی و مالی است. نمی‌توان انتظار داشت که در شرایط موجود نرخ‌های رشد نقدینگی قابل توجه و عدم توسعه و تقویت تولید، نرخ‌های تورم تک رقمی داشته باشیم.

یک استاد دانشگاه با اشاره به اینکه مسیر اقتصاد در بلند مدت و میان مدت فراز و نشیب‌های زیادی دارد به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: خطاهای سیستماتیک زیادی طی سال‌های اخیر در کشور رخ داده است و راهی به جز گذر از این خطاهای سیستماتیک نیست.

عباس علوی‌راد ادامه داد: محیط اقتصادی کشور یک محیط تورمی است. از بعد از جنگ تحمیلی به جز مقاطعی کوتاه تورم وجود داشته به طوری که بعد از جنگ در کشور شاهد ۵ بار تکان‌ ارزی بوده‌ایم.

وی افزود: مشکلات اقتصادی کشور متعدد است و برای حل آن باید اولویت‌بندی انجام شود. اولویت اقتصاد ایران تورم است. گام نخست مهار تورم و گام دوم هم توجه به منشا اصلی تورم است که کاملا شناخته شده است. دولت باید با قواعد سخت‌گیرانه سراغ به مقابله با تورم برود.

علوی‌راد گفت: تنها راه‌حل بلندمدت عبور از معضل تورم در اقتصاد ایران، رعایت مقررات انضباط پولی و مالی و حرکت بر مبنای همین آموزه‌های اقتصادی است. به بیانی ساده‌تر نمی‌توان انتظار داشت که در شرایط موجود نرخ‌های رشد نقدینگی قابل توجه و عدم توسعه و تقویت تولید، نرخ‌های تورم تک رقمی داشته باشیم.

وی درباره شیوه‌های اصلاحی دیگر برای عبور از شرایط کنونی اظهار کرد: سیاست‌های اصلاحی و تصمیمات سختی باید اتخاذ شود. لازم است تمامی نهادهای حاکمیتی به موضوع وارد شده و پس از شکل‌گیری یک گفتمان واحد در درون این گروه‌ها، در ابتدا شرایط فعلی و نتایج حاصل از ادامه روندهای گذشته، به صورت شفاف و روشن برای عموم مردم و به خصوص ‌اشخاص و نهادهای دارای مقبولیت در جامعه تبیین شود.

گفتنی است؛ به دلیل مسائل و مشکلات ساختاری مانند کسری بودجه دولت و ناترازی بانکی این کنترل با مشکلات و محدودیت روبه‌رو است. به همین دلیل راهکارهای کوتاه مدت جوابگوی این مشکلات کلان نیست.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه باید برای بلندمدت برنامه‌ریزی صورت بگیرد تا مشکلات ناترازی بانک‌ها و مسائل ساختاری که در اقتصاد دولت وجود دارد حل شود، گفت: مهم‌ترین راهکار این است که در ابتدا باید هزینه‌های دولت سروسامان پیدا کند؛ دومین راهکار، عدم امکان دسترسی دولت به منابع بانک مرکزی برای پوشش کسری بودجه است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید