آغاز نوسانی بورس

سپیده منصوری / کارشناس بازار سرمایه
بیست و هفتمین روز آبان‌ماه روز متعادل منفی برای بازار سرمایه بود. بازار سرمایه که از اواسط اردیبهشت ماه سال جاری وارد فاز رکودی و منفی شد همچنان در فاز رکودی به سر می‌برد. با وجود اینکه در ماه‌های اخیر افت‌و‌خیزهای چندانی از بازار ثبت نشده اما بازار کم‌رمق این روزها با ورود به نیمه دوم سال روند رکودی جدیدی را تجربه کرده است. بازار سهام معاملات روز گذشته را مثبت آغاز کرد. با گذشت ساعات اولیه معاملاتی بیست و هفتمین روز آبان‌ماه تنها تک‌سهم‌ها بودند که توانستند روند بازار را تا حدوی مثبت نگه دارند و در خودرویی‌ها شاهد روندی متعادل و مثبت در نیمه دوم بازار بودیم.
آغاز نوسانی بورس
 روز گذشته شاخص کل با افت ۱۰هزار واحدی در محدوده ۲میلیون و ۲۸هزار واحد به کار خود پایان داد. افت ۰.۵۱درصدی دماسنج اصلی بازار در حالی محقق شد که نماگر هم‌وزن که شاخصی برای ارزیابی همه‌جانبه اوضاع نمادهای مختلف بازار سهام است با افت ۰.۰۳درصدی روبه‌رو شد و در پایان روز معاملاتی در سطح ۷۰۱هزار و ۹۳۰ واحدی قرار گرفت. در این بین شاخص کل فرابورس نیز که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۱۲درصد سرخ‌پوش شد و در نهایت در سطح ۲۴هزار و ۹۴۷ واحدی کار خود را به اتمام رساند. میانگین ارزش معاملات خرد بازار سرمایه که شامل سهام و حق تقدم بازار می‌شود، روز گذشته مقدار ۳هزار و ۳۹۸ میلیارد تومانی را ثبت کرد. در این میان سه نماد «فولاد»، «فارس» و «وبملت» بیشترین تاثیر را بر شاخص کل بورس تهران و نمادهای «فغدیر»، «انتخاب» و «تجلی» بیشترین تاثیر را بر شاخص کل فرابورس داشتند. همچنین «شستا»، «وبملت» و «حفاری» سه نماد پرتراکنش روز گذشته بازار بودند.

در هفته‌های گذشته با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و غیرسیستماتیک، سرمایه‌گذاران تا حدودی اطمینان خاطر پیدا کردند و بازار سرمایه دو هفته نسبتا سبزی را گذراند و افت نماگرهای ناشی از جنگ در منطقه تا حدودی جبران شد. در حال حاضر شاخص کل بورس با برخورد به مقاومت استاتیکی مجددا وارد اصلاح شده و بازار هفته جاری را متعادل اما کم‌رمق مانند هفته گذشته آغاز کرد. از طرفی تراز نقدینگی حقیقی‌ها منفی بود و حدود ۱۷میلیارد تومان سرمایه از بازار کوچ کرد.

انتشار اخبار جریمه سنگین گروه بانکی‌ها توسط دولت باعث جو منفی در این گروه از صنایع به وجود آورده است. از طرفی با فرارسیدن نهمین ماه سال باید چشم‌‌انتظار تصمیم‌گیری‌ها پیرامون بودجه سال‌آینده باشیم. اما همچنان افزایش مجدد نرخ بهره بین‌بانکی می‌تواند به تمام بازارها از جمله بازار سرمایه فشار وارد کند و برای سرمایه‌گذاران ریسک‌گریز صندوق‌های درآمد ثابت می‌توانند گزینه جذاب‌تری باشند. از طرفی نرخ ارز که متغیر تاثیرگذاری بر بازار سهام است، در هفته اخیر نوسان کم‌ارتفاعی در محدوده‌های ۵۰ تا ۵۱هزار تومانی داشته است. انتشار خبر آزادسازی منابع بلوکه‌شده ایران در عراق موجی از کاهش قیمت اسکناس آمریکایی در روزهای اخیر ایجاد کرد و موجب افت قیمت دلار به کانال ۵۰هزار تومانی شده است.


در بازار کامودیتی‌ها قیمت نفت پس از کاهشی که در هفته اخیر تجربه کرد در روز گذشته بیش از ۴درصد جهش کرد و قیمت نفت برنت توانست به بالای ۸۰دلار صعود کند. همچنین تشدید بحران املاک چین و کند شدن رشد صنعتی نیز می‌تواند موجب کاهش تقاضا و اثر منفی در کامودیتی‌ها بشود و تا مدتی نباید منتظر رشد خاصی در آنها باشیم. که این مطلب در مورد صنایع کامودیتی‌محور بورس تهران می‌تواند تاثیرگذار باشد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید