روزهای برزخی بازار

دنیای‌اقتصاد - امیرمحمد بختیاری : چند روزی است که بازار سهام، تصمیم گرفته‌است راه دوستان ناباب خود را درپیش بگیرد و کام سرمایه‌گذاران را تلخ کند. در روزهای اخیر موج اخبار ضد‌ونقیض برجامی دامان بازار سرمایه را گرفته و بازار روزهای طافت فرسایی را پشت‌سر می‌گذارد. به‌نظر می‌رسد تا زمانی‌که مسیر روشنی پیرامون سیاست‌های بین‌المللی ترسیم نشود و نرخ ارز به بازی‌های کودکانه‌اش پایان ندهد، نمی‌توان روند مشخصی برای بازار سرمایه متصور بود. بازار سهام پس از چندین روز قدم در مسیر دوزخی، سرانجام روز گذشته تغییر مسیر داد.
به این‌صورت که روز گذشته نماگر اصلی تالار شیشه‌ای با رشد ۴۶/ ۰‌درصدی به ۲‌میلیون و ۱۵۵‌هزار واحد رسید. در این میان شاخص‌کل هموزن نیز تصمیم گرفت ۰۹/ ۰‌درصد افزایش یابد و در ۷۳۰‌هزار واحد آرام بگیرد، با این‌وجود روز گذشته ۱۳۸‌میلیارد‌تومانی نقدینگی از بازار سهام خارج شد. ارزش معاملات خرد نیز چندان امیدوارکننده نبود و شاهد ثبت رقم ۴‌هزار و ۹۱میلیارد‌تومانی بودیم. در این بین انتشار اخباری مبنی‌بر آزاد‌شدن دارایی‌های مسدود شده در خارج از کشور به کاهش نرخ ارز، سکه و طلا در روز‌های اخیر منجر و باعث شد نرخ ارز تنفس کوتاهی در کانال ۴۷‌هزار‌تومان داشته باشد و به‌این‌ترتیب افت قیمت ارز را می‌توان یکی از عوامل افت ارزش برخی سهام شرکت‌های صادرات‌محور از جمله نفتی‌ها و پتروشیمی‌ها در روزهای گذشته دانست.

در بازارهای جهانی نیز چنانکه به گوش می‌رسد فدرال‌‌‌‌‌‌رزرو به اهداف نصفه و نیمه اقتصادی خودش نرسیده است و تصمیم دارد به سیاست‌های انقباضی خود ادامه دهد که همین باعث تضعیف بازارهای جهانی به‌‌‌‌‌‌خصوص کامودیتی‌‌‌‌‌‌ها در سه ماه گذشته شده‌‌‌‌‌‌است. شرایط بازار جهانی فولاد نیز به سمت و سویی رفته ‌‌‌‌‌‌است که به‌‌‌‌‌‌نظر می‌رسد نرخ‌های حدود ۴۰۰ دلار برای یک ‌‌‌‌‌‌تن شمش فولاد دیگر توجیه اقتصادی برای تولید نداشته باشد؛ همچنین کاهش ذخایر جهانی مس در هفته‌های اخیر نیز جزو نکات قابل‌‌‌‌‌‌توجه در بازارهای جهانی است که می‌تواند به‌عنوان یک گزینه تاثیرگذار برسایر بازارها مدنظر قرار گیرد. رکود در بازار ساخت‌‌‌‌‌‌وساز چین نیز از جمله مواردی است که جزو نکات منفی بازارهای جهانی در روزهای اخیر بوده که به نوبه خود می‌تواند بر روی صنایعی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، تاثیر منفی بگذارد. کارشناسان بازار سرمایه اعتقاد دارند که در شرایط حاضر سرمایه‌گذاران باید به‌منظور حفظ سرمایه‌های خود، رفتاری آگاهانه داشته باشند؛ اخبار گذرا نباید منجر به نگرانی سهامداران سهم‌‌‌‌‌‌های بنیادی بازار شود، ضمن اینکه نباید اخبار تاثیرگذار بر وضعیت یک شرکت یا یک صنعت را به کل سهم‌‌‌‌‌‌های بازار تعمیم داد و منطقی نیست که به محض اعلام یک خبر منفی صف‌های فروش هیجانی کل بازار را دربر بگیرد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید