رئیس سازمان بورس: بازار سرمایه در کشور دستوری مدیریت نمی‌شود

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه به هیچ عنوان بازار سرمایه به صورت دستوری مدیریت نمی‌شود، گفت: با وجود گسترش فعالیت‌های اقتصادی در بازار سرمایه، همچنان آشنایی بنگاه‌‌‌های اقتصادی کوچک و متوسط با این بازار ضعیف است.
به گزارش «ایرنا»، مجید عشقی روز پنج‌شنبه در همایش بورس و تامین مالی مازندران در ساری، افزود: آسیب‌شناسی از بازار سرمایه انجام شده است. وی با ذکر این نکته که صرف معاملات در بازار سرمایه در اقتصاد کشور تاثیری ندارد، بلکه مشارکت اقتصادی زمانی موثر است که منابع مالی وارد شرکت‌های بورسی شوند، ادامه داد: در حال حاضر سازمان بورس با هدف افزایش سواد مالی در جامعه به‌خصوص بین دانش‌آموزان و دانشجویان و کسب‌وکارهای خرد ورود گسترده‌ای پیدا کرده است. عشقی تصریح کرد: شفافیت در بازار بورس یک اصل است اما آشنایی صحیح با بورس در استان‌های کشور بسیار ضعیف است؛ موضوعی که در استان‌ها شروع شد. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور خاطرنشان کرد: باید اطلاع‌رسانی و آموزش صاحبان کارگاه‌های اقتصادی خرد و متوسط در استان‌ها جدی گرفته شود.

 انتشار اوراق بهادار در کمتر از ۴۵ روز
عشقی با بیان اینکه اکنون سرمایه بخش خصوصی در حوزه اوراق بیشتر از ۱۶۰‌هزار میلیارد ریال است که سهم مازندران صفر است، گفت: در حالی که عمده شرکت‌ها در استان‌ها به‌ویژه مازندران از ظرفیت بالایی برای ورود و پذیرش در بازار سرمایه‌ برخوردارند، غفلت شده است. وی ادامه داد: تاکید می‌کنم که تداوم کسب‌وکارهای خرد و متوسط به آگاهی ورود به بازار سرمایه نیاز دارد. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور در بخش دیگری با ذکر این نکته که وقتی بسیاری از شرکت‌های دولتی و خصوصی بزرگ می‌شوند، نظارت بر آنها سخت می‌شود و استفاده از دارایی‌های شرکت نیز مورد توجه قرار نمی‌گیرد، گفت: از طرفی با افزایش سن صاحبان اصلی شرکت‌ها، ادامه فعالیت شرکت‌ها با چالش مواجه می‌شود. وی ادامه داد: به طور یقین با بورسی شدن این شرکت‌ها مشکلات حل و فصل می‌شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه محصولات کشاورزی راهبردی مازندران برای تامین نیاز داخل کشور و صادرات به حمایت جدی بازار سرمایه نیاز دارد، بیان کرد: توسعه انبارهای پذیرش محصولات کشاورزی مازندران، تشکیل صندوق‌های کالایی با هدف جلوگیری از نوسانات قیمت محصولات کشاورزی با تامین به‌موقع سرمایه، افزایش کیفیت کالاهای تولید و استاندارد‌سازی در تایید گواهی سپرده بازار سرمایه از مزیت‌های بورسی شدن است.


عشقی تاکید کرد: سازمان بورس تمام‌قد در خدمت محصولات کشاورزی مازندران است. بازار روان بورس محصولات کشاورزی نیازمند حضور بیشتر مردم در بازی شفاف اقتصادی بازار سرمایه است. وی با اشاره به اینکه گواهی سپرده کالایی محصولات کشاورزی نقش مهمی در رونق اقتصادی استان مازندران دارد، گفت: از آنجا که به دلیل به‌هم‌ریختگی در واردات محصولات کشاورزی و بی‌برنامگی با نوسانات قیمت بازار مواجه می‌شویم، با بورسی شدن این چالش‌ها از بین می‌رود. وی گفت: برگزاری نمایشگاه بورس و بیمه در مازندران از سوی سازمان بورس و کالا حمایت و مشارکت می‌شود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید