بازارها در تردید

دنیای‌اقتصاد- طیبه نوری : بررسی سه بازار بورس تهران، معاملات در بازار نفت جهانی و خرید و فروش اوراق تسهیلات بانک مسکن، نشان‌دهنده بی‌رمقی معاملات در این سه بازار است. بورس اوراق‌بهادار تهران طی معاملات روز سه‌شنبه با سبزپوشی شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها همراه شد، به‌طوری‌که در این روز نماگر اصلی تالار شیشه‌ای با رشد ۵۷/ ۰‌درصد معادل بیش از ۱۳‌هزار واحد کار خود را در ارتفاع دو‌میلیون و ۲۸۸‌هزار واحد به پایان رساند. علاوه‌بر این شاخص هموزن که نمای بهتری از وضعیت بازار را به نمایش می‌گذارد با افزایش ۴۳/ ۱‌درصد همراه شد. برخی از کارشناسان این حوزه بر این باور هستند که بازار سهام با کم‌رمقی ارزش معاملات خرد و جریان پول حقیقی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها روبه‌رو است و این موضوع باعث‌شده تا تمایلات صعودی با شدت رشد کمتری همراه باشد.
از طرفی نیز نوسان‌های شدید در بازار کامودیتی جهانی منجر به افت و خیزهای زیادی در شرکت‌های دلاری و صادراتی محور شده‌است که در این میان فلزات از وضعیت نسبتا خوبی برخوردار هستند، بنابراین پیش‌بینی می‌شود که برای مدت کوتاهی بورس تهران با تغییرات محدودی برای روزهای آتی همراه باشد. از سوی دیگر، برخلاف افزایشی که بهای نفت در روزهای اخیر تجربه کرد، روز سه‌شنبه قیمت هر بشکه نفت در حدود ۲دلار کاهش داشت، به‌طوری‌که بهای نفت‌خام برنت به ازای هر بشکه در ۷۵ دلار و ۴۳‌سنت قرار گرفت و هر بشکه نفت وست‌تگزاس‌اینترمدییت در قیمت ۷۱ دلار و ۲۸‌سنت مبادله شد. این عقبگرد قیمتی نفت به علت ترس از افزایش نرخ بهره مبنی‌بر داده‌های تورمی بیش از حد انتظار و کند‌شدن رشد اقتصادی منتج شده از آن است که به‌نظر می‌رسد اثر مثبت خوش‌بینی افزایش سقف بدهی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را ازبین برده. از سمت عرضه به علت کاهش تولید عربستان و روسیه قیمت تا حد کمی بالاتر رفت. در حال‌حاضر بازارها منتظر آمار جدید چین هستند تا بدانند روند بازیابی پس از شرایطی کرونایی روبه‌رشد است یا خیر. در میانه این نگرانی از کند‌شدن رشد اقتصادی نفت بیش از این توان بالاتر رفتن ندارد.

همچنین، اوراق تسهیلات بانک مسکن که در فرابورس مورد معامله قرار می‌گیرد، در معاملات روز سه‌شنبه‌کار خود را عموما با افت قیمت سپری کردند، به‌طوری‌که هر برگ اوراق تسهیلات بهمن ۱۴۰۰ که با نماد تسه ۰۰۱۱ مورد دادوستد قرار می‌گیرد، کار خود را با ۰۸/ ۲درصد کاهش معادل بیش از یک‌هزار و ۶۰۰‌تومان افت به زیر ۸۰‌هزار‌تومان رسید ‌و کار خود را در قیمت پایانی ۷۶‌هزار و ۴۵۱‌تومان خاتمه داد. به گفته برخی از کارشناسان این حوزه، نهضت ملی مسکن، باعث هدایت تسهیلات بانکی به سمت تولید می‌شود و تسهیلات مسکن هیچ انحرافی ندارد و مستقیم در بخش تولید هزینه می‌شود، اما با این حال شنیده‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها حاکی از آن است که با وجود چنین برنامه‌هایی در دولت فعلی، اتفاقات چشمگیری در تولید و کاهش قیمت‌های واحدهای مسکونی اتفاق نیفتاده است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید