مدیرعامل شرکت صنایع غذایی مهرام بیان کرد: پیشبینیپذیر نبودن اقتصاد برای تولیدکنندگان کشور به ویژه این شرکت مشکلساز شده است؛ اما امیدواریم با توسعه سایتهای تولیدی و افزایش صادرات به دستاوردهای خوب و قابل توجه برسیم. با همه مشکلات موجود، رکورد ۲۰۱ تن تولید انواع سس را در یک روز شکستیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، در هشتمین بازدید خبرنگاران بازار سرمایه از صنایع بورسی که با هماهنگی روابط عمومی سازمان بورس برگزار شد؛ خبرنگاران ضمن بازدید از شرکت مهرام یکی از شرکتهای فعال در صنعت غذایی که با نماد (غمهرا) در تابلو بورس درج شده است، در نشست خبری مدیران این مجموعه شرکت و با ظرفیتها و مشکلات این صنعت آشنا شدند.
پیشبینیپذیر نبودن اقتصاد برای تولیدکنندگان مشکلساز شده است
در این نشست، کامران منزوی مدیرعامل و عضو هیئتمدیره شرکت صنایع غذایی مهرام پیشبینیپذیری اقتصاد را موضوعی مهم دانست و گفت: این امر مهم در ایران تبدیل به یک رویا شده است.
وی ادامه داد: در اردیبهشت امسال طی یک تصمیم، ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شد، بدون اینکه از تولیدکننده سوال شود که مابه التفاوت این افزایش قیمت از کجا تامین خواهد شد و همین امر موجب شد تا تولیدات کارخانه در اردیبهشت متوقف شود، چرا که ۶۵ درصد اقلام وارداتی است.
این تولیدکننده در ادامه اظهار کرد: با همه مشکلات موجود، رکورد ۲۰۱ تن تولید انواع سس را در یک روز شکستیم.
وی ادامه داد: سیکل فروش در تولید ۶ ماهه است این در حالی است که سازمان مالیات هنوز طلبهای ما وصول نشده، مالیات بر ارزش افزوده را طلب میکند.
منزوی تصریح کرد: با وجود مشکلات بسیار، صادرات انواع سس را به استرالیا و برخی کشورهای اروپایی داریم.
وی با بیان اینکه حاضر به صادرات محصولات این شرکت به هر قیمتی نیستیم، گفت: دو کشور عراق و افغانستان درخواستهایی مبنی بر اینکه محصولات را از سطح استاندارد و کیفی موجود تنزل دهیم و سپس به این دو کشور صادر کنیم، دارند، که این موضوع به هیچ وجه از سوی مجموعه ما قابل قبول نبوده است. بنابراین، حاضر به صادرات به این دو کشورها نشدیم.
مدیرعامل شرکت صنایع غذایی مهرام یکی از مشکلات در بحث صادرات را ثبت برندهای ایرانی از سوی شرکت غیر، عنوان کرد و گفت: این امر مشکل بسیار بزرگی را در بحث صادرات برای ما ایجاد کرده بود و از دعاویی که در اروپا و آمریکا برای بازپسگیری برندها داشتیم، فقط در آمریکا توانستیم این مشکل را حل کنیم.
این تولیدکننده خاطرنشان کرد: در سال آینده به دنبال آن هستیم که با توسعه سایتهای تولیدی ضمن افزایش تولید، صادرات محور شده و به چرخه صادرات رُب برگردیم.
منزوی همچنین گفت: پیشبینیپذیر نبودن اقتصاد برای تولیدکنندگان کشور به ویژه این شرکت مشکلساز شده است؛ اما امیدواریم با توسعه سایتهای تولیدی و افزایش صادرات به دستاوردهای خوب و قابل توجه برسیم.
وی افزود: یکی از صنایع مهم کشور که سهم ویژهای از تبادلات تجاری را شامل میشود، صنایع غذایی است. این صنعت در بورس نیز مورد توجه قرار گرفته است. صنعت غذایی در بورس ۶ زیر شاخه مهم دارد که شامل نوشیدنی، محصولات لبنی، شیرینیجات، محصولات کشاورزی و سایر محصولات غذایی میشود.
تلاش مهرام برای افزایش سرمایه و تکمیل زیرساختها
پیروز ملکزاده رئیس هیئتمدیره مهرام در ادامه این نشست با بیان اینکه طی سالهای اخیر با تلاش هیات مدیره، موفقیتهای خوبی در خصوص ارزش بازار و عملکرد مالی شرکت و افزایش سرمایه به دست آوردهایم گفت: تقویت بنیان مالی شرکت و سودآوری شرکت در فروش از دیگر موفقیتها بوده است.
ملک زاده عنوان کرد: تلاش بر این است از سود انباشته در راستای افزایش سرمایه و تکمیل زیرساختها استفاده شود
وی افزود: امیدواریم سال آینده به رهبری بازار رسیده و ظرفیت تولید رُب را افزایش دهیم.
ریسک نقدینگی، مهترین ریسک شرکتهای تولیدکننده صنعت غذایی
در ادامه گودرزی مدیر مالی شرکت صنایع غذایی مهرام با اشاره به اینکه فروش شرکت از نظر ریالی ۷۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است، گفت: اما این شرکت از نظر مقدار تولید ۱۱ درصد با کاهش مواجه بوده که تابع یکسری مسائل چون تامین مواد اولیه روغن بوده است.
وی افزود: تصمیمات خلق الساعه دولت، استمرار تحریمها، اتفاقات پس از جنگ روسیه و اوکراین، تولیدکنندگانی چون شرکت مهرام را با مشکل مواجه کرده است.
گودرزی عنوان کرد: گروه تولیدی مهرام با برخورداری از کیفیت بالا، اهداف و راهبردهای از پیش تعیین شده را به سرانجام رساند و سرمایهگذاری برای تکمیل زیرساختها و تکمیل طرح و پروژهها از جمله اهداف شرکت به شمار می رود.
این مدیر مالی خاطرنشان کرد: طرحهای توسعهای و افزایش سرمایه شرکت نسبت به سالهای گذشته قابل مقایسه نیست و طی ۳ سال گذشته میزان سرمایهگذاری افزایش یافته است. اما مشکلات عدیده در تامین مواد اولیه و نوسانات لحظهای نرخها، باعث شده که ظرفیت تولید و اسمی نتواند سودآوری لازم را تامین کند.
وی تاکید کرد: شرکت مهرام همانند شرکتهای دیگر سعی دارد ریسکهای موجود را تجزیه و تحلیل کند که یکی از مهمترین ریسکها، ریسک نقدینگی است.
لازم به ذکر است حدود ۷۷ درصد از جامعه شهرنشین کشور از سس استفاده میکنند که از این مقدار حدود ۲۷ درصد پرمصرف، حدود ۴۴ درصد مصرف متوسط و ۲۹ درصد کم مصرف هستند.
تعداد تولیدکنندگان سس در کشور ۲۲۸ واحد تولیدی و ظرفیت تولید انواع سس ۱۱۶ هزار تن در سال است.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات