بازار در فاز رکودی؟

دنیای‌اقتصاد - امیرمحمد بختیاری : هفته‌ها است که بازار به خواب زمستانی رفته و اغلب سرمایه‌گذاران را چشم انتظار خود گذاشته است. روز گذشته بازار‌سنت نحس هفته گذشته را زیر پا گذاشت و تصمیم گرفت هفته آخر فصل بهار را متعادل آغاز کند، به‌طوری‌که نماگر اصلی تالار شیشه‌ای با ۰۳/ ۰‌درصد افزایش در ۲میلیون و ۱۸۲‌هزار واحد آرام گرفت. در این میان شاخص‌کل هموزن نیز هماهنگ با شاخص‌کل حدود ۳۱/ ۰‌درصد رشد داشت و در ارتفاع ۷۴۳‌هزار‌واحدی قرار گرفت.
البته شاخص‌کل فرابورس تصمیم گرفت راه برادران خود را درپیش نگیرد و با ۱۳/ ۰‌درصد افت، به سطح ۲۷‌هزار‌واحدی عقب‌نشینی کرد. روز گذشته گروه بانکی بیشترین ارزش معامله را به خود اختصاص دادند، همچنین خودرویی‌ها و گروه انبوه‌سازی در رتبه‌‌‌‌‌‌های بعدی ارزش معاملات قرار داشتند.

با وجود همه این نکات باید خاطرنشان کرد که در حال‌حاضر ارزش معاملات بازار چندان چنگی به دل نمی‌زند و بازار برای یک تکانه شدید به دل‌خوشی‌های بیشتری احتیاج دارد. با وجود اینکه هفته‌های گذشته ارتفاع قیمتی اغلب نمادها کاهش جدی داشته است و شاهد رسیدن قیمت به محدوده‌‌‌‌‌‌های جذاب حمایتی هستیم، اما بازار با نگاه غریبانه‌ای چشم به اخبار سیاسی دوخته است.

در این بین نکته‌ای که باید به‌طور جدی به آن توجه کرد، نگاه به بازی‌گوشی‌های نرخ ارز است. در هفته‌های اخیر پیش‌بینی نرخ ارز با پیچیدگی‌های زیادی روبه‌رو بوده‌است، به‌طوری‌که آزادسازی برخی منابع ارزی ایران از سایر کشورها، انتشار اخبار غرق در سردرگمی سیاسی،‌‌‌‌‌‌ گسترش مذاکرات سیاسی با برخی از کشورهای اروپایی و تکذیب شایعاتی در مورد مذاکرات ایران و آمریکا در جهت روند مثبت توافقات، عمده اخباری بودند که احساسات بازارهای مالی را در هفته‌های اخیر برانگیخته کردند. در این بین بازار ارز بیشترین تاثیرپذیری را از این اخبار گرفته‌است.


نرخ ارز در هفته نوسانی اخیر، هر دو روند افزایش و کاهش ارتفاع را تجربه کرد. اوایل هفته گذشته پس از ریزش کم‌سابقه نرخ ارز و ورود آن به کانال ۴۰‌هزار‌تومانی، دلتنگ کانال قبلی شد و اوایل هفته این اسکناس سبز رنگ تصمیم گرفت به کریدور ۵۰‌هزار‌تومانی سابق نزدیک شود. در این میان بود که زور اخبار مثبت سیاسی بر بازارهای مالی چربید و دلار به کانال ۴۰‌هزار‌تومانی بازگشت. همچنین با وجودی که روز چهارشنبه اعلام شد مبالغ مسدود شده در حساب وکالتی متقاضیان خودرو آزاد شده‌است، اما نمی‌توان گفت عمده این حجم از نقدینگی به کدام بازار سرازیر می‌شود.

در این بین پیام الیاس‌کردی، کارشناس بازار سرمایه درباره اوضاع و احوال کنونی بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه در ماه‌های اخیر نوسانات عجیب و غریبی را تجربه کرده‌است، پس از افزایش نرخ ارز و تجربه کانال ۶۰‌هزارتومانی آن در سال‌گذشته، بازار سهام نیز تصمیم گرفت به سقف پیشین خود که آن را در سال‌۹۹ فتح کرده بود، حمله کند و آن را زیر پا بگذارد، اما دیری نپایید که روند مثبت بازار و نرخ ارز با ریزش کم‌سابقه‌ای جایگزین شد.


در هفته‌های اخیر بازار سهام همگام و همسو با نرخ ارز در حرکت است. درواقع پس از اینکه نرخ ارز به کف تکنیکالی خود نزدیک شد، ریزش بازار سهام به‌طور نسبی متوقف شد. با وجود اینکه روز گذشته بازاری متعادل را پشت‌سر گذاشتیم اما به‌نظر می‌رسد که تعداد فروشندگان بازار کاهش پیدا کرده‌ و آمارها گویای آن است که بازار در شرایط کنونی از کمبود تقاضای موثر رنج می‌برد، از این‌رو سرمایه‌گذاران حال‌حاضر بازار کاملا محتاطانه و پله‌ای به خرید سهام اقدام می‌کنند و با دید بلندمدت به این بازار نگاه می‌کنند.

در این بین شاهد آن هستیم که طی چند ماه گذشته گروه بانکی عملکرد متفاوتی را در میان باقی گروه‌ها از خود به نمایش گذاشته است. درواقع دلیل آن را می‌توان عمدتا به گوش رسیدن اخبار مثبت سیاسی و برجامی دانست، بنابراین با شرایط حال‌حاضر در صورتی‌که نرخ ارز بتواند قله‌های پیشین گذشته را مجددا فتح کند می‌توان انتظار صعود نماگر اصلی تالار شیشه‌ای را به سقف قبلی داشته باشیم.

همچنین به‌نظر هفته‌جاری هفته‌ای متعادل همچون هفته گذشته با سطح غلظت منفی‌های بیشتر پیش‌بینی شود و انتظار می‌رود همچنان ارزش معاملات کم‌رمقی را شاهد باشیم. باید چشم انتظار بود و دید اتفاقات سیاسی چه تاثیری بر بازارها خواهند گذاشت.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید