جلوگیری از سوداگری بازار طلا با سامانه جامع تجارت

سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: واقعیت این است که مساله اصلی طلا فروشان مالیات نبود، بلکه الزاماتی بود که به واسطه پیاده‌سازی سامانه جامع تجارت برقرار شده بود.
جلوگیری از سوداگری بازار طلا با سامانه جامع تجارت
موحدی بکنظر، سخنگوی سازمان امور مالیاتی درخصوص شایعات منتشرشده در بازار طلا گفت: به نظر می‌رسد برای برخی افرادی که در یک فضای غیرشفاف، تاریک در جهت منافع خود رفتار می‌کردند، ایجاد شفافیت برای آنها سنگین آمده است و چه بسا بخشی از این شایعه‌سازی‌ها به واسطه شفاف شدن شرایط مالیاتی باشد که در حال انجام است. بخشی از اتفاقات و شایعاتی که در چند روز گذشته رقم خورده اساسا هیچ ارتباطی به سازمان امور مالیاتی و مالیات ندارد.

او افزود: مالیات طلافروشان همان روال قبلی است و هیچ نرخ و پایه جدیدی برای مالیات طلافروشان و سایر کسبه و مشاغل تعیین نشده است. موحدی بکنظر ادامه داد: آنچه اتفاق می‌افتد، فاکتور کاغذی که طلافروش‌ها به خریدار ارائه می‌دادند، حالا قرار شده است که همان فاکتور به‌صورت الکترونیک در سامانه مودیان هم ثبت شود و اگر این اتفاق بیفتد آن شفافیتی که به دنبال آن هستیم رقم می‌خورد یعنی مشخص شود چه میزان اصل طلاست، چه میزان سود و اجرت. همچنین مشخص می‌شود که میزان مالیات ارزش افزوده که وضع می‌شود بر کل طلا اعمال نشده و صرفا بر اجرت و سود آن اعمال می‌شود.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی در پایان تاکید کرد: واقعیت این است که مساله اصلی طلا فروشان مالیات نبود و مساله اصلی شأن الزاماتی بود که به واسطه پیاده‌سازی سامانه جامع تجارت برقرار شده بود. در واقع یکسری تکالیفی از آنها خواسته شده بود که مربوط به مالیات و سامانه مودیان و پیاده‌سازی قانون پایانه‌های فروشگاهی نبوده است. او تاکید کرد: شایعاتی مبنی بر نرخ ۲۵درصد مالیات بر طلا یا الزام به ثبت کد ملی مصرف کننده و الزام به ثبت همه سرمایه طلای هر طلا فروش در سامانه مودیان درست نیست. مثلا سازمان امور مالیاتی هیچ برنامه‌ای برای دریافت مالیات ۲۵درصد از افراد و خریداران ندارد. باز هم تاکید می‌کنم در طرح مالیات بر عایدی سرمایه هم دریافت چنین مالیاتی از افراد عادی و صنف طلافروشان مدنظر نیست، بلکه هدف سفته‌بازی و دلالی و سوداگری مورد نظر هستند./مهر


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید