افقه گفت: بازار سرمایه یکی از ارکان نظام اقتصادی کشور است و وقتی این بازار با رونق اقتصادی همراه باشد شرایط بنگاهها نیز روند مثبتی خواهد شد.
مرتضی افقه، استاد اقتصاد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، با اشاره به تاثیر عضویت ایران در پیمان شانگهای و بریکس بر اقتصاد و بازار سرمایه کشور گفت: این نوع پیمانها به طور حتم تاثیر بالقوه و مثبتی بر سرمایهگذاری خارجی دارد، اما علاوه بر انجام یکسری اقدامات تکمیلی برای این موضوع باید زیرساختها نیز از قبل فراهم شود.
این استاد دانشگاه در ادامه عنوان کرد: به نظر میرسد کشور ایران در بخش نخست اقداماتی را انجام داده اما در بخش تکمیلی اقداماتی باقی مانده که هنوز عملیاتی نشده است. به عنوان مثال؛ میتوان دراین باره به موضوع رفع تحریمها اشاره کرد به طوریکه با رفع تحریمهای اقتصادی علیه کشور، سرمایهگذار خارجی از کشورهای درون پیمانها میتواند سرمایهگذاری خود را منتقل کرده و ارتباطات مالی و تجاری را با کشور و حوزههای مختلف اقتصادی داشته باشد.
وی عنوان کرد: در داخل کشور هم یکی از موانع موجود بحث بوروکراسی و یا ناکارآمدی بوروکراسی است که موانع کسب و کار را به دنبال داشته است.
افقه تصریح کرد: موضوعات فوق به عنوان اقدامات تکمیلی اگر برطرف نشود میتوانند به موانع بزرگتری تبدیل شده و سرمایهگذاری خارجی را با چالش بسیاری مواجه کند.
این اقتصاددان اظهار داشت: هرچند عضویت ایران در پیمانهای فوق اقدام خوبی است اما برای تاثیرگذاری بیشتر این پیمانها و بالفعل شدن آن، نیازمند یکسری اقدامات عملی هستیم.
افقه با تاکید براینکه بازار سرمایه متاثر از رونق اقتصادی است، اضافه کرد: بازار سرمایه یکی از ارکان نظام اقتصادی کشور است و وقتی این بازار با رونق اقتصادی همراه باشد شرایط بنگاهها نیز روند مثبتی خواهد شد.
وی در پایان گفت: به طور کلی اگر این پیمانها به نتیجه عملی برسد و باعث رونق اقتصادی شود به طور حتم در بازار سرمایه همانند سایر متغیرهای اقتصادی نیز تاثیر مثبت خواهد گذاشت.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات