دنیای اقتصاد : مدیرعامل شرکت پتروشیمی آریاساسول گفت: یکهزار قطعه در فرآیند خودکفایی و بومیسازی در شرکت پتروشیمی آریاساسول به نتیجه رسیده است. محمدرضا حیدرزاده با تاکید بر اینکه برای اولین بار در طول کل سابقه شرکت پلیمر آریاساسول این واحد توانسته به دانش و طراحی بعضی از قطعات فشار بالای واحد LDPE که با فشاری حدود ۲هزار و ۸۰۰ بار کار میکنند دست پیدا کند که در مرحله اتمام طراحی است و ما برای اولینبار در ایران اقدام به بومیسازی این نوع قطعات کردهایم.
حیدرزاده اظهار کرد: واحد خودکفایی و مهندسی معکوس شرکت پلیمر آریا ساسول، از سال ۹۱ بهصورت رسمی تاسیس شد و از آن سال حدود ۲۵۰۰ قطعه مکانیکال در سطح مجتمع کار کردند که از این تعداد ۲۵۰۰ قطعه در مورد ۱۰۰۰ قطعه توانستیم بهصورت موفقیتآمیز فرآیند خودکفایی و بومیسازی را با موفقیت به نتیجه برسانیم. وی ادامه داد: در ابتدای سال بنا بود که ۶۰۰ قطعه مکانیکال را در طول سال ۱۴۰۱ کار کنیم؛ اما در طول ۶ ماه، فرآیند خودکفایی بیش از ۶۰۰ قطعه را انجام دادهایم و از این تعداد حدود ۱۸۵ قطعه را آمادهسازی و ساخته و به بهرهبرداری تحویل دادهایم. وی با تاکید بر اینکه اهم برنامههای واحد خودکفایی بر اساس نیاز واحد بهرهبرداری و اولویتهای سیستم، قطعه یا قطعات موردنیاز به ما اعلام میشود افزود: حسب مورد، تحویل واحد خودکفایی شده و با بهکارگیری تجهیزات و امکانات موجود در واحد و همچنین با استفاده از دانش و تجربهای که در طول ۱۰ سال گذشته بهدستآمده، فرآیند مهندسی معکوس قطعات طی و نقشه نهایی آن برای ساخت آماده میشود.
حیدرزاده اظهار کرد: تجهیزات و دستگاههای مورداستفاده در واحد مهندسی معکوس شرکت پلیمر آریا ساسول شامل دستگاه اسکن سهبعدی، دستگاه کوانتومتری، دستگاه سختی سنج و ابزارآلات عمومی اندازهگیری است که مورداستفاده مهندسان مجرب شرکت قرار گرفته و پیچیدهترین قطعات را تحلیل و طراحی میکنند.
وی ادامه داد: بنابراین میتوان گفت بیش از اینکه ابزار تعیینکننده باشد دانش جوانان متخصص و نیروهای باتجربه در این شرکت تعیینکننده توان ماست و به این انرژی تکیه و اعتماد داریم.
وی تصریح کرد: با توجه به نامگذاری امسال تحت عنوان «تولید؛دانشبنیان ، اشتغالآفرین» از بدو ورود به این شرکت تاکنون در حوزه استفاده از پتانسیلهای داخلی، خودکفایی و بومیسازی توسط نیروهای متخصص و توانمند و جوان، قدمهای بزرگی برداشتیم و اهداف و برنامههای مدونی را مشخص کردیم که بتوانیم این رسالت را به نحو احسن انجام دهیم. وی با تاکید بر اینکه شرکت پلیمر آریا ساسول در زمینه فرآیندهای خودکفایی و رسیدن به دانش بومی ساخت قطعات در کل منطقه پارس جنوبی و در بین شرکتهای پتروشیمی مقام اول را دارد، گفت: با برنامه بلندمدت در نظر گرفته شده برای پیشرفت فرآیندهای خودکفایی، بحثهای استانداردسازی، گرفتن استانداردهای ایزو و تبدیلشدن به مجموعهای مرجع در منطقه جزو اولویتهای کلان واحد خودکفایی قرار دارد که امیدواریم در سه سال آینده بتوانیم با عنوان آزمایشگاه کالیبراسیون و اندازهگیری مرجع در سطح پتروشیمیهای منطقه قرار بگیریم. مدیرعامل شرکت آریاساسول اظهار کرد: استفاده از توان داخلی کشور و استفاده از مراکز دانشبنیان برای ساخت قطعات داخلی در شرایط بد تحریم از دیگر اهدافی است که همچنان دنبال میکنیم. وی ادامه داد: روند نقشهسازی از سالی حدود 500 قطعه به سالی حدود یکهزار قطعه برنامهریزی شده که در 6 ماه اول سال بیش از 600 قطعه نقشهکشی شده و این روند همچنان ادامهدار خواهد بود تا اینکه بتوانیم روند نقشهبرداری را به بیش از یکهزار قطعه برسانیم.
وی افزود: در کنار همه دستاوردهای فوق و باهمت و تلاش پرسنل واحد مهندسی معکوس و همکاری سایر واحدهای مرتبط، صرفهجویی ریالی قابل تأملی بالغ بر 268 میلیارد ریال برای سال 1400 میتواند نویدبخش بازدهی پرثمر سرمایهگذاری مدیران، سرمایهگذاران و سهامداران شرکت در این واحد برای آیندهای بهتر باشد. حیدرزاده تصریح کرد: از مهمترین قطعات و تجهیزاتی که تاکنون در سه سال گذشته در واحد خودکفایی با موفقیت کامل فرآیند خودکفایی آن طی شده میتوان به قطعات حساس و مصرفی کمپرسورهای رفت و برگشتی اشاره کرد همچنین قطعات کنترل ولوها را بهصورت کامل بومیسازی کردهایم. وی ادامه داد: لازم است به ساخت degassing vessel و رآکتور ایرانی طرح پلی اتیلن توسط سازندگان پژوهش محور و فناور ایرانی نیز تحت نظارت آریاساسول اشاره کنم. علاوه بر این در مورد استیمچَمبر، قطعات مَنیفولد، قطعات حساس کمپرسور و توربینهای واحد اُلفین فعالیتهای بسیار خوبی انجام شده است.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات