دنیای اقتصاد : گزارشها از عقبنشینی دلار در روزهای اخیر حکایت دارد. اسکناس آمریکایی که هفته گذشته را با رکوردهای جدید ۲۰ ساله به پایان رسانده بود، اکنون با تقویت یورو، افت ۶/ ۱ درصدی نسبت به هفته گذشته را تجربه کرد. تقویت یورو ناشی از عملکرد بانک مرکزی اروپا بود که در روز پنجشنبه، ۸ سپتامبر، نرخ بهره را به میزان ۷۵/ ۰ واحد درصد افزایش داد. به دنبال این موضوع نرخ هر یورو در برابر دلار ۰۰۳/ ۱ واحد تا ساعت ۱۴ به وقت تهران، معامله شد. در این میان کاهش شاخص دلار سبب شد تا بازارهای جهانی گامی در جهت بازگشت به جایگاه سابق خود بردارند. دگرگون ساختن بازارهای جهانی به ویژه بیتکوین و طلا که پس از سخنان پاول، رئیس فدرال رزرو با ریزش مواجه شده بودند، اکنون با سخنان کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا مبنی بر افزایش نرخ بهره بار دیگر آرایش صعودی به خود گرفتند. در این میان رئیس بانک مرکزی انگلیس به این موضوع واکنش نشان داد و همچنین آلمان و فرانسه از عملکرد رئیس بانک مرکزی اروپا در جهت مهار تورم حمایت کردند.
بازگشت بازارهای جهانی
طبق اخبار هفته گذشته مبنی بر تقویت روزافزون دلار، بازارهای ریسکی به پایین کشیده شدند. معاملهگران بازار رمزارزها نیز خود را برای سقوط بیتکوین به زیر 18 هزار دلار آماده کردند. همچنین طلا که حمایت 1700 دلاری را از دست داده بود خود را برای ریزش به میانه کانال 1600 دلار آماده کرد. اما افزایش نرخ بهره اروپا توسط بانک مرکزی این کشور توانست مانع رشد بیشتر دلار شده که در نتیجه آن بخشی از سرمایه خارج شده از دلار به سمت بازارهای ریسکی حرکت کرد. به دنبال این موضوع بیتکوین و اتریوم به ترتیب با رشد 12 و 8 درصدی روبهرو شدند. بیتکوین با رشد خود توانست برای بار دیگر حمایت کانال 21 هزار دلاری را به دست آورد و تا ساعت 14 به وقت تهران با قیمت 21 هزار و 355 دلار در بازار معامله شد. علاوه بر بیتکوین، اتریوم نیز به عنوان دومین رمزارز جهان که در هفته گذشته به پایینترین قیمت معاملاتی خود در کانال 1400 دلاری رسیده بود اکنون با رشد 7 درصدی خود در میانه کانال 1700 دلاری قرار گرفت. همچنین طلا که با ریزش خود به زیر کانال 1700 دلار محبوبیت خود را در میان سرمایهگذاران از دست داده بود، اکنون با رشد 5/ 1 درصدی خود توانست در کف کانال 1700 دلاری قرار گیرد. البته این فلز گرانبها برای ساعاتی از روز گذشته در کانال قیمتی 1728 دلاری نیز قرار گرفت.
واکنش سایر کشورها
با توجه به عملکرد بانکهای مرکزی در اروپا و آمریکا مبنی بر افزایش نرخ بهره برای مهار تورم در بلندمدت، برخی از تحلیلگران پیشبینی میکنند که با کاهش ارزش پوند در 37 سال اخیر و همچنین تورم انگلیس که با نرخ 1/ 10درصد در ژوئیه 2022 به بالاترین سطح خود رسیده بود، اکنون سیاستگذاران بانک مرکزی انگلیس با نگاه به عملکرد پاول و لاگارد، قصد دارند در نشست بعدی خود در هفته آینده نرخ بهره این کشور را در جهت کاهش تورم، افزایش دهند. علاوه بر افزایش نرخ بهره، اقدام دیگری که آنها برای درمان تورم به کار گرفتهاند، کمکهای مالی به تامین انرژی بریتانیا است که گام بزرگی در جهت کاهش تورم در این منطقه به شمار میرود. در میان این بحبوحه، وزیر دارایی در آلمان و فرانسه نیز از عملکرد بانک مرکزی اروپا حمایت کردند و تصمیم گرفتند تا با همکاری یکدیگر قدمی در جهت مهار تورم و حمایت از خانوارهای مناطق خود انجام دهند. در این میان رئیس بانک مرکزی ژاپن اعلام کرد همچنان بر ثابت نگه داشتن نرخ بهره این منطقه پا برجاست و در حال حاضر قصد ندارد گامی در جهت افزایش نرخ بهره برای مهار تورم این منطقه بردارد.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات