بازاری متعادل و امیدوار

سپیده منصوری / کارشناس بازار سرمایه
روز گذشته بورس در حالی به استقبال نوزدهمین روز از نهمین ماه سال رفت که ابتدا ساعات معاملاتی فشار عرضه‌ها سمت‌و‌سوی منفی به کلیت بازار داد. رفته‌رفته فشار تقاضا افزایش یافت و نمادها و صنایع بیشتری به‌خصوص گروه فلزات اساسی، خودرویی و قطعات و انبوه‌سازی مورد توجه قرار گرفتند. درنهایت شاخص کل بورس تهران با افزایش ۰.۰۱درصدی، به سطح ۲میلیون و ۱۶۲هزار واحدی نزدیک شد و ارزش معاملات خرد با کاهش نسبی، به بیش از ۵ هزار میلیارد تومان رسید. در یک هفته گذشته برآیند معاملات بازار سهام حاکی از ورود نقدینگی حقیقی به ارزش ۷۶۰میلیارد تومان است. با این وجود روز گذشته حدود ۱۳۷میلیارد تومان خروج نقدینگی از بازار ثبت شده است. روز یکشنبه سومین روز متوالی بود که نقدینگی حقیقی از بازار سهام خارج شد. برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از خروج ۸۹۶ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از این صندوق‌هاست.
خروج نقدینگی از این صندوق‌ می‌تواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. روز یکشنبه نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت برای دومین روز متوالی با ثبت رقم ۱۴۹میلیارد تومان، همچنان ادامه داشت. این در حالی است که در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوق‌ها نسبت به میانگین ماهانه در حال کاهش است. در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۷۶۰میلیارد تومان را نشان می‌دهد. اما امروز هم خروج نقدینگی به ثبت رسیده است. این سومین روز متوالی است که نقدینگی حقیقی از سهام خارج می‌شود.

بازاری در انتظار مشوق
با وجود اینکه هفته‌های گذشته خوش‌بینی نسبتا خوبی در بازار شکل گرفت و اکثر سهام با رشد قیمتی مواجه شدند، این هفته، بازار متعادل‌تر با هیجانات کمتر نسبت به هفته گذشته معامله می‌شود و می‌توان از آن به عنوان استراحتی پس از رشد جذاب پرده‌برداری کرد. از مهم‌ترین عوامل تشویقی برای بازار سرمایه می‌توان به بحث الزام به تجدید ارزیابی دارایی‌ها شرکت‌ها و هلدینگ‌ها اشاره کرد. تصویب کاهش این دوره از ۵ سال به ۳ سال در مجلس شورای اسلامی می‌تواند به‌نوعی خیال شرکت‌های خودرویی را برای خروج از ماده ۱۴۱تاحدودی آسوده کند.

 نکته مثبت دیگر عدم مشمولیت مالیاتی برای تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکت‌های بورسی بود که می‌تواند مشوقی جهت انجام عملیات تجدید ارزیابی دارایی‌ها برای شرکت‌ها باشد. عامل انگیزشی دیگر برای رشد بازار سرمایه و افزایش نماگر‌های اصلی بازار کاهش نرخ بهره بین‌بانکی برای ۳ هفته متوالی است؛ به طوری که نرخ بهره بانکی با کاهش ۰.۱۱واحد درصدی به عدد ۲۳.۴۳درصد رسیده است. در هفته‌های اخیر با حذف ریسک بودجه ۱۴۰۳ که تهدید خاصی برای بازار سرمایه در آن دیده نشد و ثبات نرخ ارز و کاهش ریسک‌های سیستماتیک و غیر‌سیستماتیک، بازار سرمایه می‌تواند اعتماد سرمایه‌گذاران و خریداران را جلب کند و در مسیر صعودی اما متعادل‌تر قرار بگیرد. اگر نگاه تکنیکال به شاخص کل داشته باشیم، عرضه‌های این هفته را می‌توان به‌نوعی پولبک به مقاومت شکسته‌شده به سطح ۲میلیون و ۱۵۰هزار واحدی دانست و در صورت حفظ این سطح، شاخص می‌تواند نیم‌نگاهی به اهداف بالاتر داشته باشد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید