واکنش تورمی اوراق قرضه آمریکا

دنیای اقتصاد : بازدهی اوراق خزانه‌داری آمریکا در روز‌های اخیر و پس از اتفاقات اخیر در بازارها روند صعودی به خود گرفت و تقویت شد. افزایش تورم هسته این کشور، نوسانات بازارهای جهانی از جمله طلا، شاخص دلار جهانی و بازار رمزارزها و همچنین پیش‌بینی تداوم سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو در ماه‌های آتی از دلایل اصلی این اتفاق به شمار می‌روند. بر این اساس در روزهای اخیر بازدهی اوراق قرضه دولتی ایالات‌متحده به ۲۱/ ۴ درصد رسید. در این میان باید به افت اوراق قرضه شرکت‌های خصوصی به دنبال افزایش اوراق قرضه دولتی که مبنی بر عوامل مذکور افزایش یافته است، اشاره کرد. این امر سبب شد بازدهی اوراق خزانه‌داری ایالات‌متحده به بالاترین سطح از بحران مالی ۲۰۰۸ برسد. در این میان برخی از تحلیل‌گران ارشد بازارهای جهانی چند نکته اصلی در بازار سهام‌ این کشور را مورد بررسی قرار دادند.

2

اوراق قرضه دولتی تقویت شد

گزارش‌ها از ثبت بالاترین سطح بازدهی اوراق قرضه دولتی آمریکا در 14 سال اخیر حکایت دارد. با صعود بازدهی اوراق خزانه‌داری این کشور به 21/ 4 درصد در روزهای اخیر، سرمایه‌گذاران ترجیح دادند تا دارایی‌های خود را با هدف کسب سود بیشتر به سمت اوراق قرضه دولتی سوق دهند. با کوچ سرمایه‌گذاران به بخش دولتی، اوراق قرضه شرکت‌های خصوصی با شیب نزولی مواجه شد. این موضوع صعود بازدهی اوراق خزانه‌داری را تشدید کرد. شیب صعودی بازدهی خزانه‌داری در نهایت سبب شد این اوراق بالاترین سطح را از بحران مالی 2008 در بازارها ثبت کند. اما سوال این است که چه عواملی تقویت بازدهی اوراق قرضه دولتی را به دنبال داشت؟ در پاسخ به این سوال باید به افزایش تورم هسته در آمریکا اشاره کرد که افزایش نرخ بهره و به دنبال آن تقویت شاخص دلار و افت بازارهای جهانی از جمله طلا و بیت‌کوین را به دنبال دارد. برخی از تحلیل‌گران معتقدند که فدرال رزرو با توجه به افزایش تورم هسته در ماه سپتامبر که ناشی از افزایش قیمت‌ها در آموزش، پوشاک و مسکن در ایالات‌متحده است، قصد دارد تا نرخ بهره را تا یک درصد در ماه نوامبر افزایش دهد. با احتمال تداوم سیاست‌های انقباضی و به دنبال آن افزایش بازدهی خزانه‌داری آمریکا، برخی از تحلیل‌گران معتقدند که رئیس فدرال رزرو باید بیشترین افزایش نرخ بهره را اعمال کند تا از افزایش قیمت‌ها برای مصرف‌‎کنندگان در ماه‌های آتی بکاهد. در این بحبوحه باید به واکنش بازارهای جهانی به افزایش اوراق قرضه دولتی در روزهای اخیر اشاره کرد.

تحولات بازارهای جهانی نشان می‌دهد که شاخص دلار، طلا و بازارهای ریسکی به افزایش بازدهی اوراق خزانه‌داری که در 14 سال اخیر بی‌سابقه بوده است، واکنش نشان دادند. بر این اساس شاخص دلار با روند نزولی مواجه شد و به زیر 112 واحد کاهش یافت. به دنبال شیب نزولی شاخص دلار، بازار طلا و رمزارزها با روند صعودی مواجه شدند. به دنبال این موضوع طلا به میانه کانال 1600 دلار رسید و بیت‌کوین نیز به عنوان رهبر بازارهای ریسکی سطح 19 هزار دلاری را به دست آورد. اما سوال این است که با شروع معاملات در هفته جدید، بازارهای جهانی به چه سمتی حرکت خواهند کرد؟


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید