نوسان غیرآهنی‌‌‌ها در کف با سیگنال روسی

پیش از شروع تعطیلات روز ملی چین، رونق به بازار فلزات صنعتی بازنگشت؛ همچنان واهمه از بروز رکود اقتصادی و صعود شاخص دلار آمریکا تاثیر کاهش نرخ به‌مراتب بیشتری بر بازار فلزات پایه دارد. به گزارش «اکو ایران»، در شرایطی که سیگنال‌‌‌های کاهشی در بازار فلزی‌‌‌ها غلبه دارد، احتمال تحریم آلومینیوم روسیه از سوی بورس فلزات لندن، احتمال رشد نرخ این فلز را مطرح کرد. اما نیکل به‌‌‌عنوان فلز دیگری که روسیه سهم قابل‌ملاحظه‌ای در تولید آن دارد، با پیش‌بینی روس‌‌‌ها از روند عرضه و تقاضا سقوط نرخ ۱۰درصدی داشت.

در برنامه کامکس «اکوایران» مهم‌ترین اتفاقات بازار فلزات آهنی ظرف یک‌هفته اخیر مرور و تاثیر داده‌‌‌‌های روسی بر بازار فلزات پایه بررسی شد.  به  شاخص قیمت فلزات غیرآهنی در بورس فلزات لندن رشد ۶/ ۰درصدی داشت و به ۳۵۵۶واحد رسید. به‌طور معمول، بازارهای کالایی در روزهای پیش از آغاز تعطیلات روز ملی چین با افزایش تقاضا به منظور ذخیره‌‌‌سازی محصول در انبارها مواجه شدند که این موضوع زمینه رشد نرخ آنها را مهیا می‌کند. اما واهمه از بروز رکود اقتصادی در دنیا با توجه به سیاست‌‌‌های انقباضی فدرال‌رزرو و نااطمینانی نسبت به رشد اقتصادی چین با توجه به اصرار دولت این کشور بر اجرای سیاست کرونا صفر باعث شد تا بازار فلزات پایه حتی در روزهای پیش از شروع تعطیلات روز ملی چین رونق چندانی را تجربه نکند. به این ترتیب، در هفته منتهی به ‌روز جمعه ۳۰سپتامبر در معاملات آتی کامکس، مس رشد ۲درصدی، آلومینیوم افت ۵/ ۰درصدی، روی کاهش یک‌درصدی و نیکل افت ۸/ ۹درصدی را به ثبت رساند.

سیگنال صعودی در بازار فلز نقره‌‌‌ای

آلومینیوم روز پایانی سپتامبر در معاملات آتی کامکس با نرخ ۲۱۵۵دلار به‌ازای هر تن و در معاملات فروش نقدی و تحویل فوری بورس فلزات لندن با نرخ ۲۱۸۰دلار به ازای هر تن معامله شد. به این ترتیب فلز نقره‌‌‌ای در ماه سپتامبر افت نرخ ۵/ ۸درصدی را در معاملات بورس‌کالایی آمریکا به ثبت رساند. اگرچه آلومینیوم ظرف هفته‌‌‌های اخیر افت نرخ محسوسی را تجربه کرده و در شرایط کنونی با نرخی در حدود ۴۰‌درصد کمتر از اوج قیمتی خود در ماه مارس امسال معامله می‌شود، اما احتمال تحریم آلومینیوم تولیدی در روسیه از سوی بورس فلزات لندن می‌‌‌تواند این فلز را مجددا به مسیر رشد قیمت بازگرداند. البته واهمه از بروز رکود اقتصادی و کاهش تقاضا برای این فلز و صعود شاخص دلار آمریکا، بازگشت به اوج ‌‌‌قیمتی مانند آنچه را که در ماه مارس امسال به وقوع پیوست، تقریبا دور از انتظار کرده است. روسیه از تولید آلومینیوم اولیه دنیا سهم ۶ تا ۷درصدی را به خود اختصاص داده است. عمده تولید آلومینیوم در این کشور در شرکت دولتی روسال انجام می‌شود که دومین شرکت بزرگ دنیا در زمینه تولید آلومینیوم اولیه است.

امید فلز سرخ به بهبود اقتصادی

فلز سرخ ظرف یک‌هفته اخیر نوسان قیمت رفت و برگشتی را تجربه کرد. این فلز ظرف دوروز ابتدایی هفته، متاثر از داده‌‌‌های اقتصادی آمریکا و صعود شاخص دلار آمریکا به ۱۱۴واحد تا ۲/ ۳دلار به ازای هر پوند در معاملات آتی بورس آمریکا عقب نشست و در معاملات نقدی بورس فلزات لندن نیز تا ۷۳۵۰دلار به‌ازای هر تن افت قیمت داشت. اما این روند کاهش نرخ ظرف روزهای پایانی هفته ادامه‌‌‌دار نشد و کاهش شاخص دلار آمریکا به کانال ۱۱۲واحدی زمینه رشد بهای این فلز در بازارهای مالی-کالایی دنیا را فراهم کرد. اگرچه قرارگرفتن شاخص دلار آمریکا در کانال ۱۱۲واحدی به‌منزله رکوردشکنی آن ظرف ۲۰سال اخیر است؛ اما عقب‌‌‌نشینی ۲واحدی این شاخص در هفته جاری و وعده‌‌‌های مجدد دولت پکن برای بازگرداندن اقتصاد به مسیر رشد و تزریق نقدینگی برای حمایت از تولید ناخالص داخلی در این کشور باعث شد تا فلز سرخ فرصت اندکی برای رشد نرخ در هفته جاری پیدا کند. با وجود این، موسسات معتبر بین‌المللی نسبت به کاهش رشد اقتصادی دنیا با توجه به اتخاذ سیاست انقباضی از سوی فدرال‌رزرو و سایر بانک‌های دنبال‌‌‌رو آن و همچنین کاهش رشد اقتصادی در چین با توجه به اصرار دولت این کشور بر اجرای سیاست کرونا صفر هشدار داده و بر این باورند که تحقق پیش‌بینی‌‌‌های منفی، ریسک عقبگرد قیمتی در بازارهای مالی و کالایی دنیا را با بروز رکود در تقاضا فراهم می‌کند.

نیکل در تلاطم قیمتی

این هفته نیکل پیشتاز افت نرخ در بازار محصولات صنعتی بود. این فلز در معاملات آتی کامکس افت نرخ ۸/ ۹درصدی را به ثبت رساند و تا ۲۱‌هزار دلار به ازای هر تن عقب نشست که این رقم با کف قیمتی ثبت‌شده برای این فلز در سال‌جاری میلادی که در نیمه ماه ژوئیه به ثبت رسید، فاصله چندانی ندارد. افزایش تولید و واهمه از کاهش تقاضا بر این فلز فشار وارد کرده و حامی افت نرخ آن است. براساس گزارش نورسنیکل روسیه، تولید جهانی نیکل اولیه در سال‌جاری میلادی احتمالا ۱۹‌درصد افزایش پیدا می‌کند و به این ترتیب کسری این فلز در سال ۲۰۲۱ به مازاد عرضه ۴۰‌هزار تنی منجر می‌شود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید