دنیای اقتصاد : پیشگوییها از نتایج نشست فدرال رزرو در ۱۳ و ۱۴ ژوئن از توقف سیاستهای پولی و حفظ بهره در سطح ۵ تا ۲۵/ ۵ درصدی حکایت دارد. آمارها نشان میدهد که همزمان با شروع نشست مقامات بانک مرکزی، دادههای تورمی این منطقه نیز از سوی اداره آمار کار منتشر خواهد شد.
سیاست انقباضی در فاز احتیاط
به گفته اقتصاددانان شاخص قیمت مصرفکننده تا پایان سال ۲۰۲۴ در بازه ۵/ ۴ درصدی باقی خواهد ماند و پس از آن از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۸ در سطح ۲ تا ۱/ ۲ درصدی در نوسان خواهد بود. روند تورمی در سالهای مذکور این سیگنال را به کمیته فدرال رزرو میدهد که در اتخاذ سیاستهای انقباضی محتاطانه رفتار کند. به نظر میرسد این نهاد قصد دارد تا بهره را در ماه ژوئن ثابت نگه داشته و در ماه ژوئیه ۲۵/ ۰ واحد درصد به آن اضافه کند. شواهد گویای آن است که این عملکرد احتمالی نخستین توقف سیاست پولی پس از ۱۰ مرتبه صعود بهره از سال ۲۰۲۱ است. گرچه مقامات این نهاد اقدامات مثبتی در جهت کاهش شاخص مصرفکننده به ثبت رساندند، اما دادهها حاکی از آن است که تورم هسته در ماههای اخیر همچنان بر قوت خود باقی مانده است. تحلیلگران پیرامون این بحث اعلام کردند که توقف در اجرای سیاستهای انقباضی به معنای پایان کار بانک مرکزی نخواهد بود. برآوردهای اقتصاددانان در این زمینه بیانگر این است که با تمدید سیاستها، نرخ بیکاری که اکنون در سطح ۷/ ۳ درصدی قرار دارد به ۵/ ۴ درصد تا نیمه دوم سال ۲۰۲۳ افزایش یابد. تورم در ماه مه بالای ۵/ ۴ درصد باقی خواهد ماند و تورم هسته نیز در سطح ۵ درصدی خود به نوسان میپردازد. از اینرو این باید گفت که توقف کامل عملیات ضد تورمی فدرال رزرو و پس از آن شروع سیاستهای انبساطی از اواخر سال جاری امری امکانپذیر نخواهد بود. برخی از مقامات این نهاد نیز در ادامه افزودند: با استناد به پیشبینیها مبنی بر افزایش یا ثبات تورم هسته در سطح ۵ درصدی، باید گفت که کار ما با سیاستهای انقباضی به پایان نرسیده و صعود بهره تا اواخر سال جاری ادامه خواهد داشت.»
این مساله چه اثری بر بازارهای جهانی خواهد داشت؟ با عقبگرد کمیته بازار باز فدرال رزرو از افزایش بهره در ماه ژوئن، دلار جهانی در ساعات پایانی بازارها در روز جمعه کانال ۱۰۴ واحدی را از دست داد و رقم ۵۵/ ۱۰۳ واحد را در آخرین روز بازارها به ثبت رساند. روند نزولی تورم فرصت صعود را برای بازارهای جهانی از جمله بیتکوین و طلا فراهم کرد. بنابراین هر اونس طلای جهانی با رقم ۱۹۶۰ دلار هفته معاملاتی گذشته را به پایان رساند. البته از این نکته نباید غافل شد که نوسانات قیمتی در حوزه کریپتو ناشی از شکایت کمیسیون بورس از صرافی بایننس و موسس آن بوده است و روند کاهش شاخص دلار، اطمینان سرمایهگذاران به این بازار و درنتیجه کاهش سرعت خروج سپردهها سبب شد تا بیتکوین مقاومت خود را در کانال ۲۵ هزار دلاری حفظ کند. برای درک بهتر و دقیقتر عوامل ذکر شده باید تا انتشار دادههای تورمی و همچنین جلسه فدرال رزرو منتظر ماند.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات