قیمت نفت در یک هفته ۶ درصد جهش کرد

با تصمیم اوپک پلاس مبنی بر کاهش تولید نفت خام تا ۱.۲ میلیون بشکه در روز و تلاش آشکار برای افزایش قیمت نفت، این سیاست در بازار نفت اثرگذار بود و باعث افزایش شش درصدی شاخص نفت خام برنت و آمریکا، در طول هفته گذشته شد.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) به نقل از نیویورک تایمز، عربستان سعودی، روسیه و هم پییمانان نفتی آنها حدود ۱۰ روز پیش اعلام کردند که تولید نفت خام را تا ۱.۲ میلیون بشکه در روز کاهش خواهند داد. این تلاش آشکار برای افزایش قیمت نفت، بیش از یک درصد از عرضه نفت در دنیا است. عصر همان روز، همزمان با باز شدن بازارها قیمت نفت اوج گرفت و شاخص نفت جهانی و آمریکا تا هفت درصد افزایش یافت.

کاهش تولید نفت غیرقابل پیش‌بینی بود؛ چرا که پیشگامان اوپک پلاس در روزهای اخیر گفته بودند که قصدی برای تغییر سیاست‌هایشان ندارند. با این وجود اهمیت این اتفاق نهایتا ممکن است ناچیز باشد، به خصوص اگر اقتصاد جهانی کند شود.

این ائتلاف در ماه فوریه - یعنی آخرین ماهی که ارقام رسمی تولید نفت در دسترس است - نزدیک به دو میلیون بشکه کمتر از هدف عرضه خود تولید کرد. ها نگوین، تحلیلگر جهانی نفت گفت: ما انتظار داریم کسری‌ها ادامه یابد.

گزارش‌های مداومی از تقلای روسیه برای بالا نگه داشتن یا حفظ کردن تولید نفت وجود دارد. بدون اینکه سودی به شرکت‌های خدمات رسانی غربی برساند. شرکت‌هایی که بهره برداری نفتی آنها از بیش از یک سال پیش که جنگ بین روسیه و اوکراین در گرفت، مختل شده است. در ماه‌های اخیر تولید عربستان همچنین کمتر از سهمیه تولیدی سازمان کشورهای صادرکنندگان نفت (اوپک) بوده است.

برزیل، کانادا، گویان، نروژ و ایالات متحده آمریکا که با عرضه ۱۰۰ میلیون بشکه در روز کمبود بازار جهانی را جبران می‌کنند، جملگی در حال افزایش تولید نفت خود هستند.

با وجود جنگ روسیه و اوکراین در فوریه گذشته که قیمت نفت بلافاصله تا یک سوم کم شد، این اقدام اوپک پلاس اهمیت نمادین دارد.

در پی شکست بانک‌های اروپایی و آمریکایی و تلاش‌های مداوم بانک‌های مرکزی برای مهار تورم، اعضای اوپک پلاس ممکن است به ترس فزاینده از رکود اقتصادی در اواخر سال جاری پاسخ دهند. تقاضای نفت نیز با اعتصابات در فرانسه از جمله در پالایشگاه‌ها کمرنگ شده است.

آدریان واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا می‌گوید: با توجه به عدم اطمینان بازار، فکر نمی‌کنیم که کاهش تولید نفت در این لحظه به صلاح باشد. مسئله مد نظر ما قیمت‌ برای مشتریان آمریکایی است، نه بشکه‌ها و قیمت‌ها که از سال گذشته کاهش قابل توجهی داشته است.

عربستان سعودی و روسیه با کاهش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای از پیشگامان اعلام کاهش تولید هستند و پس از آن عراق، امارات متحده عربی و کویت قرار دارند. بعضی تحلیلگران معتقدند که این اقدام می‌تواند باعث علاقه بیشتر سرمایه‌گذاران به معاملات آتی نفت شود و به افزایش قیمت نفت در هفته‌های آینده کمک کند.

تام کلوزا، رئیس تحلیل انرژی در سرویس اطلاع رسانی قیمت نفت می‌گوید که بسیار شگفت زده شده است. کلوزا گفته که او انتظار داشت شاخص قیمت جهانی نفت برنت که در هفته‌های اخیر بین ۷۵ تا ۸۰ دلار در هر بشکه معلق بوده است، به بالای ۸۰ دلار برسد. عصر یکشنبه، قیمت هر بشکه نفت برنت به ۸۵ دلار و ۴۸ سنت رسید. وست تگزاس اینترمدیت، معیار آمریکایی، به ۸۱.۰۴ دلار افزایش یافت.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید