بازار سهام
حرکت آرام شاخص به 80 هزار واحد
دیروز شاخص کل بورس با رشد 159 واحدی (2/ 0 درصدی) برای هفتمین روز متوالی صعودی شد. با حرکت معاملهگران به سمت نمادهای پالایشی «شپنا»، «شتران»، «پارسان» با پرتفوی شامل پالایشیها و «شبندر»، در کنار «رانفور» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند. با این وجود، با توجه به نرخگذاری دستوری مواد اولیه و محصولات، وضعیت سودآوری پالایشیها همچنان در ابهام است. همچنان تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی به میزان 18 میلیارد تومان چشمانداز عدم پایداری رشدهای اخیر را تقویت میکند. در هفتههای اخیر با توجه به رشد نقدینگی و تمایل به کسب سودهای کوتاهمدت، حرکت نقدینگی را در ابتدا در نمادهای بازار پایه، سپس گروههای کوچکتر از جمله کاشی و سرامیک و در ادامه خودروییها شاهد بودیم. اما مقاومت سطوح تکنیکال، ریسک سیستماتیک انتخابات، همچنین ابهام در روند قیمت جهانی کالاها احتمال عدم پایداری رشدها را تقویت کرده است.
بازار ارز
دلار در سقف 3 هفتهای
دیروز هر دلار آمریکا با رشد 12 تومانی به نرخ 3776 تومان معامله شد. همانند روال هفته اخیر با توجه به افت اخیر اونس طلای جهانی، عدم تمایل معاملهگران برای کاهش قیمت سکه، افزایش تقاضای دلار از سوی معاملهگران را رقم زد (رابطه الاکلنگی ارز و سکه). علاوهبر این رشد نرخ درهم تا سطح 1038 تومان، با توجه به نرخ برابری ثابت دلار و درهم نیز عامل دیگر حمایت از دلار شد. این عوامل در کنار فضای روانی ناشی از انتخابات و احتمال تشدید نوسانات نرخ دلار با ریسکهای سیاسی در روزهای اخیر افزایش تقاضا از سوی معاملات فردایی را رقم زد. امری که روز گذشته نیز تداوم یافت. با این وجود، همچنان احتمال تقویت مداخله دولت بر بازار ارز و چشمانداز افزایش عرضه از سوی صرافی بانکها مانع از رشد قابلتوجه نرخ دلار است.
بازار سکه
افت آرام سکه
دیروز هر سکه طرح جدید با افت هزار تومانی به قیمت یک میلیون و 219 هزار تومان معامله شد. رشد نرخ دلار در شرایط نوسان اندک اونس طلای جهانی عامل فشار بر قیمت سکه شد. با وجود افت شاخص دلار در روزهای اخیر بهدلیل آمارهای نامناسب اقتصادی آمریکا و با رشد یورو، شاهد تداوم نوسان شاخص دلار زیر سطح روانی 100 واحدی هستیم. اما کاهش ریسکهای ژئوپلیتیک و حرکت معاملهگران به سمت بازارهای سهام، فشار بر طلا را حفظ کرده است. همچنان احتمال تشدید روند افزایش نرخ بهره آمریکا نیز در میانمدت عامل فشار بر طلا است، بنابراین در روزهای اخیر با افت طلا، معاملهگران برای کاهش نوسانات سکه، اقدام به افزایش تقاضای دلار کردند. امری که در کنار رشد تقاضای آربیتراژی نرخ دلار را به سقف 3 هفتهای رساند. بنابراین حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه اندکی تخلیه شد.
بازار طلای جهانی
رشد ماهانه طلا
هر اونس طلای جهانی با افت هفتگی 3/ 1 درصدی و رشد ماهانه 5/ 1درصدی همراه شد. رسیدن تولید ناخالص داخلی آمریکا به کمترین سطح در سه سال گذشته، با تقویت تردیدها نسبت به روند افزایش نرخ بهره آمریکا عامل فشار بر شاخص دلار شد. نرخ تورم حوزه اروپا، بیشتر از پیشبینیها نیز با حمایت از یورو، رسیدن به سقف 5ماهه عامل دیگر فشار بر شاخص دلار شد. با این وجود، گزارشهای مالی مناسب شرکتها با رشد بازارهای سهام در کنار کاهش ریسکگریزی معاملهگران پس از دور اول انتخابات فرانسه کاهش تقاضای محافظهکارانه اونس طلا را رقم زده است. موضوعی که پیشتر اونس طلا را از سقف 5 ماهه، 1290 دلاری با کاهش همراه کرد. اما تردید نسبت به امکان اجرای سیاستهای مالی انبساطی ترامپ، بهدلیل کاهش درآمدهای دولت، همچنین با تداوم ریسکهای ژئوپلیتیک سطح 1265 دلاری از اونس طلا حمایت میکند.
بازار اوراق مسکن
تداوم روند کمنوسان «تسه»ها
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند94 (تسه9412) با افت 2/ 1 درصدی همراه شدند. از ابتدای اردیبهشت شاهد تداوم روند کمنوسان اوراق هستیم، به صورتی که میانگین قیمت اوراق از ابتدای اردیبهشت در سطح 71 هزار و 529 تومان قرار گرفته است. با اینکه در روزهای ابتدایی اردیبهشت انتظار برای رشد تقاضا، تشدید نوسان «تسه»ها را رقم زد و تا سطح 73 هزار تومان رساند اما در ادامه شاهد بازگشت «تسه»ها به میانگین فروردین، سطح 71هزار و 372 تومان هستیم. همچنان با ورود تقاضای خانهاولیها با دریافت تسهیلات صندوق یکم بانک مسکن، نزدیک شدن به فصل تابستان، فصل رونق مسکن و رشد تدریجی تقاضا، عامل حمایت از «تسه»ها است. با این وجود، برخی از کارشناسان افت 5/ 8 درصدی تعداد معاملات مسکن در فروردین را نسبت به سال گذشته، بهدلیل ریسک انتخابات و اثرگذاری سیاستهای دولت آینده بر سمت عرضه و تقاضای مسکن میدانند.
بازار نفت
بازگشت تردید به کاهش مازاد عرضه
هر بشکه نفت خام آمریکا با افت ماهانه 5/ 2 درصدی و افت هفتگی 6/ 0درصدی همراه شد. رشد تولیدات شیل برای دهمین هفته متوالی، رسیدن به بالاترین سطح از آگوست 2015، همچنین گزارش بیکرهیوز از رشد (9 موردی) تعداد دکلهای نفتی برای پانزدهمین هفته متوالی با تشدید تردیدها نسبت به کاهش موجودی نفت تجاری، همچنین بازگشایی مجدد بزرگترین میدان نفتی لیبی عامل فشار بر نفت شد. آمار تولید ناخالص داخلی آمریکا نیز رشد سرمایهگذاری در توسعه نفت را نشان داد. با این وجود تمایل اوپک و غیراوپک به تمدید توافق برای کاهش تولیدات در کنار اظهارات نواک وزیر انرژی روسیه، برای کاهش تولیدات روسیه مطابق میزان تعهدشده 300 هزار بشکه در روز، همچنان مانع افت شدید قیمت نفت است. همچنان تردیدها نسبت به امکان همکاری روسیه در توافق وجود دارد که نشست 25 مه تصویر روشنتری ارائه میدهد.
نظرات