استارت 2 درصدی اونس

دنیای اقتصاد: فلز زرد سال جدید میلادی را با رشدی خوب آغاز کرد. اونس طلا که در پایان سال 2016 روی قیمت 1151 دلار ایستاده بود، نخستین هفته سال 2017 را با بهای 1172 دلار به پایان برد. رشد 21 دلاری 4 روزه گذشته به معنای استارت 8/ 1 درصدی اونس در گام ابتدایی سال بود که امید به ادامه ژانویه را تقویت کرده است. نظرسنجی‌های کیتکو نشان می‌دهد که هم سرمایه‌گذاران خرد و هم کارشناسان حرفه‌ای انتظار رشد قیمت‌های طلا را در هفته جدید کاری دارند. پیش از آغاز هفته دوم، مرور رویدادهای نخستین روزهای کاری سال 2017 خواندنی است.

 

آغاز ژانویه

با تعطیلی دوشنبه، هفته کاری گذشته از روز سه‌شنبه آغاز شد. اونس روز سه‌شنبه در حالي تا بهای 1158 دلار رشد كرد كه فشار دلار بر آن قابل توجه بود، اما يك عامل كمكي، افت شاخص‌هاي بورس در نيمه دوم روز بود. بازارهاي آسيا و اروپا سال را خوب آغاز كردند، ولي بازارهاي آمريكا پس از رشد اوليه، تضعيف شدند. اين ضعف، خريد طلا را افزايش داد. با اين همه، نفت هم با افت خود بر طلا فشار وارد كرد تا رشد طلا به اسم عوامل داخلي بازار فلزهاي گرانبها تمام شود.

اونس روز چهارشنبه هم تا قیمت 1163 دلار بالا رفت. رشد 5 دلاری روز دوم عمدتا ناشی از پایان موقعیت فروش برخی از معامله‌گران همزمان با تضعیف شاخص دلار بود. تعدیل روند دلار در این روز بسیاری از بازارها را متاثر کرد، اما خبر مهم‌تر که خود در بازار ارز روندساز بود، انتشار صورت‌جلسه نشست دسامبر کمیته بازار آزاد فدرال رزرو بود. صورت‌جلسه بانک مرکزی آمریکا نشان می‌دهد که هنوز درباره سیاست پولی این نهاد ابهام وجود دارد. با اینکه این بانک اواخر سال گذشته میلادی به احتمال 3 بار افزایش نرخ بهره وجوه فدرال در سال 2017 اشاره کرد، متن صورت‌جلسه نشان می‌دهد که هنوز هیچ چیز قطعی نیست. با این ابهام تازه، شاخص دلار تضعیف شد و طلا قوت گرفت. به این ترتیب، اونس روز چهارشنبه به اوج یک ماهه رفت.

اونس فلز زرد پنج‌شنبه 17 دلار رشد را تجربه کرد و به اوج یک ماهه تازه‌ای رفت. قیمت نهایی این روز 1180 دلار بود. دلیل این رشد، هضم بیشتر صورت‌جلسه روز چهارشنبه بود. شاخص دلار که سه‌شنبه اوج 13 ساله را به خود دیده بود، پنج‌شنبه شاهد عقب‌نشینی اصلاحی شد. مساله‌ای که بازارها در این روز بر آن متمرکز بودند اشاره اعضای کمیته به چالش‌هایی بود که تقویت بیشتر دلار می‌تواند برای رشد ایجاد کند. مهم‌تر آنکه اعضای کمیته اشاره‌ای هم به روی کار آمدن دولت تازه آمریکا و سیاست‌های پیشنهادی دونالد ترامپ کرده بودند. پنج‌شنبه همزمان با افت شاخص دلار، بهای نفت خام هم رشد کرد تا هر دو عامل خارجی مهم در بازار فلزهای گرانبها به نفع طلا کار کرده باشند.

اونس روز جمعه را با بهایی کمتر از بهای روز قبل شروع کرد و در نهایت روی قیمت 1172 دلار ایستاد، با این همه رشد هفتگی خود را حفظ کرد. صبح جمعه با آنکه متن صورت‌جلسه فدرال رزرو همچنان مورد توجه بود، انتظار معامله‌گران برای انتشار داده‌های خوب از بازار کار آمریکا دلار را افزایشی و طلا را کاهشی کرد. با انتشار داده‌های بد از بازار کار آمریکا، طلا توان رشد داشت، اما سودگیری معامله‌گران از اوج پنج‌شنبه، طلا را تحت فشار نگه داشت. وضعیت خوب بازارهای سهام هم در افت طلا موثر بودند. صبح جمعه، بورس‌های جهان نزدیک اوج 5/ 1 ساله نوسان می‌کردند. براساس داده‌های دولت آمریکا، ایالات‌‌متحده در دسامبر 2016 معادل 156 هزار شغل ایجاد کرده است، البته نرخ بیکاری آمریکا به 7/ 4درصد رشد کرده است. اما مهم‌تر اینکه حداقل حقوق 4/ 0 درصد رشد داشته است. داده‌های بد اشتغال‌زایی می‌توانست دلار را تضعیف کند، اما داده‌های خوب حداقل دستمزد باعث رشد شاخص دلار شد و طلا هم گرفتار عوامل داخلی ماند.

 

ادامه ژانویه

با رشد حدودا 2 درصدی ارزش اونس طلا در هفته ابتدایی سال 2017، امید به ادامه رشد طلا در ماه ژانویه تشدید شده است. ماه ژانویه عموما ماه خوبی برای فلز زرد است. در تازه‌ترین نظرسنجی کیتکو از مخاطبان که در مورد روند هفته دوم ژانویه 2017 سوال پرسیده، 16 تحلیلگر شرکت کرده‌اند که از این میان 12 نفر معادل 75 درصد، افزایش و 2 نفر معادل 19 درصد، کاهش قیمت‌ها را پیش‌بینی کرده‌اند، یک نفر هم نظری خنثی داشته است. در نظرسنجی از مخاطبان کیتکو هم که بازتاب‌دهنده نگرش سرمایه‌گذاران خرد است، 1007 نفر شرکت کرده‌اند که از این میان 542 نفر معادل 54 درصد، افزایش و 378 نفر معادل 38 درصد، کاهش قیمت‌ها را پیش‌بینی کرده‌اند. 87 نفر هم نظری خنثی داشته‌اند. جزئیات پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت و رویدادهای مهم هفته آینده را می‌توانید در گزارش بعدی «دنیای اقتصاد» بخوانید.

علاوه‌بر نفع سنتی‌ که ژانویه به طلا می‌رساند، تجدید ابهام درباره سیاست پولی آمریکا هم می‌تواند یار طلا باشد. همان‌طور که اشاره شد چهارشنبه، صورت جلسه نشست قبلی بانک مرکزی آمریکا منتشر شد که نگرانی درباره ادامه تقویت دلار قوی را نشان می‌داد و جمعه نیز داده‌های بدی از بازار کار آمریکا منتشر شد. به این ترتیب، روند انقباض پولی بزرگ‌ترین اقتصاد جهان دوباره در ‌هاله‌ای از ابهام قرار گرفت. البته چارلز ایوانز، رئیس فدرال‌رزرو شیکاگو روز جمعه گفت که بانک مرکزی آمریکا می‌تواند امسال نرخ‌های بهره را 3 بار افزایش دهد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید