عضو هیاتمدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران گفت: مجموع حجم معاملات محصولات پلیمری در بورسکالا با جهش حدود ۸۰۰هزار تنی به ۴میلیون و ۵۰۰هزار تن در سال ۱۴۰۱رسید که پیشبینی میشود با ادامه این روند رو به رشد، حجم معاملات محصولات پلیمری در سال ۱۴۰۲ با افزایش بیش از ۸۰۰هزار تنی به حدود ۵میلیون و ۳۵۰هزار تن برسد. به گزارش «کالاخبر»، برمک قنبرپور، در چهارمین همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران به بررسی نقش و جایگاه صنعت پلاستیک در اقتصاد کشور پرداخت و گفت: مجموع ارزش مواد اولیه مورد استفاده توسط صنایع پلاستیک از ۱۴۰همت در سال ۱۴۰۰ به ۱۸۰همت رسید. تخمین کل فروش صنایع پلاستیک نیز به ۳۰۰همت رسید. وی ادامه داد: همچنین سهم تولید ناخالص صنایع پلاستیک از تولید ناخالص داخلی بخش صنعت از ۷/ ۶درصد در سال ۱۴۰۰ به ۳/ ۸درصد در سال ۱۴۰۱ رسید و جهش ۲۴درصدی را تجربه کرد.
رشد ۲۰ درصدی حجم معاملات در بورسکالا
عضو هیاتمدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران با اشاره به آمار معاملات مواد پلیمری در بورسکالا بیان کرد: میزان عرضه محصولات پلیمری در بورسکالا در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ تفاوت چندانی نداشت و از ۴میلیون و ۷۰۰هزار تن به ۴میلیون و ۸۰۰هزار تن رسید؛ اما تقاضا با رشد یکمیلیون تنی مواجه شد و از ۵میلیون و ۷۰۰هزار تن به ۶میلیون و ۷۰۰هزار تن رسید. قنبرپور ادامه داد: مجموع حجم معامله محصولات پلیمری در بورسکالا نیز با جهش حدود ۸۰۰هزار تنی مواجه شد و از ۳میلیون و ۷۰۰هزار تن در سال ۱۴۰۰ به ۴میلیون و ۵۰۰هزار تن در سال ۱۴۰۱ رسید. وی پیشبینی کرد که حجم معاملات محصولات پلیمری در بورسکالا در سال ۱۴۰۲ از ۴میلیون و ۵۰۰هزار تن به ۵میلیون و ۳۵۰هزار تن برسد و افزایش ۸۰۰هزار تنی را تجربه کند.
میزان صادرات مواد پلیمری
قنبرپور گفت: صادرات مستقیم صنایع تکمیلی پلیمری از یکمیلیارد و ۶۰۶میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ به یکمیلیارد و ۶۶۲میلیون دلار رسید. همچنین صادرات غیرمستقیم زنجیره بهعنوان زیرساخت اصلی توسعه صادرات از ۲میلیارد و ۷۰میلیون دلار به ۴میلیارد و ۱۲میلیون دلار رسید. عضو هیاتمدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران به پیشبینی تقاضای داخلی پلیاتیلن پرداخت و اظهار کرد: برنامه این است که در سال ۱۴۰۲ تقاضای پلیاتیلن به بیش از ۳میلیون تن و تقاضای پلیپروپیلن به حدود یکمیلیون و ۷۰۰هزار تن برسد. قنبرپور در ادامه چالشهای پیشروی این صنعت را بیان کرد و گفت: اهمیت دسترسی مستمر به مواد اولیه موردنیاز و نبود رگولاتوری فرابخشی (متشکل از ارکان مختلف فراوزارتخانهای) در زنجیره تولید که تاکنون شاهد عدمشکلگیری واقعی زنجیره ارزش نفت و گاز-پتروشیمی-پلیمر شده است.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات